Δραγασάκης: Ζητούμενο πλέον η επιτάχυνση της ανάπτυξης

dra26

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών-μελών της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου

Η εδραίωση και η επιτάχυνση της ανάπτυξης είναι πλέον το ζητούμενο για τη χώρα, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών - μελών της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, που βρίσκεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο διήμερης αποστολής για συναντήσεις με υπουργούς και θεσμικούς φορείς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ακόμη, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής.

O κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι η συνάντηση γίνεται σε μια συγκυρία που ζητούμενο δεν είναι η προσμονή ολοκλήρωσης άλλης μιας αξιολόγησης, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η συζήτηση για το μέλλον της χώρας μετά το τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο. «Πλέον δεν συζητούμε για το πως θ' αποφύγουμε τη χρεοκοπία, αλλά για το πως θα εδραιώσουμε και θα επιταχύνουμε την ανάπτυξη» σημείωσε.

Ο κ. Δραγασάκης, υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα γενιά μεταρρυθμίσεων, για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε να επουλωθούν οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της κρίσης και των μνημονίων.

Τόνισε δε, ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να είναι συνυφασμένες μόνο με τη λιτότητα, καθώς καμία κοινωνία δεν μπορεί να τις ανεχθεί.

Επίσης, αναφέρθηκε στην θωράκιση της Ελλάδας στο περιβάλλον αυξανόμενης διεθνούς ρευστότητας και γεωπολιτικών εντάσεων, με την επίλυση εκκρεμοτήτων που χρόνιζαν. Και τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη της χώρας ως βασικό κρίκο της προόδου της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο της βαλκανικής συνανάπτυξης.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Δραγασάκης «επενδύουμε στη φιλία, την ειρήνη, τη συνεργασία και το αμοιβαίο όφελος, σε αντίθεση με όσους ναρκοθετούν τις σχέσεις μεταξύ των λαών επιχειρώντας να "κερδοσκοπήσουν" στη βάση της κινδυνολογίας, της τεχνητής όξυνσης των διαφορών και της εθνικής περιχαράκωσης».

Οι ευρωβουλευτές, από την πλευρά τους, υποδέχθηκαν πολύ θετικά την ιδέα της βαλκανικής συνανάπτυξης και συνεχάρησαν την Ελλάδα για την πρόοδο που έχει σημειώσει. Παράλληλα, αναγνώρισαν τη σημασία εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα και δήλωσαν την προθυμία τους να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην ελληνική ανάκαμψη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν για το «πως» η Ελλάδα θα ενισχύσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της μετά τον Αύγουστο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πιτσιόρλας ανέλυσε τις κυβερνητικές ενέργειες για διευκόλυνση και απλοποίηση του επιχειρείν και της επενδυτικής δραστηριότητας, ενώ ο κ. Κορκολής ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και την ανάδειξη νέων, σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

yannis

Ρε θείο θέλει και τα λες.Γιατι δεν επιταχύνεις την ανάπτυξη και μας αφήνεις να λιώνουμε Γελοίοι

Ντίνα

Τελείωσαν την ανταγωνιστικότητα στη τελευταία θέση της ΕΕ και μιλάνε για ανάπτυξη, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανάπτυξη. Απλά θα συνεχίσει το στάδιο της αποεπένδυσης που οδηγεί σε μιζέρια και πείνα τύπου Βενεζουέλας.

Αλεξιου

Όλοι αυτοί οι θεωρητικοί της σαχλαμαρας ας καταλάβουν επιτέλους πως η ανάπτυξη επιτυγχάνεται με συγκεκριμένα μέτρα κι όχι με μπουρδολογιες κι εκθέσεις ιδεών επιπέδου μαθητών Γυμνασίου.

Dum Spiro Spero

ποιος να εμπιστευθει τα χρήματά του βρε αχρηστο κουμουνισταριο σε εσας? Εσεις που το 2015 το μονο σχεδιο που ειχατε, ηταν να εκβιασετε την ΕΕ και φαγατε καυτη πατατα!!!! Αντε να πνιγείτε φασισταρια .

Ανίκανοι...

Τι σας εμπόδιζε 3 χρόνια να κάνετε την "ανάπτυξη" (my ass).

Ch

Δεν μπορώ να βλέπω ούτε τις βρωμερές φάτσες τους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

revit-desfa

Σύμφωνα με τις μελέτες του ΔΕΣΦΑ, μετά την αναβάθμιση η ετήσια δυναμικότητα του σταθμού θα αυξηθεί στα 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο από τα οποία - σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις - τα 5 δισ. μπορούν να προωθηθούν για εξαγωγές, στις χώρες των Βαλκανίων

afthereta-new-il

Τον μηχανισμό του δειγματοληπτικού ελέγχου των αυθαιρέτων για χιλιάδες νομιμοποιημένα κτίσματα σε όλη τη χώρα ενεργοποιεί από τις αρχές του χρόνου η κυβέρνηση