Εντάσσονται στις 120 δόσεις και οι οφειλές άνω των 50.000 ευρώ

euro_2


Επέκταση των όρων και προϋποθέσεων ένταξης στις 120 δόσεις – Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση 

Τη διεύρυνση της δυνατότητας ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε έως και 120 δόσεις προβλέπει η υπουργική απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με την απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης:

- Οι όροι και οι προϋποθέσεις που ίσχυαν μέχρι σήμερα για τη ρύθμιση οφειλών, ύψους έως 50.000 ευρώ, επεκτείνονται και για ρύθμιση οφειλών έως 125.000 ευρώ (για φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα π.χ. αυτοαπασχολούμενους, δικηγόρους, αγρότες).

- Καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για ρύθμιση οφειλών και άνω των 125.000 ευρώ (για φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα π.χ. αυτοαπασχολούμενους, δικηγόρους, αγρότες).

- Επεκτείνεται για όλους (φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα π.χ. εμπόρους, νομικά πρόσωπα, φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα π.χ. αυτοαπασχολούμενους, δικηγόρους, αγρότες) η δυνατότητα ρύθμισης και για τις οφειλές που γεννήθηκαν έως και την 31-12-2017, αντί της 31-12-2016, που ίσχυε, μέχρι σήμερα.

Ποια είναι τα οφέλη για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, τα ευεργετήματα για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση έχουν ως εξής:

Η οφειλή μπορεί να αποπληρωθεί σε έως και 120 δόσεις.

Διαγράφονται οι προσαυξήσεις και οι τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής έως και 85%.

Δεν υπολογίζονται περαιτέρω τόκοι και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Χορηγείται στον οφειλέτη αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας.

Αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων του οφειλέτη.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

ellinas

αντε παλι με το παραμυθι το ΙΔΙΟ... Θα μας πειτε αν θα ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ Ι/Φ ΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΤΕΡΟΥΣΕ Ο ΟΑΕΕ??? ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ, ΘΑ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ "ΟΦΕΙΛΗΣ" (ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Μ.Ο.Ν.Ο.) ΣΤΑ ΝΟΜΙΜΑ, ΒΑΣΕΙ Ε.Λ.Λ.Η.Ν.Ι.Κ.Ο.Υ. Σ.Υ.Ν.Τ.Α.Γ.Μ.Α.Τ.Ο.Σ., ΠΟΣΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΒΑΣΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ), Ή ΛΕΝΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΡΕΩΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΑΦΘΑΙΡΕΤΩΝ "ΚΛΑΣΕΩΝ" ΤΟΥ ΟΑΕΕ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ Κ.Α.Μ.Ι.Α. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Α.Ν.Ο.Τ.Η.Τ.Α. ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ), ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ, ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΧΕ Ο ΟΑΕΕ??? ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ? "ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΕΙ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΑΣ ΣΤΕΡΟΥΣΑΜΕ, ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΤΥΧΕΡΑΚΙΔΕΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΥΤΑ ΠΟΣΑ!! Α, ΝΑΙ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΟΣΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!"???? Συγχωρέστε με, αλλά αυτό πάνε να κανουν ΠΑΛΙ?? Δεν θα βγούνε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα κανάλια να τους ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ να απαντήσουν σε αυτά που περιμένουν ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που ΤΟΛΜΟΥΝ αυτοί οι ΚΛΕΦΤΕΣ να τους αποκαλούν "ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ" ΚΙΟΛΑΣ??? (ΣΣ1: ΑΝ ήταν ΝΟΜΙΜΑ τα ποσά των ειφορών εξ αρχής - δηλαδή ποσά που ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ οι άνθρωποι να πληρώσουν με τα εισοδήματα τους - ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ "ΧΡΕΗ" ΑΥΤΑ ΕΞ ΑΡΧΗΣ!!! ΣΣ2: ΑΝ παρείχε ο οαεε Ι/Φ κάλυψη όπως ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΩΣ (ασχέτως με το αν άπειροι άνθρωποι δεν πληρώναν τις εισφορές ΛΟΓΩ του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΥΨΟΥΣ τους - ΠΑΛΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ), ΤΟΤΕ, ΚΑΙ Μ.Ο.Ν.Ο Τ.Ο.Τ.Ε., θα όφειλε κάποιος το κομμάτι Ι/Φ κάλυψης!! ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ!!). Λοιπόν ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. Τ.Ω.Ρ.Α.!!! Αλλιώς τι ΠΡΑΓΜΑ να ρυθμίσουμε, και ΠΩΣ?? ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ/ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙΧΑΝ, ΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ?????? Α.Π.Α.Ν.Τ.Η.Σ.Ε.Ι.Σ. Τ.Ω.Ρ.Α.!!

Οφειλέτης

Δεν καταλαβαίνω οι μισθωτοί γιατί να μην μπορούν να ρυθμίσουν σε μεγάλο αριθμό δόσεων. Χρωστάω 11.000 (8.000 + 3.000 προσαυξήσεις) και μου λένε 12 δοσει. Καλά ρε άχριστοι βρυκόλακες πόσα νομίζετε ότι βγάζω. Σο τέλος θα πάρετε τα γεννητικά μου όργανα. Μέχρι και οι τράπεζες ρυθμίζουν. Το καθίκι ο Τσακα και οι παρατρεχάμενοί του όμως τι θέλουν να πετυχουν????

Γιώργος

Μια απ'τα ίδια, εργάζομαι ως μισθωτός πλέον και θέλω να μπω στις 120 δόσεις, αλλά επιτρέπουν μόνο 12, δηλαδη ενα 1200ρι περίπου τον μήνα, χαχαχα!!

vivitv

Γιατί δεν λέτε πόσοι τελικά από αυτούς που χρωστάνε έχουν ενταχθεί σε αυτές τις 120 δόσεις. Όλα μια ΑΠΑΤΗ είναι για επικοινωνιακούς λόγους. Τα κριτήρια είναι απαγορευτικά για τους περισσότερους μικροοφειλέτες. Οι δημοσιογράφοι της καρέκλας κάντε κανένα ρεπορτάζ σωστό επιτέλους...

Επιτελους...Ουχαχαχα !

Ααα.. θα μας κανουν και χαρη εε..! Εγω θα εβαζα φορο 80% και πανω στους κρατικοδίαιτους και ως ( χρεοφειλετες ) αυτοι να ψαχνουν ρυθμιση να πληρωσουν σε 120 δοσεις ; ! Αφήστε τις πονηριες κρατικοδιαιτα βαμπιρ και ( θεσμοι ) εντος και εκτος , και εμπρος αναλογικη φορολογηση σε ολους πανω από 5.000 χιλιαδες ευρω εισοδημα και 200.000 χιλιαδες περιουσια . Αλλα ο σκοπος σας ηταν άλλος . Να βαλετε τον καρκινο ( τοκους ) στους ( χρεοφειλέτες ) , και αυτος μετα να δουλευει μονος του κανοντας μεταστασεις ώστε να του αρπαξετε στο τελος τζαμπα την περιουσια για να ξεπληρώσετε την μεγαλη αρπαχτη των δανεικών και των διορισμων σας ! Αλλα εχουν γνωση οι φυλακες και στο τελος θαβουν τον παπα .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

26
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2
wall_ole

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες