Μέσα στο μήνα τελειώνουμε με το «Ελ. Βενιζέλος», λέει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

el_veniz

Ο κ. Ξενόφος εξέφρασε την ελπίδα του «μέχρι το Eurogroup του Ιουνίου να έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά οι αποκρατικοποιήσεις και για ΕΛΠΕ , Εγνατία Οδό και περιφερειακά λιμάνια».

Μέσα στο μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η σύμβαση παραχώρησης για το ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος», όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος μιλώντας με δημοσιογράφους στο Χίλτον. Παράλληλα ο κ. Ξενόφος εξέφρασε την ελπίδα του «μέχρι το Eurogroup του Ιουνίου να έχουν προχωρήσει οι αποκρατικοποιήσεις για ΕΛΠΕ και 'Ελ. Βενιζέλος', Εγνατία Οδό και περιφερειακά λιμάνια ικανοποιητικά».

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε πως οι διαδικασίες για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ και για τις εταιρείες ύδρευσης θα μεταφερθούν στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, σημειώνοντας πως «νομίζω ότι έχουμε κοινή αντίληψη με τους εκπροσώπους των θεσμών».

Για το Ελληνικό εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν μπει οι μπουλντόζες ενώ για τα λιμάνια είπε πως υπάρχει σύμπνοια με το υπουργείο για υπο-παραχώρηση δραστηριοτήτων.

Στην κριτική του υπ. Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη κατά του ΤΑΙΠΕΔ ο κ. Ξενόφος απάντησε ότι «φέτος η επίδοση του Ταμείου αποτελεί ρεκόρ από συστάσεως του, λογιστικά ανέρχεται στο 1 δισ ευρώ στο α' τετράμηνο της χρονιάς, και ολοκληρώθηκαν σημαντικά projects (ΟΛΠ κλπ). Ίσως ο υπουργός αναφερόταν στις δυστοκίες του παρελθόντος».

Παραδέχθηκε πως για το ΔΑΑ υπήρξε ένας μαραθώνιος συναντήσεων αλλά «έχουμε συγκλίνει με την Κομισιόν σε πολλά τεχνικά θέματα».

Για την Εγνατία Οδό, είπε ότι «προσπαθούμε να βάλουμε δέσμευση για τον παραχωρησιούχο να μην πληρώνουν διόδια οι εργαζόμενοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Επίσης θα πρέπει να αναλάβει την βελτίωση του τμήματος 'Χαλάστρα – Εύζωνοι' επειδή σημειώνονται πολλά ατυχήματα. Το πρόβλημα είναι όμως ότι τρέχουν ταυτόχρονα δύο διαγωνισμοί (παραχώρησης και εγκατάστασης αναλογικών διοδίων) με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι υποψήφιοι παραχωρησιούχοι να κάνουν ορθή αποτίμηση».

Τέλος, για τα ΕΛΠΕ δήλωσε πως η διαδικασία «τρέχει» κανονικά. «Σήμερα δόθηκε μία παράταση για 10 ημέρες αλλά μέχρι την άλλη εβδομάδα θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα για το ενδιαφέρον».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ανυνύμως

H Ακρόπολη πότε παίρνει σειρά;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

frequent traveller

Το αεροδρόμιο θέλει σοβαρή επέκταση του κτιρίου με φυσούνες. Η παράταξη της συμβάσεως δεν ωφελεί γιατί απλά τα λεφτά πάνε σε αγορές μετοχών αντί για έργα επέκτασης

Peter

Μα αριστερή κυβέρνηση να (ξε) πουλάει δημόσια περιουσία ; Κάτι δεν πάει καλά .

χαχα

Δύο τρείς τετραετίες Τσίπρα και η χώρα θα γίνει ευρωπαϊκή. Δυνατά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

regling

Η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015, επεισόδιο που κοστολογείται στα 86 έως 200 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνει σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ

12
giorgos-tsipras_main01

Ο εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα δηλώνει ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα πηγάζει από τη στρατηγική έντασης που σκοπεύει να αναπτύξει η αντιπολίτευση» - «Δεν πανηγυρίζουμε όσο θα έπρεπε την επιτυχία ότι διαπραγματευτήκαμε ένα σαφώς ηπιότερο πρόγραμμα» λέει για το 3ο μνημόνιο ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού

40
misthoii

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται το υπουργείο εργασίας να καλέσει τους κοινωνικούς εταίρους για να προγραμματίσουν από κοινού τα πρώτα βήματα εν όψει της επαναφοράς του μέτρου της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων από την 21η Αυγούστου

5