Σταθάκης: Θα υπάρξουν και οι τρεις προϋποθέσεις για την έξοδο από τα μνημόνια

stathakis301

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα γίνει μία καλή ρύθμιση του χρέους, θα ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και θα υπάρξει πρόσβαση στις αγορές

Αισιόδοξος για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια «με καλή ρύθμιση του χρέους» εμφανίσθηκε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον νέο νόμο για τις ενεργειακές κοινότητες ο κ Σταθάκης δήλωσε:

«Θεωρώ ότι θα υπάρξουν και οι τρεις προϋποθέσεις εξόδου, μια καλή ρύθμιση του χρέους, η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και η πρόσβαση στις αγορές που θεωρώ ότι θα έχει ενισχύσει αυτό που είναι σημαντική προϋπόθεση, το απόθεμα».

Αναλύοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για τις ενεργειακές κοινότητες, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι κεντρική ιδέα είναι ο νέος κύκλος επενδύσεων στις ενεργειακές πηγές να έχει στο επίκεντρο του τις ενεργειακές κοινότητες.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «να υπάρξει διάχυση της παραγωγής να είναι αποκεντρωμένη να είναι τοπική με ισχυρά κριτήρια τοπικότητας»

Παράλληλα τόνισε: «Η κεντρική ιδέα είναι να "ανοίξουμε" τον χώρο παραγωγής ενέργειας στο σύνολο των καταναλωτών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μια πολυκατοικία, ένα χωριό, μια κοινότητα, ένας δήμος μπορούν να παράγουν την ενέργεια τους. Είναι ένα σχέδιο το οποίο ουσιαστικά λέει ότι επιτρέπεται ο συμψηφισμός της κατανάλωσης με την παραγωγή ενέργειας».

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να στραφούν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και να γίνουν, όπως ανέφερε, οι ίδιοι παραγωγοί. Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι ενεργειακές κοινότητες έχουν εξ ορισμού κίνητρα διότι όπως εξήγησε λαμβάνουν αυτόματα αδειοδότηση, καθώς δεν περνούν από τη γραφειοκρατία που περνούν οι παραγωγοί ΑΠΕ, έχουν πρόσβαση διασύνδεσης και μια σειρά από ενεργειακά κίνητρα.

Παράλληλα ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα θα εκδοθούν τα τεύχη δημοπράτησης και θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Kolodrones

Στρατούλης: «Θα σκίσουμε το μνημόνιο στην αυλή της Βουλής...». ..Ha..Ha...Ha.. GOD BLESS NIKOS DIMOU Βασικά ο Έλληνας αγνοεί την πραγματικότητα. Ζει δύο φορές πάνω από τα οικονομικά του μέσα. Υπόσχεται τα τριπλά από αυτά που μπορεί να κάνει. Γνωρίζει τα τετραπλάσια από αυτά που πραγματικά έμαθε. Αισθάνεται (και συναισθάνεται) τα πενταπλάσια από όσα πραγματικά νοιώθει. Η υπερβολή δεν είναι μόνο εθνικό ελάττωμα. Είναι τρόπος ζωής των Ελλήνων. Είναι η συνισταμένη του εθνικού τους χαρακτήρα. Είναι η βασική αιτία της δυστυχίας τους . Στις ρίζες της ελληνικής δυστυχίας είναι τα δύο εθνικά πλέγματα κατωτερότητας. Το ένα στο χρόνο με τους προγόνους. Το άλλο στο χώρο με τους Ευρωπαίους.

Νίκος Βασίλειου

Βρε αλήτες ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, άρα τώρα που βγαίνουμε απο τα μνημόνια δεν θα μου κόψετε τη σύνταξη ? Έτσι δεν ειναι ψευταράκο πολιτικέ κ. Αλέξη Τσίπρα ?

Dimitrios

Πιο ...........Σταθακης πεθαινεις.Σταματηστε να του χορηγητε ληγμενα. Ελεος

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

00000savvakis

Η μείωση των μισθών δεν οδήγησε σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων καθώς το όφελος αντισταθμίστηκε από την αύξηση του μη μισθολογικού κόστους, της ενέργειας, κ.ά, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αθανάσιος Σαββάκης

0000port

«Στο χρηματιστήριο Αθηνών υπάρχουν μερικές επιχειρήσεις με ελκυστικά μερίσματα», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η οποία τονίζει ότι η εκμετάλλευση των λιμανιών και των αεροδρομίων από ξένους, καθιστά πιο ελκυστική τη χώρα για επενδύσεις

eforia_oures_arthro2


Οδηγίες της ΑΑΔΕ για τα χρέη στην εφορία από ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και επιχειρήσεις μετά τις αλλαγές που ανέβασαν το όριο των οφειλών προς το Δημόσιο στις 125.000 ευρώ

rsrd7_XL

Χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 75.000,00 ευρώ με την έκδοση τριών σχετικών αποφάσεών της επέβαλε η ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή στην ατομική επιχείρηση του Σιακαβάρα Χαράλαμπου που διατηρεί το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-toolsmarket.com.