Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση δεν έχει στόχο την «ανάπτυξη εδώ και τώρα»

1flabour

Η κυβέρνηση προωθεί ένα μοντέλο ανάπτυξης «με κόκκινες γραμμές το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά, που υπακούει στην ολιστική προσέγγιση των πραγμάτων», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας

Η κυβέρνηση δεν έχει ως στόχο την «ανάπτυξη εδώ και τώρα», αλλά προωθεί την ανάπτυξη με «κόκκινες γραμμές» το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά, το μοντέλο ανάπτυξης που να υπακούει σε ολιστική προσέγγιση των πραγμάτων, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, από το βήμα του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επισήμανε, ότι η κυβέρνηση θέλει ξένες επενδύσεις, αλλά την ενδιαφέρουν και οι μεσαίες και οι μικρές επενδύσεις, προκειμένου να ενταχθεί το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας στην παραγωγική διαδικασία, αλλά και γιατί αποτελούν εγγύηση για τις εργασιακές σχέσεις. Ο κ. Φλαμπουράρης, σημείωσε, ότι η κυβέρνηση θέλει βιομηχανία γιατί - όπως είπε - έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες ίσως από τους καλύτερους στον κόσμο, οι οποίοι με τη συνδρομή της Πολιτείας πρέπει να στραφούν στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες.

Πρόσθεσε, δε, ότι επιθυμητά είναι και τα δημόσια και τα ιδιωτικά έργα, ή ο συνδυασμός τους, με την υλοποίηση ΣΔΙΤ, ενώ για τη χρηματοδότηση σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να μην εξαρτάται μόνο από τους θεσμούς της ΕΕ. «Θα προχωρήσουμε σε λύσεις παράλληλες που θα εξασφαλίσουν οξυγόνο στις προσπάθειες μας, όπως η Αναπτυξιακή Τράπεζα που σε λίγο θα αρχίσει να λειτουργεί», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, στο δίλημμα ιδιωτικοποιήσεις, ή κρατικοποιήσεις, η απάντηση είναι και τα δύο κατά περίπτωση. Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση θέλει δημόσιες εταιρίες, παραγωγικές για το συμφέρον του λαού, όχι ζημιογόνες κρατικές εταιρείες και πελατειακούς μηχανισμούς και ιδιωτική πρωτοβουλία προς όφελος της κοινωνίας όχι μόνο του επιχειρηματία.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε, ότι στο νέο αναπτυξιακό τοπίο που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση κυριαρχεί η ολιστική θεώρηση. Στο πλαίσιο αυτό, ολόκληρη η χώρα μπορεί να αντιμετωπισθεί ως μια ενιαία πόλη, με συνέργειες δράσεων, λειτουργιών και ανθρώπων.

Μια σειρά ενεργειών που σηματοδοτούν το νέο αναπτυξιακό μοντέλο είναι, σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, η ανάπλαση και αναβάθμιση των ιστορικών κέντρων των πόλεων, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, η αξιοποίηση των περισσότερων από 10.000 διατηρητέων κτιρίων σε όλη την Ελλάδα, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας και η σύνδεση με τον τουρισμό, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, η αναβάθμιση και αξιοποίηση ελεύθερων χώρων.

Επισήμανε την ανάγκη εισαγωγής της κυκλικής οικονομίας, ιδιαίτερα για την διαχείριση στερεών αποβλήτων, που σημαίνει, όπως υπογράμμισε, επαναχρησιμοποίηση, επισκευή και ανακύκλωση προϊόντων. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι "είναι η μόνη λύση για το νέο μοντέλο ανάπτυξης που επαγγελλόμαστε, κοινωνικό και περιβαλλοντικό".

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η χειμάζουσα αγροτική γη του Δημοσίου (ανέρχεται σε 4 εκ. στρέμματα, όπως είπε) η περιουσία της Εκκλησίας, δήμων περιφερειών, να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Παντελης

Αν έπαιρνα αυτά που λέει στην ονομαστική τους αξία, θα συμφωνουσα σε αρκετά από αυτά, αλλά δυστυχώς αυτά που λέει εδώ, σε σχέση με αυτά που εφαρμόζουν ειναι η νύχτα με τη μέρα. Πόσα κίνητρα ακούσαμε τους τελευταίους μήνες για μικρές καινοτόμες εταιριες; Μηδέν. Πόσα ακούσαμε για δημιουργία πλεονάσματος προκειμένου να κάνουν διορισμούς κομματικούς σε αχριστες μη παραγωγικές εταιρίες του δημοσίου; Ακούμε κάτι κάθε μέρα. Αυτή η κυβέρνηση εμφανίζει όλες τις αρρώστιες της μεταπολίτευσης συμπυκνωμένες. Ψέματα λαϊκισμός και κομματισμός. Καρανηκες και υπαλληλοι της Βουλής. Πώς να έρθει ανάπτυξη όταν τα πλεονάσματα πάνε στο κομματικό ακρωτήριο και όχι στις επενδύσεις; Μαύρο στα σκυλιά του παλαιοκομματισμου. Κάτω οι ψεύτες και οι κλέφτες.

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΛΑ.

ολιστική προσέγγιση των πραγμάτων:

το επισημο τρολλαρισμα των Ελληνων

ΕΛΛΑΣ

ΧΑΛΑΡΑ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ --ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ-------- ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ -ΦΑΓΑΝΕ-ΠΡΟΔΩΣΑΝΕ--ΦΑΓΑΝΕ-ΠΡΟΔΩΣΑΝΕ--ΦΑΓΑΝΕ-ΠΡΟΔΩΣΑΝΕ--ΦΑΓΑΝΕ-ΠΡΟΔΩΣΑΝΕ---

George

Αυτές τις ρημάδες τις λάμπες φωτισμού των δρόμων πότε θα τις αλλάξτε με led ώστε να πληρώνουμε λιγότερα και να τρώμε και λιγότερη ρύπανση από τους λιγνίτες?

Απων

Φλαμπουράρη! Από πέρισυ περιμένω να ανοίξεις τις κάνουλες της ανάπτυξης. Πόσο ακόμη θα τις γυαλίζεις?

Ilias

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!! Αριστερό πλούσιο λαμογιο ,τι λέει ;;;;;;;Απατεώνας αριστερός ,έφαγε ,έφαγε κατα τα αλλά θα φέρει την ανάπτυξη !!!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!

MAC

XAXAXAAAA..Ti είπε ρε το άτομο? Τι ασχετίλα ειναι αυτη? ΟΥΣΤ..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

deh

Οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν τον περιορισμό του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδα κάτω του 50% μέχρι το τέλος του 2019

ellin043

Η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων ανοίγουν τον δρόμο για να προχωρήσει το μεγάλο έργο στο «φιλέτο» της Αθήνας

2
olp-1

Αναμένεται να κατατεθεί αύριο ή τη Δευτέρα στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων - Οι πρόσθετες επενδύσεις περιλαμβάνουν την κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού κρουαζιέρας

elliniko_main

Παρακάμφθηκε άλλο ένα εμπόδιο για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό, μετά την απόφαση που έλαβε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων την Πέμπτη - «Η Ελλάδα μπορεί πλέον να βαδίζει σταθερά και δυναμικά στο δρόμο της ανάπτυξης, επιστρέφοντας στην κανονικότητα» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη

39