Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση δεν έχει στόχο την «ανάπτυξη εδώ και τώρα»

1flabour

Η κυβέρνηση προωθεί ένα μοντέλο ανάπτυξης «με κόκκινες γραμμές το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά, που υπακούει στην ολιστική προσέγγιση των πραγμάτων», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας

Η κυβέρνηση δεν έχει ως στόχο την «ανάπτυξη εδώ και τώρα», αλλά προωθεί την ανάπτυξη με «κόκκινες γραμμές» το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά, το μοντέλο ανάπτυξης που να υπακούει σε ολιστική προσέγγιση των πραγμάτων, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, από το βήμα του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επισήμανε, ότι η κυβέρνηση θέλει ξένες επενδύσεις, αλλά την ενδιαφέρουν και οι μεσαίες και οι μικρές επενδύσεις, προκειμένου να ενταχθεί το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας στην παραγωγική διαδικασία, αλλά και γιατί αποτελούν εγγύηση για τις εργασιακές σχέσεις. Ο κ. Φλαμπουράρης, σημείωσε, ότι η κυβέρνηση θέλει βιομηχανία γιατί - όπως είπε - έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες ίσως από τους καλύτερους στον κόσμο, οι οποίοι με τη συνδρομή της Πολιτείας πρέπει να στραφούν στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες.

Πρόσθεσε, δε, ότι επιθυμητά είναι και τα δημόσια και τα ιδιωτικά έργα, ή ο συνδυασμός τους, με την υλοποίηση ΣΔΙΤ, ενώ για τη χρηματοδότηση σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να μην εξαρτάται μόνο από τους θεσμούς της ΕΕ. «Θα προχωρήσουμε σε λύσεις παράλληλες που θα εξασφαλίσουν οξυγόνο στις προσπάθειες μας, όπως η Αναπτυξιακή Τράπεζα που σε λίγο θα αρχίσει να λειτουργεί», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, στο δίλημμα ιδιωτικοποιήσεις, ή κρατικοποιήσεις, η απάντηση είναι και τα δύο κατά περίπτωση. Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση θέλει δημόσιες εταιρίες, παραγωγικές για το συμφέρον του λαού, όχι ζημιογόνες κρατικές εταιρείες και πελατειακούς μηχανισμούς και ιδιωτική πρωτοβουλία προς όφελος της κοινωνίας όχι μόνο του επιχειρηματία.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε, ότι στο νέο αναπτυξιακό τοπίο που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση κυριαρχεί η ολιστική θεώρηση. Στο πλαίσιο αυτό, ολόκληρη η χώρα μπορεί να αντιμετωπισθεί ως μια ενιαία πόλη, με συνέργειες δράσεων, λειτουργιών και ανθρώπων.

Μια σειρά ενεργειών που σηματοδοτούν το νέο αναπτυξιακό μοντέλο είναι, σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, η ανάπλαση και αναβάθμιση των ιστορικών κέντρων των πόλεων, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, η αξιοποίηση των περισσότερων από 10.000 διατηρητέων κτιρίων σε όλη την Ελλάδα, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας και η σύνδεση με τον τουρισμό, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, η αναβάθμιση και αξιοποίηση ελεύθερων χώρων.

Επισήμανε την ανάγκη εισαγωγής της κυκλικής οικονομίας, ιδιαίτερα για την διαχείριση στερεών αποβλήτων, που σημαίνει, όπως υπογράμμισε, επαναχρησιμοποίηση, επισκευή και ανακύκλωση προϊόντων. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι "είναι η μόνη λύση για το νέο μοντέλο ανάπτυξης που επαγγελλόμαστε, κοινωνικό και περιβαλλοντικό".

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η χειμάζουσα αγροτική γη του Δημοσίου (ανέρχεται σε 4 εκ. στρέμματα, όπως είπε) η περιουσία της Εκκλησίας, δήμων περιφερειών, να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΛΑ.

ολιστική προσέγγιση των πραγμάτων:

το επισημο τρολλαρισμα των Ελληνων

ΕΛΛΑΣ

ΧΑΛΑΡΑ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ --ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ-------- ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ -ΦΑΓΑΝΕ-ΠΡΟΔΩΣΑΝΕ--ΦΑΓΑΝΕ-ΠΡΟΔΩΣΑΝΕ--ΦΑΓΑΝΕ-ΠΡΟΔΩΣΑΝΕ--ΦΑΓΑΝΕ-ΠΡΟΔΩΣΑΝΕ---

George

Αυτές τις ρημάδες τις λάμπες φωτισμού των δρόμων πότε θα τις αλλάξτε με led ώστε να πληρώνουμε λιγότερα και να τρώμε και λιγότερη ρύπανση από τους λιγνίτες?

Απων

Φλαμπουράρη! Από πέρισυ περιμένω να ανοίξεις τις κάνουλες της ανάπτυξης. Πόσο ακόμη θα τις γυαλίζεις?

Ilias

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!! Αριστερό πλούσιο λαμογιο ,τι λέει ;;;;;;;Απατεώνας αριστερός ,έφαγε ,έφαγε κατα τα αλλά θα φέρει την ανάπτυξη !!!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!

MAC

XAXAXAAAA..Ti είπε ρε το άτομο? Τι ασχετίλα ειναι αυτη? ΟΥΣΤ..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

crisimes

Και μετά το τέλος του Μνημονίου, η Αθήνα θα παραμείνει σε καθεστώς εποπτείας, σημειώνει η Handelsblatt, ενώ το Spiegel Online παρατηρεί ότι, σε σύγκριση με την Ιταλία, η ελληνική κρίση ήταν ένα τίποτα...

8
eurogroup_moscovici_arthro

«Απαραίτητο» να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα έως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, είπε ο Επίτροπος - Δεν υπήρξε συμφωνία για το χρέος, αλλά επιτεύχθηκε «κάποια πρόοδος», ανέφερε ο Μάριο Σεντένο, μετά το Eurogroup - Ο Ρέγκλινγκ θύμισε ότι η υπο-δόση του ενός δισ. ευρώ από την προηγούμενη αξιολόγηση θα είναι διαθέσιμη έως τις 15 Ιουνίου

8
tsakalotosv0

Νέος στόχος η εύρεση συνολικής συμφωνίας για το χρέος στις 21 Ιουνίου - Κορυφαίος Έλληνας αξιωματούχος διαπίστωνε ωστόσο... πρόθεση σύγκλισης μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ - Την μη ύπαρξη συμφωνίας επιβεβαίωσε και ο Μάριο Σεντένο μετά τη λήξη της συνεδρίασης - Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε «αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε, παρά το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα»

4
oikonomikwn-1440x564_c

Δεσμεύθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση του σημερινού Eurogroup στις Βρυξέλλες