Η κυβέρνηση ψήφισε να βγει ο Παναμάς από τη λίστα των «φορολογικών παραδείσων»

Η κυβέρνηση ψήφισε να βγει ο Παναμάς από τη λίστα των «φορολογικών παραδείσων»

Με την ελληνική ψήφο στο Ecofin της 23ης Ιανουαρίου 2018 τέθηκε εκτός λίστας ΕΕ για τους φορολογικούς παραδείσους ο Παναμάς - Λοβέρδος: Προσωπική ξετσιπωσιά Τσίπρα

Με την ελληνική ψήφο στο Ecofin της 23ης  Ιανουαρίου 2018 τέθηκε εκτός λίστας ΕΕ για τους φορολογικούς παραδείσους ο Παναμάς.

Αυτό προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα του Ecofin σε συνδυασμό με  την Απάντηση της εκπροσώπου της Βουλγαρικής Προεδρίας Monika Panayotova σε Ερώτηση του Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 28/02/2018.

Αντικείμενο της συζήτησης στην Ευρωβουλή ήταν η «διαγραφή ορισμένων τρίτων χωρών από τον κατάλογο της ΕΕ των μη συνεργαζόμενων χωρών για φορολογικούς σκοπούς», στις οποίες πέραν των άλλων περιλαμβανόταν και ο Παναμάς.

Οι χώρες αυτές διαγράφτηκαν από τη σχετική λίστα της ΕΕ με απόφαση του Ecofin  στις 23 Ιανουαρίου 2018. Το θέμα της διαγραφής του Παναμά από τον κατάλογο της ΕΕ για τους φορολογικούς παραδείσους φιγουράρει στα θέματα της Λίστας Α΄ για τα οποία η Απόφαση του Ecofin εκδόθηκε χωρίς συζήτηση μια και τα θέματα αυτά είχαν ήδη εγκριθεί στις 18/1/2018 από το Coreper.  

Η απόφαση του Ecofin και μάλιστα και με ελληνική ψήφο εκδόθηκε σε μια στιγμή που η κυβέρνηση διατείνεται αποφασισμένη αφενός μεν να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή των πολυεθνικών που αξιοποιούν τους φορολογικούς παραδείσους τύπου Παναμά και αφετέρου να δρομολογήσει τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.

Όπως επισήμανε στην παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς, «η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή είναι στην ημερήσια διάταξη. Το γνωρίζουμε από τις περιπτώσεις επιθετικού φορολογικού σχεδιασμού που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Λουξεμβούργο, στην Ολλανδία, στην Ιρλανδία, στη Μάλτα. Σε παγκόσμιο επίπεδο βεβαίως οι φορολογικοί παράδεισοι αυξάνονται και φυσικά γνωρίζουμε από τα Panama Papers τί έχει συμβεί».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Και τώρα ενώ είχε συνταχθεί ο κατάλογος των μη συνεργαζομένων χωρών για φορολογικούς σκοπούς, αφαιρούνται συγκεκριμένες χώρες, αφαιρείται ο Παναμάς. Ποια πλέον τεράστια υποκρισία είναι αυτή η οποία διαμορφώνει τα πράγματα; Και τί δεσμεύσεις παίρνουν; Μια επιστολή έστειλαν, δεν είναι δεσμευτική, δεν δημοσιοποιείται καν η επιστολή, δεν παίρνουν νομοθετικές δεσμεύσεις».

Και ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στην παρευρισκόμενη εκπρόσωπο της Βουλγαρικής Προεδρίας, Monika Panayotova  κατέληξε: «Και ρωτώ κυρία Παναγιότοβα, η απόφαση του Συμβουλίου ήταν τελικά ομόφωνη; Συμφώνησαν όλες οι χώρες για να βγει ο Παναμάς; Και αν δεν συμφώνησαν όλες οι χώρες, η Ελλάδα συμφώνησε να βγει ο Παναμάς από τον κατάλογο μη συνεργαζομένων χωρών για φορολογικούς σκοπούς; Θέλουμε μια απάντηση, θέλουμε διαφάνεια».

Λοβέρδος: Προσωπική ξετσιπωσιά Τσίπρα

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος την απόφαση της κυβέρνησης να συνυπογράψει την διαγραφή του Παναμά από τη «μαύρη λίστα» της ΕΕ για τους φορολογικούς παραδείσους, κάνοντας λόγο για υποκρισία, δημαγωγία και -εν τέλει- «προσωπική ξετσιπωσιά» του πρωθυπουργού.

«Την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ και ανάμεσά τους και ο κ. Τσακαλώτος αποφάσιζαν και ψήφιζαν την απόσυρση του Παναμά από την μαύρη λίστα των Βρυξελλών με τους φορολογικούς παραδείσους ( 23.1.2018 ), ο πρωθυπουργός κοπτόταν και κατακεραύνωνε συλλήβδην τους πολιτικούς του αντιπάλους για τα Panama papers.

«Δεν μπορεί να υπάρχει πατριωτισμός των Panama papers, των offshore και της μίζας » έλεγε από την Πάτρα στις 6 Φεβρουαρίου. Αν δεν πρόκειται για το άκρον άωτον της υποκρισίας, της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και τελικά της προσωπικής ξετσιπωσιάς, Τότε περί τίνος πρόκειται;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Το Τσεκελώτο ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ !!!

Τρέεεεεεχει με τα παρδαλά και τσαλακωμένα ρούχα, σα δαιμονισμένο, κουβαλάει κάτι φθαρμένα, κοκκινοπορτοκαλιά, σακκίδια στον ώμο, εμφανίζεται με κίτρινο ακουστικό κινητού ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ !! ΚΑΙ ΝΑ συνεργασθεί με το ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!! ΓΙΑΤΙ ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

ΕΧΕΤΕ

εχετε χασει την μπαλα δεξιοι χαχχχαχχα οι αρχες του Παναμα πλεον συνεργαζονται με τις ευρωπαικες. Λοβερδο Τελειωσες αντε σπιτι σου τωρα αλλη γενια παιζει μπαλα...

Διεθνής Αλληλεγγύη

... στον φτωχό φορολογικό παράδεισο του Παναμά.

ΑΛΕΚΣΗΣ= ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ !!

Ο λόγος που είναι ακόμη στην Κυβερνηση οι ΣΑΝΕΛ προκύπτει εύκολα: ΒΟΗΘΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ !! Προστατεύουν τουσ ΚΛΕΦΤΕΣ και ΔΗΜΕΥΟΥΝ τα εισοδήματα των εντίμων πολιτών με την υπερφορολόγηση !!!

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ

ΟΧΙ ΟΤΙ Η ΨΗΦΟΣ ΔΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΛΟΒΕΡΔΟ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ... ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΜΑΣΤΕ.... ΟΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!!

AAA

Η αλήθεια είναι πως μέσα σε όλες αυτές τις λίστες , Λαγκάρντ,Μποργιανς,Παναμά papers κλτπ ήταν ένα σωρό αριστερούληδες (αεργοι κατ επάγγελμα αριστεροί του Κολωνακίου που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν από που και πως έφτιαξαν τέτοιες περιουσίες απ το 1974 κ μετά χωρίς να έχουν εργαστεί ποτέ τους) η πλειοψηφία δηλαδή,έτσι όταν πήγαν να κάνουν ελέγχους μπας και βρουν κάναν δεξιό να κάνουν πολιτική σπεκουλα έπεφταν διαρκώς σε φίλους συγγενείς και κολλητούς τους

Tzigger

Είναι η Αριστερά της ευαισθησίας και του ανθρωπισμού ! Κορόιδααααααααα

Για όσους δεν ξερουν

Ο Παναμάς είναι από τις λίγες χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει τα Σκοπια με το όνομα που η ελληνική κυβέρνηση θέλει να τα αναγνωρίσει !!!!!!!!!!!!!!

Ηλιας

Βρε πανηλιθιοι σχολιαστες και λοιποι, το οτι βγηκε απο τους φορολογικους παραδεισους, σημαινει οτι οι αρχες του Παναμα πλεον συνεργαζονται με τις Ευρωπαικες, και παρεχουν ολα τα στοιχεια που θα τους ζητουνται απο εδω και περα

και λεβέντης και μ@@@ας

Μήτσο τα βατραχοπέδιλα μη ξεχάσεις.......χαχαχαχααχαχαχ

μπαρκαρουτσος

Το οτι οι ελληνες εφοπλιστες ανεβαζουν σημαια παναμα στα πλοια τους δε σου λεει τιποτα!!!!2ος παγκοσμιως ειναι ο παναμεζικος εμπορικος στολος με πρωτη τη Λιβερία!!!

βας βας

Panama papers

Λιστολάγνος

Να ακούσουμε κάτι και για τις λίστες το έλεγχο των οποίων καθυστερούσαν οι προηγούμενοι και θα τις τελείωναν ταχύτατα ! Το ξεχάσαμε ή έχουν δυσκολίες ;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sandp

Ο οίκος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την Τρίτη, στην έκθεσή του για την ευρωζώνη, ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, η οποία εξακολουθεί έτσι να απέχει τέσσερα σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ- και πάνω)