Πάνω από 111.000 μπλοκάκια έκλεισαν μέσα σε 1,5 χρόνο

Πάνω από 111.000 μπλοκάκια έκλεισαν μέσα σε 1,5 χρόνο

Στη «μαύρη εργασία» και τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ) φαίνεται ότι στράφηκαν οι αυταπασχολούμενοι 

Στη «μαύρη εργασία» και τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ) φαίνεται ότι στράφηκαν οι αυταπασχολούμενοι προκειμένου να γλιτώσουν από τις πολύ υψηλές επιβαρύνσεις των εισφορών που έφερε – πέραν των άλλων – ο νόμος Κατρούγκαλου.

Όπως γράφει η Καθημερινή, μέσα σε 19 μήνες και συγκεκριμένα από τον Μάιο του 2016 οπότε και «πέρασε» από τη Βουλή ο νόμος Κατρούγκαλου, έως και τα τέλη Νοεμβρίου του 2017, έκλεισαν 111.212 μπλοκάκια
παροχής υπηρεσιών. Πρακτικά, ένας στους τρεις  επαγγελματίες  αναγκάστηκαν να κλείσουν βιβλία ώστε να αποφύγουν τις δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις από ασφαλιστικές εισφορές, αλλαγές στη φορολογική κλίμακα και εισφορά αλληλεγγύης. Το «εκρηκτικό» αυτό μείγμα προκάλεσε ζημιά άνω του 45% -50% κατά μέσο όρο στα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών που συνέχισαν τη δραστηριότητά τους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, από τις 280.000 μπλοκάκια που υπήρχαν πριν τον νόμο Κατρούγκαλου, τώρα έχουν απομείνει περίπου 170.000, ενώ στην ουρά περιμένουν κι άλλοι πελάτες λογιστικών  γραφείων που θέλουν να κλείσουν τα βιβλία τους ως τα τέλη του μήνα.

Σε ό,τι αφορά  τα στοιχεία μόνο για το 2017, σε διακοπή εργασιών προχώρησαν 48.787 αυταπασχολούμενοι, την ώρα που, στο 10μηνο, καταγράφηκε αύξηση κατά 50% των ΙΚΕ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και κατά 65% σε σχέση με το 10μηνο του 2015.

Τι έσοδα έχασε το Δημόσιο από τη διακοπή εργασιών των αυταπασχολούμενων; 73 εκατ. ευρώ μόνο από το τέλος επιτηδεύματος που φυσικά δεν κατέβαλαν, αφού έκλεισαν τα βιβλία τους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (7)

παστουρμάς

Είναι προφανές ότι αυτά τα μέτρα προκάλεσαν ζημία στην κρατική οικονομία. Προκάλεσαν επίσης ζημία στους μπλοκάκηδες που συνεχίζουν, των οποίων ο αριθμός θα μειωθεί κι άλλο. Ποιους λοιπόν ευνοεί αυτό το μέτρο; Ευνοεί αυτούς που θέλουν την καταστροφή της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα. Ποιοι είναι αυτοί; Δεν ξέρω. Αν κάποιος ξέρει ας με διαφωτίσει (χωρίς όμως τις κλασικές πομφολογίες για George Soros κλπ). Το γεγονός ότι αυτό το πράγμα είναι μεθοδευμένο φαίνεται από τις διεξόδους που τελικά έχουν αφήσει στον Έλληνα οι πολιτικές των τελευταίων δέκα χρόνων: ή δημόσιος υπάλληλος, ή ιδιωτικός υπάλληλος με μισθό ημιαπασχολούμενου, ή άνεργος, ή φεύγεις στο εξωτερικό. Καμία διέξοδος για να κάνεις κάτι παραγωγικό βάσει των δικών σου δεξιοτήτων και να αποκομίσεις τα κέρδη από αυτό.

Έλληνας

Γκουγκλαρε "Έκθεση Πόρτερ" και θα καταλάβεις πάρα πολλά πράγματα για το τι χώρα είμαστε και πόσο αλλάξαμε από τον Β' Π.Π. και μετά. Βασικά αν ανταλλάξεις θέσεις το "δημόσιος υπάλληλος" με το "βιομήχανος"θα διαπιστώσεις ότι δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ. Μην ψάχνεις να βρεις άλλες αιτίες, είμαστε ότι ψηφίζουμε.

και παφ και πουφ

Με το καλημέρα, 72 εκατομμύρια μείον (111.000 Χ 650 τέλος επιτηδεύματος). Μα, που τους βρήκαμε ....

και που να δείτε ...

Τι έχει γίνει με μας που δεν θα κλεισαμε, οχι επειδή δε θέλαμε, αλλά επειδή δεν έχουμε επιλογή... Εισόδημα στα χαρτια 25.000, πραγματικό... ούτε 10.000... Μιλάμε για μεγάλη επιτυχία !!! Και φυσικά ολοι οσοι τα βγάζουν μαύρα χαίρονται γιατί μειώθηκαν οι εισφορές τους.

καλο βράδυ

μα γιατί ;;; ούτε 80% δεν είναι η εφορία......

Ηλίθιοι, ή μήπως εγκληματίες?

Επιτυχία μεγάλη του Πετρόπουλου και της Αχτσιόγλου, οι άνθρωποι με τα μπλοκάκια μπήκαν στην παρανομία ή έφυγαν για το εξωτερικό. Κάποιοι απο αυτούς, πιθανόν να προτίμησαν την τετράωρη εικονική απασχόληση. Τι περίμεναν, μήπως ο,τι θα πάρουν πολύ περισσότερα και απο το τζίρο τους ?

steve

Ακομα αρχη ειναι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης