Πλειστηριασμούς «εδώ και τώρα» ζητούν οι θεσμοί για να επιστρέψουν στην Αθήνα

Πλειστηριασμούς «εδώ και τώρα» ζητούν οι θεσμοί για να επιστρέψουν στην Αθήνα

Η κυβέρνηση προτιμά να το καθυστερήσει για να μην επιβαρύνει το ήδη αρνητικό κλίμα εις βάρος της - Πιέζουν οι Ευρωπαίοι να ξεκινήσουν άμεσα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, διαφορετικά «απειλούν» να ξεκινήσουν την αξιολόγηση μετά το Eurogroup του Νοεμβρίου

Παρά το καλό ως εξαιρετικό κλίμα στις σχέσεις τις κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς
η πίεση των Ευρωπαίων να αρχίσουν άμεσα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων
για χρέη προς τις τράπεζες φέρνει σε δύσκολη θέση το Μαξίμου σε μια χρονική στιγμή που «διψάει» για καλές ειδήσεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ευρωπαϊκοί κύκλοι αναφέρουν από την Δευτέρα ότι οι Θεσμοί ζητούν από την κυβέρνηση να θέσει άμεσα σε κίνηση την ηλεκτρονική διαδικασία των πλειστηριασμών αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθεί πρόβλημα ακόμη και για την «κάθοδο» των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα.

Οι ίδιες πληροφορίες από την ευρωπαϊκή πλευρά εμφανίζουν τους επικεφαλής των Θεσμών να καθυστερούν την άφιξή τους στην Ελλάδα. Έτσι, αντί να έλθουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στις 15 Οκτωβρίου, όπως ξέραμε μέχρι τώρα, ενδέχεται να περιμένουν ίσως ακόμη και ως το Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου. Βεβαίως αν η κυβέρνηση κινηθεί γρήγορα το σκηνικό αυτό μπορεί να ανατραπεί όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. 


Εντολές Τσίπρα 
Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ζήτησε από τους υπουργούς να τρέξουν το μεγαλύτερο μέρος των δράσεων, τις οποίες χαρακτήρισε τεχνικές, ως το τέλος Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει με ζητήματα όπως αυτό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ωστόσο δεν λείπει ο προβληματισμός για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει σε επίπεδο κοινής γνώμης το ζήτημα αυτό που κρίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητο. 

Με βάση το μνημόνιο η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ήταν προγραμματισμένη για την 1η Σεπτεμβρίου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δρομολογεί την έναρξη της διαδικασίας το αργότερο ως τον Νοέμβριο. 

Η κίνηση αυτή από την πλευρά των Ευρωπαίων έχει ως στόχο να παρακινήσει την ελληνική πλευρά να προχωρήσει γρήγορα τα θέματα γύρω από την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων ώστε οι Ευρωπαίοι να διατηρήσουν μαζί με την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδας μια ενιαία γραμμή άμυνας απέναντι στο ΔΝΤ το οποίο επιμένει στη διενέργεια ελέγχου της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών (AQR) που ίσως οδηγεί σε νέα ανακεφαλαιοποίηση.  

Το κλίμα αυτό προσθέτει μεν πίεση στην Αθήνα χωρίς όμως να δημιουργεί συνθήκες εμπλοκής εφόσον η στήριξη των Ευρωπαίων προς την κυβέρνηση είναι δεδομένη. Πιέζει όμως χρονικά την ελληνική πλευρά καθώς σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό ο στόχος είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης τον Δεκέμβριο. 

Στην ανάγκη επιτάχυνσης  των πλειστηριασμών αναφέρθηκε και το μέλος ΔΣ στης ΕΚΤ Μπενουά Κερέ κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Eurogroup της Παρασκευής. «Στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης πρέπει να γίνει σημαντική πρόοδος, ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία για τη μείωση των κόκκινων δανείων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προχωρήσουν γρήγορα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και να μην καθυστερήσουν αλλά και να γίνει ευρεία χρήση του εξωδικαστικού συμβιβασμού» ανέφερε ο κ. Κερέ. 

Οι δικλείδες ασφαλείας για τους δανειολήπτες 

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους με γνώση όσων συμβαίνουν στις τράπεζες ο νόμος για τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό άρχισε να ισχύει τυπικά την 1η Σεπτεμβρίου 2017 και θα αφορά κατά κύριο λόγο όσες διαδικασίες ξεκινήσουν με κατάσχεση μετά την ημερομηνία αυτή. Ο νόμος επιτρέπει ρητά όμως να γίνουν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για παλιές διαδικασίες, δηλαδή για κατασχέσεις που είχαν γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου του 2017. Αλλά και πάλι ο οφειλέτης θα λάβει επίσημη ειδοποίηση από τις τράπεζες. Πρακτικά οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και με βάση την προεργασία που θα πρέπει να προηγηθεί δεν μπορούν να γίνουν πριν το τέλος Νοεμβρίου 2017.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όμως οι δανειολήπτες είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός. Για να φτάσουμε στον πλειστηριασμό χρειαζόμαστε ή δικαστική διαταγή ή δικαστική απόφαση. Και πριν αυτές εκδοθούν ο οφειλέτης λαμβάνει γνώση. Εκτός από τη δικαστική διαδικασία έχει και η διαδικασία του πλειστηριασμού πολλά στάδια. Από τη στιγμή που θα αποφασίσει η Τράπεζα να προχωρήσει σε πλειστηριασμό χρειάζεται συνολικά 2 έως 2,5 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Τα 2,5 αυτά χρόνια ο οφειλέτης ξέρει ότι έχει οφειλές και πρέπει να ανταποκριθεί και να τις ρυθμίσει. Σε καμία πάντως περίπτωση δεν αιφνιδιάζεται από τον πλειστηριασμό.  

Σε ότι αφορά την ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, όσοι προστατεύονταν μέχρι σήμερα θα εξακολουθήσουν να προστατεύονται. Το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος που πραγματοποιείται ο πλειστηριασμός. Αντί να πηγαίνει ο συμβολαιογράφος στο Ειρηνοδικείο, όλη η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά.

ΣΧΟΛΙΑ (43)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΛΕΓΕ ..ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ....ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ?

Μητσος

Μολων λαβε

ΚΟΡΑΞ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Έρχομαι φορτωμένος cash.Τι θα κανεις,ούτε θα με δεις καν με τους e-πλειστηριασμούς.

wolf

Φιλοι , δεν ειμαι υπερ των πλειστηριασμων ! Ομως , καποιοι θα πρεπει να επιστρεψουν τα χρηματα που ελαβαν για να αγορασουν το σπτι τους! Οι Τραπεζες εδειναν χυμα τα δανεια με την εγγυηση του Κρατους! Τωρα που οι δανειοληπτες αδυνατουν να επιστρεψουν τα χρηματα στην Τραπεζα, η Τραπεζα τα ζηταει απο το Κρατος . Ετσι , το Κρατος τωρα υπερφορολογει ατομα που δεν εχουν καμια σχεση με τα δανεια των αλλων , για να εξοφλησει τις υποχρεωσεις του προς τις Τραπεζες ! Το Κρατος διεπραξε ενα μεγαλο εγκλημα εις βαρος απλων ανθρωπων . Κανονικα θα επρεπε οι υπευθυνοι να λογοδοτησουν που εδεινα εγγυησεις στις Τρπαεζες χωρις αντικρισμα , η που ειχαν στο νου τους καποια υπερφορολογησει. Μονο η Χ.Α. θα μπορεσει να τιμωρησει ολους αυτους τους σκιτζιδες Ελληνες πολιτικους !!

LM-

Μόνο με μειωση μισθων στον ιδιωτικό τομέα και την αύξηση φορολόγησης στους αγρότες θα μπορεσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της. Δεν μπορεί να δουλεύουν για 200 και να παίρνουν 1000. Να πληρωσουν οι τεμπέληδες

Μια λαϊκη μας εμεινε

Εσεις που κατηγορειτε τους αγροτες να δω τι θα φατε μετα. Ειδικα οταν φυγουμε απο το ευρω.

Στέργιος

Φυσικό είναι οι οφειλέτες επιχειρηματίες να εκπληρώνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους σε τράπεζες, ασφαλιστικούς φορείς, συνταξιοδοτικά ταμεία, εφορίες, οργανισμούς, δημόσια ταμεία, εργαζόμενους, από ρευστοποίηση των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των υπόχρεων ελεύθερων επαγγελματιών οφειλετών σε κράτος και κοινωνία, ώστε εφαρμοσθούν οι ισχύουσες διατάξεις και να διασωθεί η εθνική οικονομία.

Απολύσεις δ.υ. εδω και τωρα

Απολύσεις δ.υ. εδω και τωρα πρεπει να ζητησουν. Αντε οι δημοσιοι κηφηνες να βγουν εξω απο την υπηρεσια τους, στην πραγματικη ζωη ,να δουν πως βγαινει το μεροκάματο

Λούλης

Εάν βγάζεις δύσκολα το μεροκάματό σου, τότε σίγουρα έχεις κάνει λάθη στην ζωή σου! Όλοι μπορούμε να βγάλουμε δύσκολο μεροκάματο, όμως λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να βγάλουν το εύκολο μεροκάματο. Το να παριστάνεις τον βιοπαλαιστή, δεν νομίζω ότι είναι και το καλύτερο. Εκτός κι αν θέλεις να υποβαθμίζεσαι από μόνος σου!

Αριστερο μνημονιο

Ο συριζα εξαπατησε 10 εκατομμυρια ελληνες...καλα να παθετε που τους ψηφισατε...οπως στρωσατε θα κοιμηθειτε!

Λούλης

@13:58. Σημασία έχει να μην εξαπάτησε εσένα και άσε τι έκανε με τους άλλους ελληναράδες. Οι άλλοι, ας πρόσεχαν! Εμείς, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΣΑΙ ΛΟΥΛΗΣ

Λούλης

@17:47. Τι θα άλλαζε δηλαδή αν δεν με έλεγαν Λούλη και με έλεγαν Σπύρο; Και πάλι δεν θα είχα πάρει δάνεια, και πάλι δεν θα χρωστούσα ούτε ένα ευρώ στην εφορία, και πάλι θα ήμουν όλη μέρα αραχτός και θα απολάμβανα τον φρέντο μου, και πάλι θα άφηνα τους άλλους να τρέχουν.

Παναγιώτης

Δώσε κα εσύ έλληνα το σπίτι που δυσκολεύεσαι να πληρώσεις στους λάθρο, με τον Αλέξη τιμονιέρη μπορείς.

Λούλης

Χίλιες φορές να δωθεί το σπίτι σε μετανάστη και σε όποιον άλλον μπορεί να δουλεύει και να το πληρώνει. Αν είναι να μένει ελληναράς και να τον πληρώνω εγώ, καλύτερα να μένει μετανάστης που θα το πληρώνει ο ίδιος. Κι αυτό διότι εγώ δεν χρωστάω τίποτα και το κυριότερο, λυπάμαι πολύ τον εαυτό μου.

Άμεσα πληστηριασμοι

για χρέη των κομμάτων, ΜΜΕ, τραπεζων, τραπεζικών υπαλλήλων/στελεχών, πολιτικών, μεγαλοεπιχειρηματιών, και όσων δημιούργησαν την κρίση με θαλασσοδάνεια.

Λούλης

Ναι. Λες κι εσύ δεν έφαγες (έμμεσα) από αυτά τα δάνεια. Επίσης, αν εσύ προσωπικά κάνεις σωστό κουμάντο, κανένας δεν μπορεί να σου δημιουργήσει κρίση. Αλλά έκανες το κορόιδο τόσα χρόνια και συμμετείχες κι εσύ στο πάρτι.

Λουλη μαλλον ΛΟΛΟ σε λενε

και προσπαθείς να διασκεδάσεις εντυπώσεις. Σίγουρα είσαι τραπεζικός υπάλληλος/κηφήνας και σε πονάει.....σε πονάει.....να ακούγονται οι άπατες των τραπεζων και των υπαλλήλων τους κατά των πολιτών . Τα δάνεια σου τα επεστρεψες ΛΟΛΟυπαλληλακο των τραπεζων???? Ο λογιστικός και δικαστικός έλεγχος στο τραπεζικό ταμείο, τα δάνεια που πήρες και αντιλόγησες με μπόνους αποτυχίας θα βγουν στην φόρα και θα σας πνιξουν στη βρωμα.......δεν αργεί τιποτένιο ανθρωπάκι........πρώτα επέστρεψε τα εσύ και το σινάφι σου, και μετά παριστανε μας τον υπεύθυνο πολίτη. Πλειστηριασμοί να γίνουν και θα γίνουν, αλλά κανείς από εσάς δεν θα γλυτώσει απο αυτούς...

υποκλίσεις

Καλοπιάστε τον Λαφαζάνη.Ξανακάντε τον υπερυπουργό.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ERT_Mundial2018

Τι και αν βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης το μήνα που διεξάγονταν το Μουντιάλ της Ρωσίας; Τι και αν ο τελικός έφτασε κατά μέσο όρο το 63%, πιάνοντας μάλιστα και το απίθανο για τα τηλεοπτικά χρονικά 74,6%.

pleonasma_arthro2

Ο προϋπολογισμος εμφάνισε πλεόνασμα και στο πρώτο εξάμηνο, χάρη στη μείωση των κρατικών δαπανών -ακόμα και εκείνων που προορίζονταν για επενδύσεις. Στα έσοδα, όμως, δεν καταγράφεται πια η υπεραπόδοση που τροφοδοτούσε το πλεόνασμα.

20
nammos

Η ΑΑΔΕ εκσυγχρονίζεται όσο και τα οργανωμένα κυκλώματα που δρουν ήδη στη χώρα μας, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους και το πιο προηγμένο software, για να διαπράττουν και να συγκαλύπτουν τη φοροδιαφυγή

15
airbnb23

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Airbnb να ευθυγραμμίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους κοινοτικούς κανόνες – Με κυρώσεις προειδοποιεί η αρμόδια Επίτροπος 

8