Σόιμπλε: Ευθύνη Τσίπρα η ζημιά που προκλήθηκε στην Ελλάδα το πρώτο 6μηνο του 2015

Σόιμπλε: Ευθύνη Τσίπρα η ζημιά που προκλήθηκε στην Ελλάδα το πρώτο 6μηνο του 2015

Δεν κόβω εγώ τις συντάξεις - Δεν ξέρετε πόσοι Έλληνες μου λένε «έχετε δίκιο» λέει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αποκαλύπτει: Είχα ευχηθεί στον Τσίπρα, για το δικό του συμφέρον, να μην εκλεγεί - Τι λέει για Τσακαλώτο, Μητσοτάκη και Βαρουφάκη

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει «δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για την περικοπή των συντάξεων», πετώντας το μπαλάκι στις κυβερνήσεις της Ελλάδας οι οποίες, όπως αναφέρει, αποφασίζουν για το μείγμα της πολιτικής προσαρμογής που θα ακολουθήσει η χώρα, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα»
.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, σχολιάζοντας το γεγονός πως δαιμονοποιήθηκε από την ελληνική κοινή γνώμη ως η πηγή του κακού, ο Σόιμπλε σχολίασε ότι προσπάθησε να μην επηρεαστεί καθόλου: «μπορώ να καταλάβω ότι στην πολιτική αντιπαράθεση είναι ευκολότερο να λες: πρέπει δυστυχώς να μειώσουμε τις συντάξεις διότι μας το ζητά ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών. Αυτό βέβαια δεν είναι σωστό διότι παραπλανά τους πολίτες, που έχουν εν μέρει διαφορετική γνώμη. Δεν ξέρετε πόσοι Έλληνες μου λένε: "Έχετε απόλυτο δίκιο". Αλλά δε μιλώ καθόλου γι' αυτά. Δεν θέλω να κάνω την κατάσταση δυσκολότερη».

Το ελληνικό χρέος δεν είναι πρόβλημα αυτή τη στιγμή, τόνισε για μία ακόμη φορά.

«Μελλοντικά ίσως το χρέος καταστεί πρόβλημα για την Ελλάδα. Τότε θα πρέπει να συζητηθεί. Αλλά αν εστιαστεί τώρα η συζήτηση στο χρέος, το οποίο δεν αποτελεί πρόβλημα για τα επόμενα χρόνια, τότε ξεχνάει κανείς να κάνει αυτό που είναι αναγκαίο, δηλαδή να εφαρμόσει τις απαραίτητες για την Ελλάδα αλλαγές», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ακόμη «θα φροντίσουμε να καταστεί εφικτή η πρόσβαση στις αγορές. Και όταν η ελληνική οικονομία δεν θα εξαρτάται πλέον από τη βοήθεια, θα δούμε αν και εφόσον είναι απαραίτητα περαιτέρω βήματα».

Αυτό θα γίνει το καλοκαίρι του 2018, τόνισε ο κ. Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του. «Αν το ΔΝΤ με τις αρνητικές του προγνώσεις δικαιωθεί, θα πρέπει η Ελλάδα να λάβει περισσότερα μέτρα στο τέλος του προγράμματος. Αν όχι, όπως προβλέπει η αισιόδοξη πρόγνωση της κυβέρνησης και των θεσμών, τότε δεν θα χρειαστούν. Ας υλοποιήσουμε το πρόγραμμα και μετά βλέπουμε τι θα έχει επιτευχθεί», συμπλήρωσε.Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι δεν είναι σωστό κάποιοι στην Ελλάδα να παρουσιάζουν ότι είναι υπεύθυνοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ή η γερμανική κυβέρνηση. «Η επεξεργασία των μέτρων γίνεται μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης η οποία έχει πολλά περιθώρια να πει: είναι προτιμότερο να γίνει αυτό και όχι το άλλο».

Ακόμη, χαρακτήρισε επικίνδυνη στάση το να λέει η κυβέρνηση ότι δεν είναι το δικό της πρόγραμμα αλλά υποχρεώνεται να το εφαρμόσει. «Το κόμμα του κ. Τσίπρα προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα καταργούσε τα προνόμια των εφοπλιστών. Η κυβέρνηση δεν το έκανε για τους δικούς της λόγους. Είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και της βουλής οι εφοπλιστές να προστατεύονται αλλά να γίνονται αλλού περικοπές».

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν γίνεται με την Ελλάδα αυτό που έγινε με τη Γερμανία το 1953, δηλαδή διαγραφή του μισού χρέους, απάντησε:
 
«Η κατάσταση στην Ελλάδα, ευτυχώς, δεν είναι συγκρίσιμη με της Γερμανίας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ελλάδα λαμβάνει βοήθεια από τον ESM με όρους όπως όλες οι άλλες χώρες. Ολες αυτές οι χώρες κατόρθωσαν έπειτα από ένα πρόγραμμα να επιστρέψουν στις αγορές. Αλλωστε τότε επρόκειτο για τα χρέη από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και η Γερμανία δεν είχε κυριαρχία, αλλά τέσσερις δυνάμεις κατοχής».

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ακόμη ότι το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα θα είναι και το τελευταίο με συμμετοχή του ΔΝΤ. «Για την περίπτωση που κάποτε χρειαστούμε ξανά ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης, πρέπει να εξελιχθεί ο ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο», ενώ σε σχετική ερώτηση για το αν αυτό αφορά την Ελλάδα επεσήμανε: «Δεν θα έπρεπε να μιλάμε για νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Η Ελλάδα εργάζεται για να επιτύχει αυτό αυτό πρόγραμμα. Τέτοιες εικασίες είναι επιβλαβείς και για τις αγορές».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στις εκλογές του 2015 ότι δεν θα δεχτεί κανένα πρόγραμμα. Με είχε επισκεφθεί προηγουμένως και του είπα: «Αν το υπόσχεστε προεκλογικά, πρέπει να σας ευχηθώ, για το δικό σας συμφέρον, να μην εκλεγείτε. Διότι δεν θα μπορέσετε να τηρήσετε αυτή την υπόσχεση η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στο ευρώ χωρίς πρόγραμμα βοήθειας συνδεδεμένο με μέτρα».

Το έκανε παρόλα αυτά, κέρδισε τις εκλογές, αλλά δεν μπόρεσε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του. Για αυτό η Ελλάδα πέρασε ένα πικρό εξάμηνο. Αυτός ο μισός χρόνος και η πρόσθετη ζημιά που προκλήθηκε είναι δική του ευθύνη».

Για το ότι για τον κ. Τσίπρα είναι κατ' εξοχήν ακραίος εκφραστής του νεοφιλελευθερισμού

«Ανοησίες. Είμαι Χριστιανοδημοκράτης. Ο κ. Τσίπρας δεν με ξέρει τόσο καλά».

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

«Αντιμετωπίζουμε ανοιχτά ο ένας τον άλλον. Ο κ. Τσακαλώτος είπε σε όλους ότι είναι μαρξιστής. Αλλά είναι υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, κατά συνέπεια προσπαθούμε στο πλαίσιο των πεποιθήσεών μας να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Αν τον ρωτήσετε πιθανόν να σας το πει: όταν έχει προβλήματα, μερικές φορές μου τηλεφωνεί και του προσφέρω τη βοήθειά μου».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Μίλησα με τον κ. Μητσοτάκη όπως ακριβώς μίλησα και με τον κ. Τσίπρα όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης. Σέβομαι κάθε πολιτικό και δεν τους βαθμολογώ».

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη

«Δεν έκανα ούτε το 1% των δημόσιων δηλώσεων που έκανε εκείνος για μένα. Ο κ. Βαρουφάκης με όσα λέει δημοσίως και την ποικιλομορφία των εξιστορήσεών του είναι ασυναγώνιστος. Δεν μπορώ να τον ανταγωνιστώ. Αλλά την αξίωση να τον πάρω στα σοβαρά, δυστυχώς την έχει χάσει προ πολλού».

ΣΧΟΛΙΑ (372)

Κοροιδια Σοιμπλ

ΤΟν Τσιπρα τον ειχε επιλεξει ο Σοιμπλε απο το Σεπτεμβριο του 2014, όταν ο Σαμαρας πήγε να βγει προληπτικα στις αγορές και αυτοί του έριξαν πόρτα. Ο Τσιπρας γυρνουσε στη λίμνη Κόμο, πηγαινε σε συνέδρια του Εκονομιστ, και ειχε δηλώσει στα κρυφα την υποταγή του στους Γερμανούς, τους έταξε επίσης Κάπιταλ Κοντρολς και Υπερταμειο για 100 χρόνια. Όλα οσα λένε μην τα πιστεύευε, παιζουν θέατρο.

Ξερόχορτο

Πόλεις (Χωρες σήμερα) που δεν ξεχωρίζουν ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοί οι εχθροί χάνονται. Το είπε ο Αντισθένης...

Δεξια τρολακια

Αριστα γνωριζετε οτι η κλεφτρα παραταξη σας αγκαλια με το κλεφτικο κοματι του πασοκ συγκυβερνησανε δυο χρονια με ενα στοχο να κρυψουν τις κλεψιες και τις ρεμουλες που κανανε τα προηγουμενα σαραντα χρονια να κρυψουν τα κλεμενα σε ξενες τραπεζες και ανελεκτους φορολογικους παραδεισους υπογραψανε ενα σορο μνημονια και αφου κατεστρεψαν τη χωρα παριστανουν τις παρθενες,βαλανε τωρα εσας τους ηλιθιους να ππατιστανετ τους δικηγορους τους στην ουσια ειστε συνυπευθυνοι και σαν ηλιθιοι που ειστε πιστευετε οτι θα τους ξαναφερετε να ολοκληρωσουν τη καταστροφη ταζοντας σας καποια θεσουλα στο δημοσιο.Ακουτε λοιπον κουφαλες μια και εξω μεχρι εδω εισασταν τελειωσατε και μη συμεχιζετε το εργο γιατι θα συηθουν κρεμαλες για τους νταβατζηδες σας

βας βας

Τίποτα δεν κουνιότανε για 40 χρόνια χωρίς το οκ της αριστεράς. Οι τράπεζες του εξωτερικού Παυλάκη, είναι τίγκα στο αριστερό δολάριο

@αριστερές αμοιβάδες

Απλή αριθμητική με στοιχειώδης λογική: 300ΔΙΣ χρέος σε 35 χρόνια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (23 χρόνια ΠΑΣΟΚ, 12 χρόνια ΝΔ) και 100ΔΙΣ χρέος σε 2 χρόνια Αριστεράς.

livas

Είσαι εκτός θέματος. Δεν απαντάς σ'αυτά που λέει αυτός ο μεγάλος της Ελλάδας Σόιμπλε .

@

Φρόντισε να μιλάς καλύτερα για την αυριανή Κυβέρνηση αν θέλεις να σε σώσει. Διότι έτσι και αποτύχει κι ο Μητσοτάκης την έβαψες κι εσύ κι εμείς. Η Αριστερά τελείωσε για την Ελλάδα

Το τέλος σας είναι κοντά

Τα 100 δις που μας χρεώσατε μόλις σε 6 μηνες της τζαμπα μαγκιας "διαπραγμάτευσης θα τα πληρώσετε μεχρι τέλους λαμόγια συριζαίοι με τους ψεκασμένους συνοδοιπόρους σας

Η ιστορία επαναλμβάνεται

Βλέπω πολλούς οπαδούς του Σόιμπλε ανάμεσα στους σχολιαστές, το ίδιο συνέβαινε και στην κατοχή, είχαμε πολλούς γερμανοτσολιάδες.

ΣΤΡΑΪΤΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το προβλημα ειναι δικο μας μπορουσαμε να κοψουμε δαπανες απο το δημοσιο με απολυσεις και οχι συνταξεις

τι άλλο από ηλίθιοι απαρτίζουν την αριστερά

σύντροφε 16:55, πολλούς γερμανοτσολιάδες δεν είχαμε στην κατοχή πάντως εκεί όπου εμφανίστηκαν είχε προηγηθεί η πάλη των τάξεων που είχε εξαπολύσει το ΚΚΕ με εκατόμβες θυμάτων. χωρίς την ρεμούλα των κοινωνικοποιήσεων, το όργιο προσλήψεων/συνταξιοδοτήσεων σε δημόσιο/ΔΕΚΟ/ΟΤΑ, τον άκρατο κρατικό δανεισμό μετά την "αλλαγή", πάντα με την υποστήριξη των αριστερών μορφωμάτων, θα είχαμε φτάσει στα μνημόνια;

Ξεπερασμένη και παλιομοδίτικη ορολογία αγραμμάτων

Αυτα τα "γερμανοτσολιάδες" των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, "Αγανακτισμένων", Δεν Πληρώνω, Ανταρσύα, Πλεύση και λοιπών δημαγωγών και λαϊκιστών ακούγονται σήμερα εξαιρετικά παλιομοδίτικα και ξεπερασμένα. Kαι υποδηλώνουν του μορφωτικό επίπεδο του ομιλούντος που μπορεί να καταναλώσει μόνο σανό και μασημένη τροφή. Κάτι συγκεκριμένο έχετε να προτείνετε για το μέλλον και για τις optimal policies; φιλελεύθερη στροφή και πιο μικρό κράτος; πιο μεγάλο κράτος και πιο πολύ κομμουνισμό; πιο πολλή αξιοκρατία ή συνεχιζόμενη κι αυξανόμενη κυριαρχία των αμόρφωτων;

Noor one

Βαστα σοιμπλε! Γερα Γερουν! Η νεα εθνικη αντισταση! Και τα φερεφωνα της ολα εδω!

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΗ

Ο Σοιμπλε νοιαζεται μονο για την αναπτυξη της Γερμανιας, δεν τον ενδιαφερουν τα δικαιωματα του Ελλ. λαου που χανονται και καταπατωνται με τα μνημονια. Τον ενδιαφερει μονο να υπαρχει νομικη καλυψη για αυτον και για την κυβερνηση του. Ειναι δικηγορος και ξερει πως να καλυπτεται. Γιαυτο και επιμενει απο την εκαστοτε μνημονιακη κυβερνηση να κανει το μνημονιο ιδιοκτησια της. Ο Τσιπρας για να μην αναλαβει ευθυνες και για να βολευτει στη καρεκλα εχει αποδεχτει ΤΑ ΠΑΝΤΑ θεωροντας οτι θα εχει συνεχως τη στηριξη της αντιπολιτευσης και πρωτα πρωτα αποδεχτηκε το μνημονιο του Παπαδημου που θελει τις συνταξεις 200 και 300 ευρω. Για να παρει την καρεκλα υποσχεθηκε ψεμματα στους συνταξιουχους οτι δεν θα τους πειραξει τις συνταξεις για να τους αποσπασει τις ψηφους. Με τετοιους μισθους και συνταξεις και με τετοιους φορους και χαρατσια αποκλειεται να ερθει αναπτυξη. Το οτι ο Σοιμπλε θα μας κανει ανθρωπους και οτι θα κανει ευρωπαικη χωρα την Ελλαδα αυτα ειναι μονο για τα τρολ και δεν τρωγονται με τιποτα γιατι δεν εχουν καμμια σχεση με την αληθεια. Καθε μνημονιακη κυβερνηση υποστηριζει το δικο της μνημονιο λεγοντας οτι με αυτο θα βγουμε απο την κριση και απο τα μνημονια. Ενω στη πραγματικοτητα η μια παιρνει τη σκυταλη απο την αλλη για να προχωρανε στο μονοδρομο της αρπαγης της περιουσιας των Ελληνων και για να το καταφερνουν αυτο απαξιωνουν καθε τι Ελληνικο. Το εκαναν στον Ελλ. λαο, ακομα τεμπεληδες μας λενε, το εκαναν στο ασφαλιστικο, στο δημοσιο και ολη τη χωρα την εχουν απαξιωσει και την μετατρεπουν σε τσαντηρι μαχαλα και αποικια. Η αρπαγη θα συνεχιζεται οσο υπαρχουν μνημονια και ξενη επιτροπεια. Το επιχειρημα τους ειναι οτι ετσι σωζουν τη χωρα για να μη βγει απο το ευρω. Στηριζουν το γερμανικο νομισμα μεχρι εσχατων μεχρι εκει που δεν παει γιατι μονο ετσι σωζονται και με αυτο το τροπο εξασφαλιζουν λεφτα για το πελατειακο τους συστημα που τους επανεξελεγει. Το μονο που τους τρομαζει ειναι η πλειοψηφια του ΟΧΙ μηπως ενωθει και δυναμωθει.

ΧΑΛΑΡΩΣΕ

ΑΣε τις μπουρδες μπλα μπλα μπλα και ουσια μηδεν . Μια χαρα τα λεει ο Σοιμπλε. Ο σοιμπλε φταιει που οι ξεφτιλισμενοι συριζαιοι βαζουν στο σαπιο δημοσιο ΑΚΟΜΑ και κλεφτες γιατι λεει δεν συνεδριαζουν τα υπηρεσιακα συμβουλια; Αν δεν μπει μαχαιρι στο σαπιο δημοσιο, στους συνταξιουχους του με τις παχυλες συνταξει και εφαπαξ ( ενω τα εξυναν και δεν προσφεραν τιποτα) δεν γινεται κατι. Και πιο ΟΧΙ; το 80% του ελληνικου λαου ειναι υπερ της ευρωπης και του ευρω ΕΥΤΥΧΩΣ.. χωρις το ευρω βιζιτες θα εκανες μαζι με την γυναικα σου και την κορη σου να φας μια φορα τον μηνα κρεας..ΞΥΠΝΑ

Σοβιετία

Αύξηση του μισθολογικού κόστους των ΔΥ κατά 3,7% το 2016. Αν και οι μισθοί των ΔΥ παρέμειναν σταθεροί, η αύξηση αυτή οφείλεται στις προσλήψεις μετακλητών και ημετέρων της Πρώτης Φοράς Αριστεράς. Αύξηση σχεδόν 8% επί του ΑΕΠ στο κόστος λειτουργίας του Δημοσίου. Αντί να μειώνονται οι δημόσιες δαπάνες, αυξήθηκαν κατά 8% μέσα σε 2,5 χρόνια! Συνολικά το Δημόσιο κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο περίπου το 58%-60% του ΑΕΠ της χώρας, όταν σε Δανία και Γαλλία, τις 2 χώρες με τους περισσότερους ΔΥ, το κόστος του Δημοσίου είναι λιγότερο από 40%-45%. Όταν λέμε "κόστος Δημοσίου" εννοούμε μισθούς και συντάξεις ΔΥ, τα επιδόματα των, τις ασφαλιστικές εισφορές, και το κόστος λειτουργίας του περιβάλλοντος στο οποίο εργάζονται (ενοίκια κτιρίων, ύδρευση-ηλεκτρισμός, τηλεπικοινωνίες-ίντερνετ, ψύξη-θέρμανση, έπιπλα-γραφεία-υπολογιστές, αναλώσιμα κλπ). Κανονικά, με τέτοιο Δημόσιο θα έπρεπε να ήμασταν Σουηδία ή Ελβετία, αλλά ως γνωστόν ακόμη και στα σκυλιά που ζούνε στην Ελλάδα, οι δημόσιες υπηρεσίες είναι χειρότερες κι από τριτοκοσμική χώρα της υποσαχάριας Αφρικής!!

16 07 Μια χαρα τα λεει ο σοιμπλε?

και εσυ τι εισαι ρε ανεγγεφαλε ο δικηγορος του? Αν δεν το εχεις παρει χαμπαρι εξυπνακια ελληναρα ολη η χωρα στη βιζιτα εχει βγει με το ευρω που υποστηριζεις. Φαινεται πως τρως καλα μεσα στο ευρω για να μιλας ετσι ... και οσο για το 80% πως το βγαζεις? ...μηπως εκανες δημοψηφισμα και δεν το μαθαμε?. ....ευρωδουλε ραγια....

Μαδούρος @17:07

Εδώ και 2,5 χρόνια παρακαλώ να πας σε δραχμή. Βγάλε από τώρα τιμολογιακή πολιτική μάνας, κόρης και αδερφής για να σ'έχω στα υπ'όψιν μου, πρώτο-πρώτο στην λίστα παροχής υπηρεσιών! Μακάρι να εκπληρωθεί το όνειρο σου και να δοκιμάσετε ΧΑ ή ΚΚΕ, ή και πσυριζα για άλλη μια 4ετία...

@ 16 17 ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΗ

Ο Σοιμπλε φταιει που δεν σεβεται τα ανθρωπινα δικαιωματα, αλλιως θα εδινε τις ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ που ξεπερνανε τα 300 δις. Κυριως ομως φταιει το σαπιο πολιτικο συστημα που τον ακολουθει. Ειναι το ιδιο πολιτικο συστημα που συντηρει και το σαπιο πελατειακο δημοσιο τοσα χρονια. Οσο για το 80% που λες οτι ειναι υπερ του ευρω, αυτο, οι δημοσκοπησεις το λενε, το δημοψηφισμα ειπε αλλα. Το δημοψηφισμα ειναι ρεαλιστικο. Το 62% ειπε ΟΧΙ παρα τις κλειστες τραπεζες και παρα τον μεγαλο εκβιασμο που εκαναν στο λαο οτι αν βγει μπροστα το οχι, σημαινει οτι βγαινουμε απο το ευρω, οπως μας ελεγαν οτι ευρω ΜΟΝΟ με μνημονιο. Παρα λοιπον τους εκβιασμους, οπως ειδες η πλειοψηφια του λαου ειπε ΟΧΙ. Αν ισχυε αυτο που λες, θα εβγαινε το ναι στο ευρω και στα μνημονια με 80% και στο δημοψηφισμα και οχι μονο στις δημοσκοπησεις. Μετα απο αυτη τη κωλοτουμπα η απογοητευση εστειλε το κοσμο στην αποχη. Μη ξεχναμε οτι ο συριζα ειναι μειοψηφικη κυβερνηση του18%. Δες γυρω σου τη φτωχεια και τη καταντια που εχουν προκαλεσει τα μνημονια ολων των μνημονιακων κυβερνησεων και την καταντια που δεν εισακουστηκε ο Ελλ. λαος. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Η χωρα μας ειναι στη βιζιτα και Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.....

Όλοι οι υπεύθυνοι είναι εγχώριοι

Τα δικαιώματα του ελληνικού λαού καταπατήθηκαν από τους εγχώριους υπουργούς, αλλά και από τους ίδιους τους ψηφοφόρους μας όταν εξέλεξαν τους δημαγωγούς και σπάταλους ψηφοθήρες (αυτοί έπαιρναν τα δάνεια που πληρώνουμε τώρα) Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Καραμανλή (ανηψιό), ΓΑΠ ("λεφτά υπάρχουν", πρώτο εξάμηνο χαμένο με συνέχιση σπατάλης) και Τσίπρα. Οι Ανδρέας Παπανδρέου μοίρασε αφειδώς πρόωρες συντάξεις σε 35χρονες, εισήγαγε την κομματοκρατία και διπλασίασε το δημόσιο τομέα, και ο Κώστας Καραμανλής τον ξαναδιπλασίασε! Και ο Τσίπρας φαλίρησε τις τράπεζες και μετέτρεψε την ανάπτυξη σε ύφεση, έφερε ακόμα πιο πολύ κρατισμό και δίωξη της επιχειρηματικότητας (αποθάρρυνση επενδύσεων και ανάπτυξης) και εισήγαγε ακόμα χειρότερη κομματοκρατία. Όλοι αυτοί είναι καταπάτησαν και καταπατούτν τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, αλλά κι αυτός δεν είναι άμοιρος ευθυνών αφού διαλέγει τους χειρότερους ψηφοθήρες και κόλακες (έχει φτάσει να ψηφίζει ακόμα και τις οπισθοδρομικές αριστερά και ακροδεξιά), οι ψηφοφόροι μας είναι οι πιο αδίστακτοι από όλους.

Μπράβο

Το πιο ολοκληρωμένο και σωστό σχόλιο που έχω διαβάσει, βέβαια πιο εύκολο είναι να διδάξει κανείς τη θεωρία της σχετικότητας σε ένα πίθηκο από το να πείσει ανόητους ή στημένους.

Κξηγ

Ναι καλα...πανε δες πρωτα ολους τους αργοσχολους στις καφετεριες και ολους τους διορισμενους τεμπελχαναδες στο δημοσιο, και μετα κατηγορησε τους ξενους...

Απλα

Κατανοητα και με επιχειρηματα για αυτο δεν ειναι ευχαριστως στους Ελληναρες ψηφοφορους που εχουν συνδεση τον πολιτικο με ρουσφετια, υποσχεσεις του κ@ λου και μεταφυσικη διανοηση.

μακιςςς

Μην ψαρώνετε. Έχω καταλάβει εδώ και αρκετό καιρό ότι τα μισά σχόλια από συριζαιους είναι από εντεταλμενους προπαγανδιστές της κακιάς ώρας. Αυτοί είτε είναι βαλτοί από το κόμμα είτε απλώς εξυπηρετούνται κοντόφθαλμα συνδικαλιστικά τους συμφέροντα. Το χαρακτηριστικό αυτών των σχολιαστών είναι ότι δεν επιχειρηματολογούν απλώς πετανε ευπεπτα πυροτεχνήματα. Λέει ένας Ευρωπαίος κάτι που δεν τους αρέσει; είναι ναζιστής. Λέει κάποιος Έλληνας κάτι που δεν τους ταιριαζει; Είναι γερμανοτσολιάς. Άμα του πεις για τα χάλια της χωρας, θα σου πει, ο τσίπρας φταίει; Όταν προσθέσεις μα μας φόρτωσε επιπλέον 85δις μέσα πέντε μήνες, δεν απαντάνε ποτέ. Σου λέει πέξαμε και χάσαμε, πάμε στο επομενο σχόλιο. Είναι οι ίδιοι που όταν ο Μητσοτάκης παππούς έλεγε ότι δεν γίνεται κοινωνική πολιτική με δανεικα, αυτοί τον λέγανε νεοφιλελεύθερο. Τελικά αναρωτιέσαι είναι η Ελλάδα πράγματι τόσο παράλογη; Η απάντηση φαίνεται λίγο από τις δημοσκοπήσεις. Το 60% και βάλε του πληθυσμού θεωρεί αυτές τις πολιτικές του τσιπρα τώρα και του ΠΑΣΟΚ παλιά, καταστροφικές. Κι όμως λόγω αγαθοτητας πέφτει συνεχώς θύμα των επιτηδείων προπαγανδιστων που έχουν αφορίσει και μετατρέψει σε αποκρουστικό σκιάχτρο την πολιτική που ακολουθούν όλες οι πετυχημενες χωρες στην Ευρώπη. Την μόνη διέξοδο για τη χώρα την μπλοκάρουν με προπαγάνδα για κουτορνηθια. Πάει ο πρώην αριστερός ψηφοφόρος στην κάλπη και λέει δεν ξαναψηφιζω νταουλιερηδες. Και εκεί πετάγεται ο ινστρουχτορας και λέει, τιιι θα ψηφίσεις νεοφιλελεδες;;; Δεν σφάξανε. Και οι μισοί τουμπαρουν στην πίεση. Αν η ΝΔ δεν καταφέρει να σπάσει την ψυχολογική πίεση και πλυση εγκεφάλου που κάνουν οι συνδικαλιστές στα θύματα εργάτες, αυτό το κολοκύθι θα συνεχίζεται στο διηνεκές.

Κώστας

τι πίνεις; μήπως ληγμένα;

Αμάν ρε Κωστα

Τι το θελες το σχολιο; Με τέσσερις λεξεις επιβεβαιωνεις αυτα που λεει.

Ελεύθερος.

Νομίζω, ότι εκείνοι που θέλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν τσάμπα για την "ανάπτυξη" και το "φιλικό περιβάλλον" των επιχειρήσεων, συμφωνούν σε όλα με τον Σόϊμπλε. Μπορείς να τους πεις και γερμανοτσολιάδες... Άνετα και σωστά...

Αριστερός Γερμανοτσολιάς

Μεγαλύτεροι γερμανοτσολιάδες από τον Τσίπρα και τον Καμμένο, ΔΕΝ υπάρχουν! Αυτοί υπογράφουν εν λευκώ τα μνημόνια δυο-δυο στημένοι στα 104.

Ελεύθερος.

Είστε προσκυνημένοι γερμανοτσολιάδες, που θέλετε την εξαθλίωση των εργαζομένων, μαζικές απολύσεις και συντάξεις πείνας για τους πολλούς, για την ευημερία των λίγων... Γιαυτό έχετε σκυλιάσει με όποιον αντιστάθηκε σε αυτό... Και αυτό, το καταλαβαίνει ο κόσμος, γιαυτό σκυλιάζετε διπλά... Προδότες...

Αριστερός Γερμανοτσολιάς

Μην βιάζεσαι, έχει και πιο κάτω. Διάβασε το άρθρο με τον Κοστέλο ή αναζήτησε στο ίντερνετ τί έχει συμφωνηθεί στην 3η αξιολόγηση. Η περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομένων και οι μαζικές απολύσεις θα έρθουν με την 3η αξιολόγηση, και οι συντάξεις πείνας θα έρθουν στην 4η αξιολόγηση με περικοπές από 18% εως 30%. Όλα αυτά φυσικά για τους λίγους όπως λες ΔΥκηφήνες του μοναδικού Σοβιέτ της Ευρώπης που ξεκίνησε να χτίζει ο Πολάκης μαζί με Παππά, Καμμένο και Αλεξέϊ Τσιπρόφ! Μέχρι τότε όμως εσύ, πήγαινε να ζήσεις σε Σκόπια, Βοσνία, Σερβία για να μιλήσεις σε όσους περισσότερους ντόπιους γίνεται και να σου πούνε από πρώτο χέρι, ΚΑΙ πώς ζούσαν επί Κομμουνισμού, αλλά ΚΑΙ πώς ζούσαν και ζούν εδώ και 30 χρόνια με το δικό τους εθνικό νόμισμα. Φεύγοντας, ρώτα τους αν επιμένουν ακόμη στην "δραχμή"(δηνάριο) ή παρακαλάνε να μπούνε στο Ευρώ!? ;)

Go back κυρια Merkel

συριζοβλακάκο 19:00, τι από όλα αυτά συμβαίνουν στις προηγημένες χώρες που κυβερνούνται από "νεοφιλελεύθερους"; όλα αυτά δεν είναι ο κανόνας στα κράτη που βίωσαν την κομμουνιστική κτηνωδία κατευφημισμόν "Σοβιετία", όπως θέλουν να καταντήσουν οι σύντροφοι σου μαζί με τα ταξικά τους αδέρφια από Ασία και Αφρική;

@ Ελευθερος

Γι' αυτο ακριβως περναμε αυτα που περναμε, διοτι πληρωναμε και πληρωνουμε ακομα αδρα καποιους λιγους και ως λογικη συνεπεια δεν φτανουν για τους υπολοιπους. Καποια μειοψηφια λοιπον εχει κατσικωθει στο σβερκο του Ελληνα πολιτη, εχει πιασει ενα σωρο γραφεια και οργανισμους που δεν παραγουν απολυτως τιποτα και στην ουσια δεν χρησιμευουν σε τιποτα, παρα μονο για να δικαιολογουν οι ιδιοι τα "μεροκαματα" τους. Αυτο σε συνδιασμο της αποφυγης πληρωμης φορων απο μεγαλη μεριδα του πληθυσμου, εμενα προσωπικα αν δεν μαλωνα δεν μου εκοβε και ακομα και σημερα δεν μου κοβει κανενας αποδειξη, αδειασε τα ταμεια, τα οποια ηταν γεματα με δανεικα λεφτα, τα οποια μοιραζονταν απο τους εκαστοτε κυβερνωντες για την εξαγορα ψηφων. Αυτα τα λιγα, βγαλε τωρα μονος σου το συμπερασμα ποιοι ειναι οι προδοτες και ξαναπερνα και μια βολτα απ' την πρωτη δημοτικου για να μαθεις απλη αριθμητικη, 100 ευρω εχεις για να μοιρασεις, 100 θα μοιρασεις και οχι 101.

Οτι πειτε ...

Αφου τα υπογραψανε ολα με ολους τους ορους που θεσατε . Τσιπρας , Καμμενος . Για ποια περίοδο μιλάει? Για την και καλα αντισταση καποιων μηνών ?

Καλα κανανε

Ευρω σημαινει λιτοτητα και καθολου αναπτυξη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vouli_ktirio1

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής εκτιμά ότι υπάρχει υστέρηση 79 εκατ. ευρώ στο πρωτογενές αποτέλεσμα – Ο κρατικός προϋπολογισμός καταγράφει μειωμένο ταμειακό πλεόνασμα, ενώ έχουν υποχωρήσει τα έσοδα.

pratirio_main01

Στον δείκτη ποιότητας ζωής, ο οποίος υπολογίζεται βάσει παραγόντων όπως το κόστος ζωής και η αγοραστική δύναμη, η ασφάλεια, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η ποιότητα του περιβάλλοντος, η Αθήνα είναι στην 34η θέση μεταξύ 56 πόλεων ανά τον κόσμο, κερδίζοντας τέσσερις θέσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά

778e630e49af309b180d9e5b94574892_XL

Eταιρίες με σημαντική εξαγωγική και επενδυτική δραστηριότητα στο εξωτερικό, περιέγραψαν πώς η εξωστρεφής τους δράση εντάχθηκε στη στρατηγική της εταιρίας τους και πώς κατάφεραν να διεισδύσουν, κατά την περίοδο της κρίσης, σε αγορές του εξωτερικού συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας τους και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά.

pezoi-athina-ena

Ένας στους τρεις είχε λάβει δάνεια ύψους έως 50.000€ και ένας στους τέσσερις έως 100.000€ - Τράπεζα είχε δώσει στον ίδιο άνθρωπο 9 στεγαστικά δάνεια και σε άλλον 11 επαγγελματικά - Τι έδειξε για τα ληξιπρόθεσμα δάνεια των Ελλήνων μεγάλη έρευνα της ΓΣΕΕ

12