«Τρύπα με το καλημέρα» στα έσοδα του ΕΦΚΑ: Κάτω του 50% η εισπραξιμότητα

«Τρύπα με το καλημέρα» στα έσοδα του ΕΦΚΑ: Κάτω του 50% η εισπραξιμότητα

Μόνο αν κλεισει με ποσοστό πάνω από 75% θα αποφέρει έσοδα όπως πέρυσι - Συνεχίζεται το κύμα προσφυγών στο ΣτΕ 

«Τρύπα με το καλημέρα» παρουσιάζουν τα έσοδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης
, καθώς η εισπραξιμότητα των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών είναι κάτω του 50%, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής». 

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να φτάσουν τα έσοδα από εισφορές στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά, η εισπραξιμότητα θα πρέπει να ξεπεράσει το 75%, από εδώ και πέρα.

Υπό το βάρος των πολλών προβλημάτων η διοίκηση του Υπερταμείου έδωσε παράταση έως τις 17 Μαρτίου για την καταβολή των εισφορών του Ιανουαρίου, ενώ έως το τέλος του ιδίου μήνα θα πρέπει να καταβληθούν και οι εισφορές του Φεβρουαρίου. 

Την ιδία ώρα, συνεχίζεται το κύμα προσφυγών στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού νόμου. Μέχρι σήμερα έχουν προσφύγει δικηγορικοί και συμβολαιογραφικοί σύλλογοι, το Οικονομικό και Τεχνικό Επιμελητήριο, φορείς και ενώσεις των ξενοδόχων, ιατρικοί σύλλογοι, ενώσεις αξιωματικών, παιδαγωγών, φαρμακοποιών αλλά και οι βενζινοπώλες. 

ΣΧΟΛΙΑ (25)

ΕΛΛΗΝΑΣ

ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΟΣΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟΣΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΝΟΥΣ 200 ΕΥΡΩ ΣΥΝ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΑΡΕΣ 1000 ΕΥΡΩ ΠΛΑΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ!! ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ2002, ΤΟ 50% ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΧΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ!! ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΜΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ 1000 ΕΥΡΩ Ή ΜΕ 200 ΕΥΡΩ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ+ΕΚΑΣ 700-800 ΕΥΡΩ!! Ο ΤΣΑΜΠΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΜΑΓΚΕΣ!!

George

Ακριβώς. Κεφαλαιοποιητικό σύστημα όπου ο καθένας θα παίρνει το ανάλογο αυτών που πλήρωσε σε συνδυασμό με την ηλικία που επιθυμεί να βγει σε σύνταξη. Ακόμη και με 10 ένσημα όμως κι ας του βγει μισό ευρώ το μήνα σύνταξη. Και 200 ευρώ σε ΟΛΟΥΣ στα 67 από φορολογικά έσοδα, όχι με επιβάρυνση ταμείων. Όποιος δεν κόλλησε ένσημα θα πάρει μόνο αυτά στα 67 του.

Ελενα

Γιατι παραπονιούνται?? Τωρα πλεον οσοι εχουν χαμηλα εισοδήματα θα πληρώνουν πολυ μικρότερες εισφορές απο πριν. Γνωστή μου απο 960 τωρα δινει 350 μεγαλη ανάσα, πετούσε απο τη χαρα της! Φανταζομαι οτι αυτοι που γκρινιαζουν είναι αυτοι με μεγαλα εισοδήματα.

Θα έπρεπε να κλαίει

Χαίρεται άρα είναι ζωντόβολο!! Με τα 960, αν τα είχε πληρώσει 35-36 χρόνια για να είναι σε αυτή την κλάση, θα έπαιρνε σε λίγο σύνταξη 1300 ευρώ το μήνα. Τώρα θα γλυτώσει εισφορές για 4-5 χρόνια, αλλά θα πάρει σύνταξη 500. Χαίρεται είπατε; Άρα, η γνωστή σας είναι Σύριζα, αλλιώς θα καταλάβαινε ότι της φάγανε τις εισφορές που έχει πληρώσει τόσα χρόνια

Πράκτορας ΟΠΑΠ

Προφανώς κυρία Έλενα δεν σας τα είπαν σωστά, πληρώνουν πολλά μόνον αυτοί που είναι σωστοί και έντιμοι απέναντι στην δήλωση των πραγματικών τους εισοδημάτων.. Ελάχιστοι ελεύθεροι επαγγελματίες στον κάθε κλάδο.. Ότι δηλώσεις θα πληρώσεις και όχι ότι θα εισπράξεις στα μουλωχτα.. Ωραίος και δίκαιος ο νέος νόμος τι να σας πω.. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι λυπάμαι διότι αυτό που επικρατεί στην χώρα που λέγεται Ελλάδα είναι ο καθένας να κοιτάζει μόνον το προσωπικό συμφέρον του. Συλλογικότητα μηδέν... Λυπάμαι και πάλι λυπάμαι... Ο Θεός ας μας βοηθήσει όλους, δεν έχω κάτι άλλο να πω..

fanis

Μπράβο κ. Τσίπρα, κ. Κατρούγκαλε, μπράβο κ. Αχτσιόγλου, μπράβο κ. Πετρόπουλε, τι δεν περιμένατε με το ανακάτεμα που κάνατε, το δημιούργημα σας είναι κάτι σαν τα μαλλιά της μουρλής. Οι Έλληνες όμως πλήρωσαν ΙΔΙΩΤΙΚΆ νομικά γραφεία επιλογής ΣΥΡΙΖΑ. Οι συνταξιούχοι καταλάβατε τι συντάξεις θα πάρουν από τις καπακίες αυτών που προανέφερα καθώς των ατόμων μειωμένης αντίληψης που τα ψήφισαν.

Giannis83

Η αλήθεια δυστυχώς για του διαμαρτυρόμενους είναι ότι το νεό σύστημα του ΕΦΚΑ, αν και έχει σαφή προβλήματα ιδίως στην εφαρμογή του, εντούτοις ευνοεί το μεγαλύτερο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και ιδίως τους νεώτερους. Τα ποσά που πρέπει να καταβάλουν όσοι εισπράττουν ελάχιστα πλέον από την εργασία τους, ήτοι οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες είναι κατά πολύ λιγότερα από όσα έπρεπε να καταβάλουν μέχρι σήμερα, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να επιβιώσουν, αν και πάλι δύσκολα... Οι περισσότεροι που κάνουν προσφυγές κατά του ΕΦΚΑ έχουν υψηλά εισοδήματα και επιβαρύνονται περισσότερο και όπως όλοι καταλαβαίνουμε είναι η μειονότητα των αντίστοιχων κλάδων, των οποίων όμως έχουν την εξουσία. Εγώ είμαι νέος επιστήμονας και δεν υπέγραψα την προσφυγή του συλλόγου μου κατά του ΕΦΚΑ, επειδή γνωρίζω ότι είναι κάπως καλύτερα από το προηγούμενο σύστημα, όπου είτε έβγαζες 50.000 ευρώ το μήνα, είτε έβγαζες 50 ευρώ το μήνα έπρεπε να πληρώνεις τα ίδια σε εισφορές... Ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές διορθώσεις στο σύστημα αυτό είναι προφανές, όμως δε θεωρώ ότι πρέπει να καταργηθεί σε καμία περίπτωση.

Γιατρός

Αγαπητέ Γιαννάκη, μάλλον δεν σκέφτεσαι καλά. Δεν νομίζεις ότι αν πας καλά στην επαγγελματική πορεία σου σαν επιστήμονας, μπορεί να βγάζεις τίμια σε μερικά χρόνια 70.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 6000 το μήνα, δουλεύοντας 12 ώρες την ημέρα, και κάποιοι μεγαλύτεροι από σένα να είναι στην φάση αυτή; Πως θα σου φαινόταν λοιπόν αν ερχόταν τότε ο Κατρουγκαλος και ο Σύριζα να σου πάρει από τις 70 χιλιάδες τις 54; Είναι λογικό να σου απαγορεύουν να ζήσεις κάποτε με περισσότερο από ένα χιλιάρικο το μήνα, όταν τίμια βγάζεις 6; Αν το μελετήσεις το σύστημα με παραδείγματα σε αναγκάζει εάν βγάζεις από 20-70.000 ευρώ το μήνα να ζήσεις περίπου το ίδιο. Και για όσους λένε για αναλογικότητα εισφορών: Γιατί προστατεύει τους πλούσιους που έχουν ένα εκατομμύριο εισόδημα το μήνα, γιατί να πληρώνουν και αυτοί ακριβώς το ίδιο με όποιον μεσαίο έχει 6 χιλιάρικα;

Παπαγάλος

Αχ το άτιμο το 20% δεν πλήρωσε...

Λουκουμάς

Θα φάτε καλά, φορομπήχτες... Νομίζατε ότι είστε πολύ έξυπνοι, γιατί βρήκατε τη μαγική λύση που κανείς δεν είχε σκεφτεί: να πάτε τους φόρους στο 150%! ΑΝΤΙ να χαμηλώσετε τους φόρους ΚΑΙ να κυνηγήσετε τη φοροδιαφυγή... Έτσι, λιώνετε τους έντιμους και επιβραβεύετε τους κλέφτες. Αμ δε!

Μια ζωη στην ελλαδα

προσπαθούμε να δώσουμε λυση στα προβλήματα , αφου εχουν δημιουργηθεί και οχι πριν . Ετσι και τωρα . Το πρόβλημα αυτο θα λυθεί απο μονο του σιγα σιγα . Οταν τελειώσουν τα λεφτά δεν θα δοθούν συντάξεις . Τόσο απλα .

Κάποιος

Εδω έστειλαν εισφορές σε άνεργο τόσο πανικός για να εισπράξουν. Δεν θα πάρετε μια κύριοι διοτι το τερατούργημα σας βασίζεται πανω σε εισόδημα αρα φορολογικό και όχι εισφορές και ειναι μη ανταποδοτικές οποτε σας βλέπω να παρακαλάτε να σας πληρώσουν έστω και 100€. Πιστεύω τελικά οτι ο ΕΦΚΑ θα ειναι και το τελος σας.

pulk

Εγω παντως δε θα δωσω ουτε 1 ευρω εισφορα στο καινουργιο ασφαλιστικο μεχρι να πεσει δικαστικα και αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Μεχρι τωρα δε χρωσταγα ουτε 1 ευρω 30 χρονια απαγγελματιας.Ετσι για το γαμωτο ρε μια φορα και εγω (και για πολυ σοβαρο λογο) να μην πληρωσω οτι μου πασσαρουν να πληρωσω χωρις αντιρρηση για να ταιζω μητερες ανηλικων ετων 45 ,καραβαναδες συνταξιουχους ετων 48 κλπ κατηγοριες πονηρακηδων. Και οσοι δεν πληρωνουν αλλες υποχρεωσεις στο δημοσιο τι επαθαν? Ανταμοιβονται με διαγραφες χρεων. Ετσι και εγω.Ουτε ενα ευρουλακι δε θα παρεις ,δε θα παρεις,δε θα παααααρεεειιις....

DP

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΙΣ 11:46. ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΤΑ 48 ΜΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 1100 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟ ΜΗΝΑ. ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟΥ ΖΩΗΣ (80 ΧΡΟΝΙΑ) Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΓΕΡΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ. 32 ΧΡΟΝΙΑ Χ 12 ΜΗΝΕΣ Χ 1100 = 422.400 ΕΥΡΩ. ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ?

Β

Σταμάτα να γράφεις κεφαλαία σαν υστερικός. Γράψε σαν άνθρωπος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

qKk8-cROQqAGTzaaX9NmSf877NEEewXarghEHzK45-Q-1280x830

Στο Νταβός, ο Χαράρι προειδοποίησε για έναν κόσμο όπου οι αλγόριθμοι θα αναλύουν τη βιολογία μας και τη συμπεριφορά, λέγοντας ότι κάποιες χώρες, μπορεί να χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να αναλύουν όλη μας τη ζωή

f1n

Η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση των τελευταίων δεκαετιών που απορροφά κεφάλαια ύψους 250 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα -για την Ελλάδα- επιτυχημένα παραδείγματα συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αποτελεί πιλότο για τα έργα του Ελληνικού