Το χάος με τον ΕΦΚΑ συνεχίζεται: Λάθη, υπερχρεώσεις και προβλήματα

Ασφαλισμένος -ολοζώντανος- είδε στο ασφαλιστικό του ιστορικό ότι διακόπηκε η δραστηριότητά του λόγω θανάτου - Σε άλλον αρνήθηκαν να του γράψουν παραπεμπτικό για χημειοθεραπεία καθώς ήταν διπλοεγγεγραμμένος

Δεκάδες ασφαλισμένοι που ταλαιπωρούνται εδώ και δύο μήνες επιβεβαιώνουν το «απόλυτο χάος» του ΕΦΚΑ
παρά τις ενστάσεις της διοίκησης του φορέα που χαρακτήρισε «απάνθισμα» λεπτολογιών και παραπληροφόρηση τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και της ομοσπονδίας των εργαζομένων στο ΙΚΑ.

Μόνο σήμερα, Παρασκευή, στο protothema.gr έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν:

-ασφαλισμένος (ολοζώντανος) που είδε στο ασφαλιστικό του ιστορικό ότι διέκοψε τη δραστηριότητά του λόγω θανάτου.
-ασφαλισμένος που αρνήθηκαν να του γράψουν παραπεμπτικό για χημειοθεραπεία καθώς ήταν διπλοεγγεγραμμένος.
-ασφαλισμένος του ΟΓΑ που δεν μπορεί να ανανεώσει την ασφαλιστική του ικανότητα
-ασφαλισμένος που εδώ και δύο μήνες δεν μπορεί να πάρει τα έξοδα κηδείας του πατέρα του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία κ. Αντώνη Κουρούκλη «καθημερινά δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα που δεν αποτελούν διαστρέβλωση της πραγματικότητας ούτε το απάνθισμα λεπτολογιών όπως αρέσκεται να λέει η διοίκηση που θέλει να μας τρομοκρατήσει. Χωρίς να αμφισβητούμε την προσπάθεια και το ζήλο των συναδέλφων της ΗΔΙΚΑ, είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στα χιλιάδες ζητήματα που ανακύπτουν καθημερινά σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Τα κυριότερα προβλήματα είναι:

-Δεν μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση Απογραφής Μητρώου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (απόδοσης ΑΜΑ) επειδή αυτό έχει χαθεί από το λειτουργικό περιβάλλον του χρήστη ΟΠΣ-ΙΚΑ για:
1. Πρόσληψη του ασφαλισμένου και υποβολή ΑΠΔ από τον εργοδότη του.
2. Χορήγηση Βεβαίωσης χρόνου ασφάΑλισης προκειμένου να συμμετάσχει σε τρέχοντες διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.
3. Παροχές σε είδος.
4. Μεταβίβαση Σύνταξης Θανάτου.
 
Εξαιτίας των προβλημάτων που ανακύπτουν η ΓΣΕΒΕΕ ζήτησε να παραταθεί η προθεσμία καταβολής των εισφορών και υποβολής των ΑΠΔ που εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου.
 
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ που έχουν κηρύξει στάση εργασίας στις 2 Μαρτίου επισημαίνουν ότι αποτελεί πράγματι παγκόσμια πρωτοτυπία, η πρώτη λειτουργική εφαρμογή του συστήματος ΕΦΚΑ για το κοινό να γίνεται την ίδια μέρα που ανοίγει και για τους χρήστες. Η διαχείριση έπρεπε να είχε συμβεί ομαλά και πριν το άνοιγμα του συστήματος για το κοινό, όπως αναφέρουμε και παρακάτω. Γι’ αυτό το λόγο θεωρούσαμε ότι ο ΕΦΚΑ δεν ήταν έτοιμος να λειτουργήσει από 1/1/2017.
 
Σε ό,τι αφορά στην παροχή «ασφαλιστικής ικανότητας» οι συνδικαλιστές εκφράζουν την ανησυχία τους για τα προβλήματα που άρχισαν ήδη να εμφανίζονται σχετικά με την αυτόματη απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας  τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τα προστατευόμενα μέλη τους.
 
Οι ομοσπονδίες τονίζουν ότι «οι συνάδελφοί μας που εργάζονται στα γκισέ των περιφερειακών υπηρεσιών αντιμετωπίζουν την καθημερινή αγωνία, το άγχος αλλά και τον εκνευρισμό ή την οργή των ασφαλισμένων. Μια πραγματικότητα διαφορετική από την ωραιοποιημένη και εικονική την οποία παρουσιάζουν οι διάφοροι "σύμβουλοι" στον Διοικητή του ΕΦΚΑ και στην Πολιτική Ηγεσία. Ας ρωτήσουν τουλάχιστον τα "θύματα" της "παραπληροφόρησής μας" δηλαδή τους ίδιους τους ασφαλισμένους».

Δείτε βίντεο: Αλαλούμ με τον ΕΦΚΑ συνεχίζεται: Απίστευτες καταγγελίες ασφαλισμένων


ΣΧΟΛΙΑ (19)

Κάποιος

Προς αυτούς που λένε για μεγαλοδικηγόρους κλπ πριν μιλήσουν ας βουτήξουν την γλώσσα τους στο μυαλό ... Πρόκειται για ασφαλιστικές εισφορές ΟΧΙ για φορολογία εκτός και αν πρόκειται για φορολογία οποτε ας ξεκινήσουμε όλοι προσφυγες!

ΕΦΚΑ

Τι ειναι αυτο;

xan4625

Χ Α Ο Σ !!!

Έλεοr

Έκαναν και κατι καλο με τον ΕΦΚΑ για εμάς που έχουμε εισόδημα απο εξωτερικό. Έπεσε η συνδρομή κατα 4 χιλιάρικα τον χρόνο, με τη μια μπήκαν σε ιδιωτικό συνταξιοδοτικό! Μην κόβεις Τσίπρα, συνέχισε μέχρι να φύγει και ο τελευταίος εκτός Ελλάδας..

Ηλίας

γνωστός μου πανηγύριζε που η κυβέρνηση του μείωσε τον εφκα και πρόσφατα έμαθε πως αυτό δεν ειναι το τελικο ποσό και απο Μαιο θα οριστικοποιηθει και θα πληρώσει αναδρομικα!!!

Βασιλης

ΤΕΒΕ Βουλγαρίας με 65€ το μήνα. Κ άγιοσοθεόσε!

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΘΑ ΡΘΕΙ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΣΧΕΤΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ...ΜΕΤΑ ΤΑ 40 , ΟΛΟΙ 12000 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ....ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ...

Γ

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ Κ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 500 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ Κ ΠΑΛΙΟΙ.......ΚΟΠΗΚΕ Η ΓΑΓΡΑΙΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ 100000 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΜΕ 5000.....ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΣΟΔΩΝ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΟΡΙΟ.......ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΚΟΥΖΑΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ......Ο ΑΥΤΙΑΣ ΑΥΤΟ ΕΝΟΟΥΣΕ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ....ΤΟ 80% ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ,ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΚΟ.....

bunga69

απο τα κωμικοτραγικά ήτανε και αυτός που τον πεθάνανε .Βέβαια ίσως και καλύτερα να εμφανίζεσαι πεθαμένος απο τις λίστες τους(εφορία,τράπεζες,ταμεία κλπ) αλλά αυτοί είναι ικανοί να αρχίσουν να στέλνουν emails και στον άγιο Πέτρο προκειμένου να βρούνε κάποιον.Και άμα σε βρούνε μετά απο 10 χρόνια να τα πρόστιμα να και οι προσαυξήσεις.Γενικά ζόύμε στις ημέρες παραλογισμού και ποιούσι δε τούτο ότι αν τύχωσι που έλεγε και ο καθηγητής μου των αρχαίων.ΤΟΥΤΟ ΠΡΑΤΟΥΣΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΥΧΩΣΙ.

οποιος δεν εχει φαινεται

απο το παλιο μικρο αμαξι,το μικρο σπιτι σε φτωχη περιοχη.Και οποιος εχει ειναι φανερο.Οποιος εχει πιο πολλα,μπραβο του,αλλα να δωσει κ πιο πολλα.Ο φτωχος αν δωσει πιο πολλα θα πεθανει !...πρωτος....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης