Επιφυλακτικός για τις συνομιλίες με το ΔΝΤ για το χρέος ο Μοσκοβισί

Επιφυλακτικός για τις συνομιλίες με το ΔΝΤ για το χρέος ο Μοσκοβισί

Aπέφυγε να απαντήσει εάν είναι υπέρ της μείωσης του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά το 2018. Ανέφερε ωστόσο ότι οι εξελίξεις δεν επηρεάζονται από το Brexit

Επιφυλακτικός για τις συνομιλίες με το ΔΝΤ για το χρέος ο Μοσκοβισί
Την επίσπευση υλοποίησης των προαπαιτουμένων για τη δεύτερη υποδόση και την έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ζητά ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί λίγο πριν έλθει στην Αθήνα. Παράλληλα αποφεύγει να τοποθετηθεί στο αίτημα για μείωση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος μετά το 2018 και εμφανίζεται επιφυλακτικός αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα και κυρίως για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σε συνέντευξη του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ ο επίτροπος τονίζει πως «είναι στο συμφέρον όλων αλλά πρώτα από όλα της Ελλάδας να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης όσο πιο γρήγορα γίνεται.»

Ο κ. Μοσκοβισί απέφυγε να απαντήσει εάν είναι υπέρ της μείωσης του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά το 2018. Ανέφερε ωστόσο ότι οι εξελίξεις δεν επηρεάζονται από το Brexit.

«Όσο για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 έχει ήδη γίνει εκτεταμένη συζήτηση το προηγούμενο καλοκαίρι. Η απόφαση ήταν για 3.5% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα μέχρι να φθάσουμε στο 2018. Αυτό επιβεβαιώθηκε στο Eurogroup της 25ης Μαΐου. Ας μην ξανανοίξουμε τη συζήτηση τώρα» ανέφερε.

Όσον αφορά στην στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για την αναθεωρημένη έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και για το εάν θα παραμείνει στην Ελλάδα με τρίτο πρόγραμμα, ο αρμόδιος επίτροπος, εκφράζει την αισιοδοξία του, όμως υπογραμμίζει ότι έρχονται δύσκολες διαπραγματεύσεις το Φθινόπωρο για το χρέος.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης