Αλεξιάδης: Δεν θα αποτελέσει το περιουσιολόγιο βάση για τη φορολογία

Αλεξιάδης: Δεν θα αποτελέσει το περιουσιολόγιο βάση για τη φορολογία

«Να φοβούνται όσοι έχουν χρήματα στο εξωτερικό. Ο απλός πολίτης δεν έχει να φοβάται τίποτα»,ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
 

Αλεξιάδης: Δεν θα αποτελέσει το περιουσιολόγιο βάση για τη φορολογία
«Καμιά σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν πληροφορίες για συμπόρευση της κυβέρνησης με δήθεν γερμανικά σχέδια που θέλουν να επιβληθεί φόρος περιουσίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης σε πρωινή εκπομπή.

«Δεν θα συνδυάσουμε το περιουσιολόγιο με τη φορολόγηση της περιουσίας, ούτε θα αποτελέσει βάση για τη φορολογία», επισήμανε στη συνέχεια.


Συνεχίζοντας ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι
Κλείσιμο
«δεν θα βγαίνουν οι εφοριακοί στον δρόμο για να μπαίνουν στο σπίτι και να αρπάζουν τα κοσμήματα και την περιουσία. Ο νομοταγής πολίτης δεν έχει να φοβάται τίποτα, να φοβούνται όσοι έχουν χρήματα στο εξωτερικό. Ο απλός πολίτης δεν έχει να φοβάται τίποτα».


Θα ασχοληθούμε με τα μεγάλα «ψάρια»


«Όταν ανοίγουμε τη λίστα Λαγκάρντ και διαπιστώνουμε ότι ένας πολίτης δήλωνε εισόδημα αλλά είχε καταθέσεις υψηλές ή ακίνητα, θα κατασκηνώσουμε στην επαγγελματική του στέγη. Θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή».

«Άμεσα θα προχωρήσουμε σε εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων. Σχεδιάζουμε νέο φόρο στην ακίνητη περιουσία που θ αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης