Σήμερα η έγκριση για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ

Σήμερα η έγκριση για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος περιμένει τα 2 δισ. ευρώ και τη δέσμευση για τα 10 δισ. ευρώ για ρην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών - Συστάσεις  προς την Ελλάδα και τους θεσμούς για επιτάχυνση των συζητήσεων για το 2ο πακέτο προαπαιτουμένων.

Watch live: Eurogroup meeting to decide on tranche disbursement starts today
Την έγκριση της εκταμίευσης των 2 δισ. ευρώ από το  Eurogroup και τη δέσμευση των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένει σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το EuroWorking Group είχε κρίνει από την Παρασκευή ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και είχε δώσει τη σύμφωνη γμνώμη του για την εκταμίευση των χρημάτων.
Η επίτευξη συμφωνίας στο EWG διευκολύνει τη διαδικασία στη σημερινή συνεδρίαση, αφού το ελληνικό ζήτημα δεν θα απασχολήσει λεπτομερώς του υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Σύντομη ενημέρωση αναμένεται να γίνει από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και από τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.
Οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ θα προβούν σε συστάσεις προς την Ελλάδα και τους θεσμούς να επιταχύνουν τις συζητήσεις για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων με στόχο να ολοκληρωθεί εγκαίρως η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης