Λαγκάρντ: Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μπορεί να επιτευχθεί χωρίς κούρεμα

Λαγκάρντ: Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μπορεί να επιτευχθεί χωρίς κούρεμα

Με αλλαγές στη διάρκεια και στο επιτόκιο

Λαγκάρντ: Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μπορεί να επιτευχθεί χωρίς κούρεμα
Για το κρίσιμο ζήτημα του ελληνικού χρέους που έχει πολλάκις διχάσει τους πιστωτές μίλησε νωρίτερα στο Europe1, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως είπε, η αναδιάρθρωση του χρέους θα μπορούσε να το καταστήσει βιώσιμο, μέσω της αλλαγής στο χρόνο αποπληρωμής, στα επιτόκια, αλλά και της εφαρμογής και ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχει δυνατή λύση χωρίς απομείωσή του.

Σε ό,τι αφορά τον νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, ανέφερε ότι μπορεί να διαρκέσουν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες και εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσον μπορούν να επαναλειτουργήσουν οι ελληνικές τράπεζες από Δευτέρα.

Κλείσιμο
Πιο αναλυτικά, αναφερόμενη στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της Ουάσινγκτον ότι για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση.

Όπως είπε, για να επιτευχθεί αυτό "μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά μέσα: σημαντική επέκταση της διάρκειας αποπληρωμής, επιμήκυνση της περιόδου χάριτος κατά τη διάρκεια της οποίας δεν γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων". Με άλλα λόγια, η κα Λαγκάρντ είπε ότι "η βιωσιμότητα του χρέους, μπορεί να επιτευχθεί με άλλες μεθόδους" πέρα από ένα απευθείας 'κούρεμα' του ποσού".

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης