ΥΠΟΙΚ: Σύσκεψη Δραγασάκη - Βαρουφάκη - Σταθάκη

ΥΠΟΙΚ: Σύσκεψη Δραγασάκη - Βαρουφάκη - Σταθάκη

Στο μικροσκόπιο μπήκαν οι λίστες των μεταρρυθμίσεων που θα ετοιμάσει η Αθήνα, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές - «Οι μεταρρυθμίσεις είναι ελληνικής ιδιοκτησίας» είπε ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας, που μετείχε στη σύσκεψη

ΥΠΟΙΚ: Σύσκεψη Δραγασάκη - Βαρουφάκη - Σταθάκη
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τους επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου να συμμετέχουν σε αυτή.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης, πιθανότατα για να κάνουν την αποτίμηση, αλλά και ένα νέο σχεδιασμό των ενεργειών της κυβέρνησης μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας, που μετείχε στη σύσκεψη, στο μικροσκόπιο μπήκαν οι λίστες των μεταρρυθμίσεων που θα ετοιμάσει η Αθήνα, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές. 

«Το συντομότερο θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, ώστε να δώσουμε τα στοιχεία» έλεγε η ίδια πηγή, που δήλωνε άγνοια όμως αν θα είναι όλα έτοιμα και αν θα υπάρξει Εurogroup για την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα.
 
Σχετικά με το αν θα υπάρξει συνεργασία με τα ξένα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, το ίδιο στέλεχος έλεγε πως «οι μεταρρυθμίσεις είναι ελληνικής ιδιοκτησίας». Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πηγές, στη σύσκεψη τέθηκε και η στάση της κυβέρνησης για το θέμα των κόκκινων δανείων και πλειστηριασμών, το οποίο θεωρείται «κόκκινο πανί» για τους δανειστές.
Κλείσιμο

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης δεν αναμένετο στη σύσκεψη, καθώς θα έπρεπε να είχε αναχωρήσει για Βρυξέλες, για ομιλία του στο German Mashall Fund μαζί με τους κ.κ. Σόρος, Ρομπάι κ.ά. όμως προφανώς θα αναχωρήσει αργότερα σήμερα, καθώς αύριο θα είναι ομιλητής στο συνέδριο στις Βρυξέλες.


ΥΠΟΙΚ: Θα δώσουμε στα τεχνικά κλιμάκια τα στοιχεία που χρειάζονται
Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα της αλληλοενημέρωσης και της παροχής στοιχείων από το υπουργείο Οικονομικών τέθηκε στη μίνι Σύνοδο Κορυφής των κ.κ. Τσίπρα, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ, Τουσκ με την κυρία Μέρκελ που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής όπου και συμφωνήθηκε ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να ενημερώνει τους δανειστές. 

Έπειτα από τις εξελίξεις αυτές από το υπουργείο Οικονομικών εκδόθηκε δελτίο Τύπου στο οποίο το οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζει πλήρως τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. «Πρόκειται για εξέλιξη την οποία το υπουργείο Οικονομικών κρίνει θετική καθώς θα βοηθήσει τις συζητήσεις που διεξάγονται σε επίπεδο Brussels Group σύμφωνα με το πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου σχετικά με την πρόθεση των τεχνικών κλιμακίων να συντάξουν λεπτομερή κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις και την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων. Επι της ουσίας το υπουργείο Οικονομικών «καλωσορίζει» τις τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται αν οι συζητήσεις που θα συνεχιστούν στην Αθήνα θα γίνουν πάλι σε ξενοδοχεία ή στο υπουργείο Οικονομικών. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών τοποθετείται σαν... τρίτος στη συζήτηση της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους δανειστές αφού όπως αναφέρεται «το υπουργείο Οικονομικών πληροφορήθηκε...».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης