Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα έχει κάνει προσπάθειες, όμως έχει ανάγκη τη στήριξή μας

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα έχει κάνει προσπάθειες, όμως έχει ανάγκη τη στήριξή μας

Η Ευρώπη οφείλει να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, είπε ο αντικαταστάτης του Πιερ Μοσκοβισί, Μισέλ Σαπέν

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα έχει κάνει προσπάθειες, όμως έχει ανάγκη τη στήριξή μας
Την ανάγκη για συνέχεια της στήριξης στην Ελλάδα τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν από τις Βρυξέλλες κατά την άφιξη του στο Ευρωπαικό Συμβούλιο. 

Ο αντικαταστάτης του Πιερ Μοσκοβισί -πλέον Επίτροπος Οικονομικών, δήλωσε πως: «Η Ελλάδα έχει μεν κάνει σημαντικές προσπάθειες, όμως έχει ανάγκη της στήριξή μας, όχι με τον ίδιο τρόπο και όχι με τον ίδιο μηχανισμό. Η Ευρώπη οφείλει να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα».

Τα σχόλια αυτά προξενούν μεγάλο ενδιαφέρον για τη στάση της Γαλλίας ως προς τη μετα-μνημονιακή Ελλάδα και την οικονομία της, δεδομένου πως αναμένονται μεγάλες πιέσεις στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών από το «σκληρό πυρήνα» της Ευρωζώνης.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς-Γκέοργκ Σέλινγκ, δήλωσε τα εξής: "Την προηγούμενη φορά αναφέραμε πως χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις για την Ελλάδα και θα εξερευνήσουμε τρόπους για να το καταφέρουμε. Υπάρχουν διαφορετικές συζητήσεις και με άλλα όργανα αλλά και με την Τρόικα, πρώτα όμως πρέπει να ακούσουμε τι θα μας πει ο Έλληνας υπουργός και τι προτείνει. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα θέλει να εξέλθει από το πρόγραμμα, αλλά δεν γνωρίζω πότε".

Με τη σειρά του, ο Φιλανδός υπουργός Άντι Ρίνε διαμήνυσε πως δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν νέα ευρωπαϊκά κεφάλαια για την Ελλάδα, αλλά να αρκεστούν στα ήδη υπάρχοντα και συμφωνημένα.
Κλείσιμο

"Είναι σημαντικό να έχει η Ελλάδα την πιθανότητα να επιστρέψει στις αγορές, πιστεύουμε όμως πως γι' αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι υπάρχοντες πόροι και όχι νέοι" σχολίασε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης