«Όχι» σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από Σόιμπλε

«Όχι» σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από Σόιμπλε

«Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους παραμένει ανοιχτό θέμα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών…

«Όχι» σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από Σόιμπλε
«Όχι σε αναδιάρθρωση, πιθανή μείωση στα επιτόκια των δανείων προς την Ελλάδα», είναι οι πρώτες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών,Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά το Eurogroup της Δευτέρας όπου δόθηκε το «πράσινο φως» για επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του ελληνικού προγράμματος.

Κλείσιμο
Ο Σόιμπλε τόνισε πως ο προηγούμενος στόχος, δηλαδή για το 2014, ήταν «μη ρεαλιστικός».

Εμμέσως επιβεβαίωσε το «χάσμα» που υπάρχει μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας, όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Ο ίδιος υποστήριξε πως αυτό το θέμα «παραμένει ανοιχτό», ενώ τόνισε πως «ο ορίζοντας στον οποίο θα πρέπει να μειωθεί -στο 120% του ΑΕΠ- είναι το 2022».

«Πρέπει να αναζητήσουμε άλλη λύση για Ελλάδα πέραν του OSI», συνέχισε ο Γερμανός υπουργός, ενώ ξεκαθάρισε πως «απαιτούνται μηχανισμοί που θα διασφαλίζουν την εφαρμογή των μέτρων στην Ελλάδα», δίχως να διευκρινίζει τι εννοεί.

Την ίδια στιγμή ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε ότι «στόχος είναι να έχουμε μία αρχική συμφωνία μέχρι τις 20 Νοεμβρίου» (ημερομηνία της νέας συνεδρίασης του Eurogroup).

«Η συμφωνία αυτή να υποβληθεί για έγκριση και να προχωρήσουμε στην εκταμίευση των κεφαλαίων μέχρι το τέλος του μήνα», υποστήριξε ο Γάλλος υπουργός.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης