Η Σίλικον Βάλεϊ της Ινδίας και το τετ α τετ Μητσοτάκη και Ινδών επιχειρηματιών

Η Σίλικον Βάλεϊ της Ινδίας και το τετ α τετ Μητσοτάκη και Ινδών επιχειρηματιών

Στο Μπανγκαλόρ σήμερα η ελληνική επιχειρηματική αποστολή υπό τον υφυπ. Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη - Θα έχει επαφές με ινδικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να διερευνήσουν πιθανές συνεργασίες

mitsotakis-india-mak
Και τώρα η τεχνολογία! Στην αποκαλούμενη και «Σίλικον Βάλεϊ της Ινδίας», την πόλη Μπανγκαλορ βρίσκεται η ελληνική επιχειρηματική αποστολή υπό τον υφυπ. Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη όπου αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές της με ινδικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να διερευνήσουν πιθανές συνεργασίες.

Έχοντας διαμορφώσει το τρίτο μεγαλύτερο οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο αλλά και αποτελώντας σημαντικό «κρίκο» της τεχνολογικής άνθησης της Ινδίας η Μπανγκαλόρ αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία, όπως εξάλλου φρόντισε να τονίσει χθες και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτρέποντας σε μεγαλύτερη συνεργασία και στο χώρο της τεχνολογίας με τους Ινδούς.

«Η Ινδία αποτελεί ισχυρή δύναμη (σσ στο χώρο της τεχνολογίας) και η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία ανθεί με “αιχμή” κυρίως το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων. Οπότε βλέπω ότι μπορούν να υπάρξουν πολλές συνέργειες εδώ», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης στη Βομβάη σε μία κατάμεστη αίθουσα λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης συμμετοχής.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czbjn9p0r5vt)


Αν και ραντεβού έχουν κλειστεί για όλο το εύρος των δραστηριοτήτων που εκπροσωπούν οι Έλληνες συμμετέχοντες, εν τούτοις τα περισσότερα αφορούν διάφορους τομείς της τεχνολογίας, οπότε και τη «μερίδα του λέοντος» συγκεντρώνουν εταιρείες, επαγγελματίες και φορείς γύρω απ’ το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του κ. Νιραζ Τζεμαγουάτ ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου μίας σημαντικής εταιρείας της Ινδίας στο χώρο της τεχνολογίας, της Gateway. Η συγκεκριμένη εταιρεία αποτελεί σήμερα παγκόσμιο παίκτη με «αιχμή» κυρίως την ανάπτυξη λογισμικού για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Βέβαια η τεχνολογία δεν μονοπωλεί τις σημερινές επαφές κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που διοργανώνει (και) στην Μπανγκαλορ η Συνομοσπονδία των Ινδικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων.

Ως το μεσημέρι αναμένεται να γίνουν αρκετές παρουσιάσεις για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται του διευθύνοντος συμβούλου του Enterprise Greece κ. Μαρίνου Γιαννόπουλου και του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρη Πολίτη. Επίσης ο κ. Adam Korakiwala, επικεφαλής ανάπτυξης του Ομίλου Switz και γιος του επικεφαλής, Taizoon Korakiwala αναμένεται να παρουσιάσει στους Ινδούς επιχειρηματίες το πετυχημένο παράδειγμα δραστηριοποίησης του ομίλου στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι το Switz Group έχει προχωρήσει σε σειρά από επενδύσεις αποκτώντας κάποιες γνωστές εταιρείες που κινούνται γύρω απ’ το τρόφιμο, όπως την Ιωνική σφολιάτα, την Κρητών Άρτος, την αλυσίδα Κουλουράδες κοκ.

Το συνέδριο θα χαιρετήσουν ο υπ. Μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων της τοπικής κυβέρνησης της Καρνατάκα, Shri M. B. Patil και ο υφυπ. Εξωτερικών κ. Κώστας Φραγκογιαννης.

Συναντήσεις

Κλείσιμο
Το κλίμα γενικά είναι θετικό, ιδίως μετά την επιτυχία της χθεσινής διοργάνωσης στη Βομβάη, παρουσία του πρωθυπουργού. Πετυχημένη όχι μόνο λόγω της προσέλευσης των Ινδών επιχειρηματιών με πιθανό κίνητρο την παρουσία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά κυρίως διότι υπήρξαν περισσότερα και στοχευμένα κατά μόνας ραντεβού τα οποία δημιουργούν υποσχέσεις για το μέλλον καθώς και για την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει οι δύο κυβερνήσεις.

«Θέσαμε στόχο με τον Πρωθυπουργό Modi να διπλασιάσουμε το εμπόριο μας μέχρι το 2030, προσωπικά πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί νωρίτερα. Αφορά επίσης τις επενδύσεις. Επενδύσεις από ελληνικές εταιρείες στην Ινδία, επενδύσεις από ινδικές εταιρείες στην Ελλάδα», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό «Times Now» και στη δημοσιογράφο Navika Kumar, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ινδία.



Νωρίτερα, στο συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί στη Βομβάη, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ινδίας και πρωτεύουσα του Bollywood, ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στους Ινδούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας.

Μάλιστα ο ίδιος προχώρησε και σε συζητήσεις τόσο στο Ν. Δελχί όσο και στη Βομβάη με Ινδούς επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για την ελληνοινδική προσέγγιση. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας της Ινδικής Βιομηχανίας (CII) όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές και οι τρόποι ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας. Μάλιστα το προσεχές διάστημα η Συνομοσπονδία θα διοργανώσει επιχειρηματική αποστολή για την επίσκεψη της στην Αθήνα.

mitsotakis-indikos-sev2

mitsotakis-indikos-sev3


Τα μέλη της Συνομοσπονδίας που υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός για συζητήσεις εκπροσωπούν παράλληλα μεγάλους ινδικούς ομίλους. Μεταξύ των εκπροσώπων του CII ήταν και ο κ. Srinivas Bommidala, Πρόεδρος του σκέλους διαχείρισης αεροδρομίων του Ομίλου GMR. Του ινδικού ομίλου, που σε κοινοπραξία με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατασκευάζει το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης. Οι υπόλοιποι ήταν οι: R. Dinesh (Πρόεδρος CII, Chairman, TVS Supply Chain Soluwons Limited), Chandrajit Banerjee (Γενικός Διευθυντής CII), Baba Kalyani (Chairman and Managing Director, Bharat Forge Limited), Sunjay Kapur (Πρόεδρος CII Europe, Chairman, Sona Comstar), Vikram Shroff (Vice-Chairman και Co-CEO, UPL Ltd.), Uday Khemka (Vice Chairman, SUN Group).



Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στα Εξάρχεια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή, θέλαμε να αυτοκτονήσουμε και οι δύο, είπε ο σύντροφός της

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ θέτει εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές που ψήφισαν «ναι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών


ΕΟΔΥ: 21 νεκροί από κορωνοϊό και 4 από γρίπη την τελευταία βδομάδα - Μείωση στους θανάτους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης