Τεράστια η ζήτηση για το νέο 10ετές ομόλογο: Ξεπέρασαν τα €35 δισ. οι προσφορές

Τεράστια η ζήτηση για το νέο 10ετές ομόλογο: Ξεπέρασαν τα €35 δισ. οι προσφορές

Ο σχεδιασμός ήταν η άντληση 3 δισ. με την έκδοση του ομολόγου και τελικά συγκεντρώθηκαν 4 δισ.ευρώ - Η πρώτη έξοδος υπό καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας προσέλκυσε νέα και σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια

bitc__1_
Επιτυχής ήταν η έκδοση του νέου ελληνικού 10ετούς ομολόγου, που σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές για το 2024. Η πρώτη έξοδος υπό καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας προσέλκυσε νέα και σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια και η ζήτηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν τα 33 δισ. ευρώ.

Το επιτόκιο κινήθηκε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι αναμενόταν, καθώς διαμορφώθηκε κοντά στο 3,45%. Ο σχεδιασμός ήταν η άντληση 3 δισ. με την έκδοση του ομολόγου λήξης 15 Ιουνίου 2034 και τελικά επιτεύχθηκε άντληση 4 δισ.

Το Ελληνικό Δημόσιο αξιοποίησε την ευνοϊκή συγκυρία της υψηλής ζήτησης για κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης, μετά την αναβάθμιση της οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης, πριν η ΕΚΤ προχωρήσει σε μειώσεις των επιτοκίων.

Η Ελλάδα βγήκε και αυτή για δανεισμό, καθώς μέσα στον μήνα δανείστηκαν από τις αγορές σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς οι επενδυτές επιδιώκουν να εξασφαλίσουν υψηλές αποδόσεις πριν τη στροφή της ΕΚΤ σε πολιτική μείωσης των επιτοκίων. Στην Ελλάδα έχουν προηγηθεί επανεκδόσεις υφιστάμενων ομολόγων.


Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Greek Mafia: Αναζητούν ομογενή από το Ουζμπεκιστάν για τη δολοφονία Σκαφτούρου - Νέο ένταλμα σύλληψης

Εκκλησία: Τα «στρατόπεδα» της Ιεραρχίας για τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών

Ελίζαμπεθ Ελέτσι: Θα σε βρω, δεν θα σε αφήσω, λέει στη γυναίκα που θεωρεί ότι την «κάρφωσε» στην ΑΑΔΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης