Πετρέλαιο: Οι αναταραχές στην Κίνα ρίχνουν τις τιμές στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2021

Πετρέλαιο: Οι αναταραχές στην Κίνα ρίχνουν τις τιμές στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2021

Το αμερικανικό αργό έπεσε κάτω από τα 74 δολάρια, συνεχίζοντας ένα σερί τριών εβδομάδων απωλειών

petrelaio_new_xr
Το πετρέλαιο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς το κύμα εξεγέρσεων στην Κίνα κατά των lockdown επηρέασε αρνητικά τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου και θόλωσε τις προοπτικές για τη ζήτηση ενέργειας, αυξάνοντας τις πιέσεις στην ήδη εύθραυστη παγκόσμια αγορά αργού.

Το αμερικανικό West Texas Intermediate έπεσε κάτω από τα 74 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από τρεις εβδομάδες απωλειών. Διαμαρτυρίες για τους σκληρούς περιορισμούς κατά του ιού ξέσπασαν στον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εν μέσω διαδηλώσεων στο Πεκίνο και τη Σαγκάη οδηγώντας σε ξεπούλημα τα εμπορεύματα.

«Το κλίμα στην αγορά πετρελαίου παραμένει αρνητικό και οι εξελίξεις το Σαββατοκύριακο στην Κίνα σίγουρα δεν θα βοηθήσουν», δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στην ING Groep NV στη Σιγκαπούρη.

Η κινεζική ζήτηση πετρελαίου θα μπορούσε κατά μέσο όρο να φθάσει τα 15,11 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα αυτό το τρίμηνο, από 15,82 εκατομμύρια ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την Kpler, εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης.

«Οι προοπτικές της ζήτησης θα επιδεινωθούν προτού έρθει βελτίωση», δήλωσε ο Fenglei Shi, επικεφαλής της αγοράς πετρελαίου της Μεγάλης Κίνας στην S&P Global Commodity Insights, επικαλούμενος την αύξηση των περιορισμών.

Τα συμβόλαια Ιανουαρίου του Brent ήταν 2,8% χαμηλότερα στα 81,26 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο ICE Futures Europe.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Με πιο βαριές κατηγορίες απολογείται ο 26χρονος μετά το θάνατο 21χρονης φοιτήτριας

Διαδηλώσεις στην Κίνα κατά του lockdown: Φόβοι για νέα Τιενανμέν καθώς φουντώνει η οργή των πολιτών

Κιβωτός του Κόσμου: Θρίλερ με τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης