Επιστρεπτέα προκαταβολή: Εκπνέει η προθεσμία για τα δικαιολογητικά - Τι να προσέξουν επιχειρήσεις, επαγγελματίες

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Εκπνέει η προθεσμία για τα δικαιολογητικά - Τι να προσέξουν επιχειρήσεις, επαγγελματίες

Oσοι δεν το πράξουν θα πρέπει να επιστρέψουν το σύνολο της ενίσχυσης άμεσα και εντόκως

ergasia-metra
Λήγει σήμερα Τετάρτη η προθεσμία για επαγγελματίες και επιχειρήσεις  που έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή για να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να αποφύγουν τις κυρώσεις που προβλέπονται.

Όπως προκύπτει από τις διατάξεις του νόμου, η σχετική προθεσμία εκπνέει την Τετάρτη, έτσι ώστε να εκπληρωθεί ένας από τους βασικούς όρους χορήγησης του κρατικού δανείου.

Oσοι δεν το πράξουν θα πρέπει να επιστρέψουν το σύνολο της ενίσχυσης άμεσα και εντόκως.

Το ποσό της κρατικής ενίσχυσης θα εμφανιστεί ως οφειλή στο λογαριασμό τους στην ψηφιακή πύλη myAADE, καθώς θεωρείται ότι δεν τήρησαν έναν από τους όρους χορήγησης των κρατικών δανείων.

Να σημειωθεί ότι η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται μέσω της πλατφόρμας myΒusinessSupport της ΑΑΔΕ, ενώ παράλληλα «τρέχει» ο χρόνος αποπληρωμής της οφειλής της επιστρεπτέας προκαταβολής για όσους ακολούθησαν το πρόγραμμα των μηνιαίων δόσεων.

Τι να προσέξουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έλαβαν την οικονομική ενίσχυση την περίοδο της πανδημίας θα πρέπει να γνωρίζουν  τα εξής:

-Σήμερα Τετάρτη εκπνέει η προθεσμία πληρωμής της δεύτερης από τις 96 δόσεις της οφειλής για τους δικαιούχους των οποίων τα ποσά βεβαιώθηκαν πριν από τις 25 Ιουλίου 2022.

Κλείσιμο
-Σε περίπτωση που τα προς επιστροφή ποσά βεβαιώθηκαν μετά την 25η Ιουλίου 2022, η πρώτη και η δεύτερη μηνιαία δόση θα πρέπει να καταβληθούν έως σήμερα 31 Αυγούστου 2022.

-Μέχρι και σήμερα (31/8) έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν εφάπαξ την οφειλή προκειμένου να κερδίσουν έξτρα έκπτωση 15% οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες για τους οποίους το εκκαθαριστικό της επιστρεπτέας προκαταβολής εκδόθηκε και αναρτήθηκε στο λογαριασμό τους στο Taxisnet μετά τις 25 Ιουλίου 2022 και μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία είχαν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

-Για όσους η οφειλή βεβαιώθηκε μετά τις 25 Ιουλίου 2022 και υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, δηλαδή μετά τις 25 Ιουλίου, δεν ισχύει η έξτρα έκπτωση 15%.


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα - Τι θα ισχύσει


Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι θα ισχύει από αύριο στα τιμολόγια λιανικής

US Open: Ο «περίεργος» πανηγυρισμός 16χρονης με τον πατέρα της που έφερε αντιδράσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης