Πετρέλαιο: «Βουτιά» 4,5% στις τιμές μετά την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 4,5% στις τιμές μετά την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας

Η οικονομία της Κίνας «φρέναρε» απροσδόκητα τον Ιούλιο, ενώ η παραγωγή των διυλιστηρίων της υποχώρησε 

petrelaio
Οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν πάνω από 4 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα, λόγω ανησυχιών για τη ζήτηση στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent υποχωρούν 4,51 δολάρια ή 4,55% στα 93,68 δολάρια το βαρέλι μετά την πτώση κατά 1,5% την Παρασκευή.

Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate πέφτουν 4,13 δολάρια ή 4,47% στα 87,96 δολάρια, μετά από πτώση 2,4% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η οικονομία της Κίνας επιβραδύνθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο, ενώ η παραγωγή των διυλιστηρίων της υποχώρησε στα 12,53 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, έδειξαν επίσημα στοιχεία.

Η τράπεζα ING μείωσε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ της Κίνας το 2022 στο 4% από 4,4% προηγουμένως. Προειδοποίησε ότι είναι δυνατή μια περαιτέρω υποβάθμιση, ανάλογα με την ισχύ των εξαγωγών που υποφέρουν από τον υψηλό πληθωρισμό, τους συνεχείς περιορισμούς COVID-19 και την αύξηση της ανεργίας στην ηπειρωτική Κίνα.

Η προσφορά πετρελαίου θα μπορούσε να αυξηθεί εάν το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδεχτούν μια πρόταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναβιώσουν την πυρηνική συμφωνία του 2015, η οποία θα άρει τις κυρώσεις στις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου, είπαν οι αναλυτές.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Ιράν θα απαντήσει στο κείμενο της ΕΕ αργότερα εντός της ημέρας και ότι μια συμφωνία μπορεί να συναφθεί εάν οι ΗΠΑ συμφωνήσουν σε τρία εναπομείναντα ζητήματα.

Προσθέτοντας το πτωτικό κλίμα, η Saudi Aramco είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή αργού πετρελαίου στη μέγιστη δυναμικότητά της των 12 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, εάν ζητηθεί από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Amin Nasser.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεκαπενταύγουστος με καταιγίδες και... άνοδο της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει

ΕΕ και άλλες 42 χώρες ζήτησαν από τη Ρωσία να αποσυρθεί από το εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Δείτε φωτογραφίες από την εμφάνιση του 50 Cent στη Μύκονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης