Αλλάζει η φορολοταρία: Λαχνοί από €2.000 έως €50.000 κάθε μήνα - Ειδική κλήρωση με έπαθλο €100.000 τα Χριστούγεννα

Αλλάζει η φορολοταρία: Λαχνοί από €2.000 έως €50.000 κάθε μήνα - Ειδική κλήρωση με έπαθλο €100.000 τα Χριστούγεννα

Τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για μεγαλύτερες φορο-εκπτώσεις και χρηματικά έπαθλα - Τα βραβεία της λοταρίας κάθε μήνα θα κλιμακώνονται, ξεκινώντας από 2.000 ή 3.000 και 5.000 ευρώ, ενώ θα φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ

forolotaria_art2
Αναμορφώνεται το πλαίσιο της φορολοταρίας, με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει πλέγμα ισχυρών κινήτρων με φόρο-εκπτώσεις και μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα σε φορολογούμενους που θα κόβουν e-αποδείξεις από επαγγελματίες που βρίσκονται στην υψηλή ζώνη κινδύνου για φοροδιαφυγή.

Το σχέδιο ενίσχυσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα χρηματοδοτηθεί και από ευρωπαϊκούς πόρους του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης. Οι κυριότερες αλλαγές που σχεδιάζονται είναι:

1. Μέχρι σήμερα, σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, με κόστος 12 εκατ. ευρώ ετησίως. Εφεξής, θα δίνεται διαφορετική στάθμιση, ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται.

2. Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν.

3. Τα βραβεία της λοταρίας κάθε μήνα θα κλιμακώνονται, ξεκινώντας από 2.000 ή 3.000 και 5.000 ευρώ, ενώ θα φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ.

4. Τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ιδιαίτερη λοταρία με βραβεία έως και 100.000 ευρώ.

5. Οι κληρώσεις εξετάζεται να προβάλλονται και live για να κινητοποιήσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κόσμου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται διάφορα εναλλακτικά σενάρια που προβλέπουν:

1. Στοχευμένες φοροεκπώσεις: Από το φορολογητέο εισόδημα ή από τον φόρο εισοδήματος κάθε φορολογούμενου θα αφαιρείται ένα σημαντικό ποσοστό του συνόλου των χρηματικών ποσών τα οποία έχει πληρώσει ετησίως μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή e-banking για συναλλαγές με συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών όπως συνεργεία αυτοκινήτων, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, μπαρ, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές, κομμωτήρια, γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής, ιδιαίτερα μαθήματα, δικηγόροι, γιατροί, τεχνικά γραφεία κ.α.

2. Μεγαλύτερα έπαθλα: Η φορολοταρία θα δίνει σε λίγους τυχερούς φορολογούμενους μεγαλύτερα χρηματικά ποσά τα οποία μπορεί να φθάνουν ή και να υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ, ενώ τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ιδιαίτερη λοταρία με λαχνούς έως και 100.000 ευρώ.. Σήμερα 1.000 φορολογούμενοι κερδίζουν 1.000 ευρώ μηνιαίως. Δηλαδή κάθε μήνα το υπουργείο Οικονομικών μοιράζει στους τυχερούς της φορολοταρίας 1 εκατ. ευρώ.

3. Αποδείξεις: Σήμερα σχεδόν όλες οι αποδείξεις από τις συναλλαγές των φορολογούμενων «μετρούν» στη φορολοταρία. Ένα από τα σενάρια προβλέπει, στη νέα φορολοταρία να μπαίνουν μόνο πληρωμές από δραστηριότητες με υψηλή παραβατικότητα, όπως για παράδειγμα: κομμωτήρια, συνεργεία, γυμναστήρια, δαπάνες σε δικηγόρους και γιατρούς. Αυτό σημαίνει ότι πλέον όσοι επιθυμούν να κερδίσουν το μεγάλο έπαθλο θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις από τις παραπάνω κατηγορίες επαγγελμάτων.

4. Διπλές αποδείξεις: Υπάρχει και το σενάριο που προβλέπει ότι το όριο του 30% του εισοδήματος που θα πρέπει να καλύπτεται με ηλεκτρονικές αποδείξεις, ορισμένες αποδείξεις από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες να μετράνε διπλά.

Ειδήσεις σήμερα:

Η τουρκική λίρα κατακρημνίζεται, ο Ερντογάν εθελοτυφλεί και η οργή των πολιτών... φουντώνει

Σκότωσε τη σύντροφό του, βίασε την κόρη της και μετά παρακαλούσε να τον εκτελέσουν

Σε πίεση το ΕΣΥ με πάνω από 400 εισαγωγές την ημέρα -Ποιες περιοχές τρομάζουν τους ειδικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης