Επιτροπή Ανταγωνισμού: Κάνει έφοδο σε προμηθευτές και λιανεμπόρους παιχνιδιών

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Κάνει έφοδο σε προμηθευτές και λιανεμπόρους παιχνιδιών

Διερευνά τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές ενόψει της κορύφωσης της αγοράς και καθώς το μπαράζ των ανατιμήσεων επηρεάζει και το παιχνίδι

mathe5
Στη διενέργεια αιφνιδιαστικών επιτόπιων ελέγχων σε προμηθευτές και λιανέμπορους παιχνιδιών προχώρησαν σήμερα μικτά κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μία κίνηση που αποτελεί εμμέσως πλην σαφώς ένα «μήνυμα» στην αγορά παιχνιδιού ότι βρίσκεται σε στενό πλαίσιο εποπτείας, μαζί με νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας, την ώρα που το μπαράζ των ανατιμήσεων έχει ξεκινήσει να φαίνεται και στα παιχνίδια λίγο πριν ξεκινήσει η περίοδος κορύφωσης των πωλήσεων (Black Friday και εορταστική περίοδος).

Μεταξύ των επιχειρήσεων που ελέγχονται είναι και οι μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr.

Το ανακοινωθέν της Επιτροπής έχει ως εξής:

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού («ΕΑ»), σε συνέχεια των δράσεών της σε νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας, προέβη σήμερα στη διενέργεια αιφνίδιων επιτόπιων ελέγχων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά παιδικών παιγνιδιών, εξαιρουμένων εκείνων που συνδέονται με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και συστημάτων, αναφορικά με τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στο πλαίσιο οριζόντιας σύμπραξης ή/και κάθετων συμπράξεων.

Οι εν λόγω αιφνιδιαστικοί έλεγχοι αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας της Ε.Α. για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011.

Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις ή ενώσεις επιχειρήσεων έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Η ΕΑ, θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς, επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011 και των άρθρων 101 και 102 ΣΛΕΕ».

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με αίσιο τέλος: Σε κλειδωμένο σπίτι βρέθηκε η 4χρονη «Μαντλίν» της Αυστραλίας

Κορωνοϊός: Μέτρα από το Σάββατο και ενίσχυση του ΕΣΥ - Βαρύ «φορτίο» με 12.000 κρούσματα και 700 εισαγωγές σε 48 ώρες

Covid Free Gr Wallet: Νέα εφαρμογή για να αποθηκεύουμε τα πιστοποιητικά Covid στο κινητό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης