Έρευνα HSBC: Ποιες είναι οι καλύτερες χώρες για τους εργαζόμενους - Ποια η θέση της Ελλάδας

Έρευνα HSBC: Ποιες είναι οι καλύτερες χώρες για τους εργαζόμενους - Ποια η θέση της Ελλάδας

67% των στελεχών από το εξωτερικό που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα είναι αισιόδοξοι για το επόμενο έτος, ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο - H Ελλάδα καταλαμβάνει την 34η θέση στη γενική κατάταξη, βρίσκεται όμως αρκετά υψηλότερα στη 19η θέση ως προς την ποιότητα ζωής

ergazomenoi
Σύμφωνα με την 14η ετήσια παγκόσμια έρευνα HSBC Expat Explorer, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι που ζουν και εργάζονται μακριά από την πατρίδα τους, 7 στους 10 εκπατρισμένους στην Ελλάδα νιώθουν ότι η ποιότητα της ζωής τους είναι καλύτερη σε σύγκριση με τη χώρα τους.

Αρκετοί (61%) ερωτηθέντες στην Ελλάδα διαπιστώνουν ότι η ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής τους ζωής έχει βελτιωθεί σε σχέση με την πατρίδα τους, με την Ισπανία και την Κύπρο να συγκεντρώνουν μεγαλύτερο ποσοστό (73%). Στο συγκεκριμένο θέμα η Νέα Ζηλανδία (77%) και η Αυστραλία (74%) καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στον κόσμο.

Οι μεσογειακές χώρες αξιολογούνται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για να μετακομίσει κάποιος με σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του. Η Ισπανία κατατάσσεται πρώτη (66%), ενώ ακολουθούν η Κύπρος (64%) και η Πορτογαλία (62%). Η Ελλάδα, αν και βρίσκεται πίσω από αυτές τις μεσογειακές χώρες, συγκεντρώνει σχετικά υψηλό ποσοστό στη συγκεκριμένη ερώτηση, το οποίο φτάνει το 40% σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο (35%).

Διαβάστε αναλυτικά το newmoney.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Φώφη Γεννηματά: Θλίψη χωρίς τέλος για το θάνατο της

Βγάζουν τις μάσκες για να φιλήσουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη - Δείτε βίντεο

Φώφη Γεννηματά: Παρηγορούσε τους συνεργάτες της από το νοσοκομείο - «Χάσαμε την καπετάνισσά μας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης