Συνωστισμός πιστών στον ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη - Χωρίς μάσκες φιλούν την εικόνα - Δείτε βίντεο

Συνωστισμός πιστών στον ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη - Χωρίς μάσκες φιλούν την εικόνα - Δείτε βίντεο

Ουρές στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου  - Αντιδρούν οι ιερείς στα μέτρα, βάζουν κόσμο χωρίς μάσκες στις εκκλησίες - Δείτε εικόνες και βίντεο

i_see_dead_people_xr
Χωρίς αστυνομικούς στις εισόδους της εκκλησίας τελέστηκε ο Όρθρος στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια για τον εορτασμό του Πολιούχου τελέστηκε η επίσημη δοξολογία.

Την ίδια ώρα όπως αναφέρει το GRTimes.gr εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που από νωρίς το πρωί έσπευσαν για να προσκυνήσουν και να παρακολουθήσουν τη λειτουργία. 

Επίσης σημειώθηκαν και απρόοπτα με ιερέα να βάζει μέσα νωρίτερα δύο πιστούς χωρίς μάσκα παρότι το απαγόρευσε προσωπικό της ΕΛΑΣ, ενώ άλλος ιερέας διαμαρτυρήθηκε για την έντονη παρουσία της ΕΛΑΣ έξω από τον Ναό με αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή να έχουν απομακρυνθεί οι αστυνομικοί από τις εισόδους.

agios_dimitrios__2_
agios_dimitrios__3_
agios_dimitrios__1__2


Πέριξ του Ιερού Ναού ωστόσο η παρουσία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρκετά έντονη, σε μια προσπάθεια αποτροπής των περσινών εικόνων που σημάδεψαν το εορταστικό τριήμερο και συνοδεύτηκε από τον «μαύρο» Νοέμβριο της Θεσσαλονίκης.

Κλείσιμο
Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει το thesstoday.gr, ούτε στις εισόδους ούτε εντός του Ιερού Ναού βρίσκονται δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, με συνέπεια την ανεξέλεγκτη συρροή πιστών, η πλειοψηφία των οποίων δεν φορά μάσκα και ασπάζεται τις εικόνες.

thessaloniki-1
thessaloniki-12
thessaloniki-13
thessaloniki-14


Ωστόσο δεν λείπουν ούτε σήμερα οι πιστοί που κατεβάζουν τις μάσκες προκειμένου να ασπαστούν τις εικόνες, τόσο εντός όσο και εκτός του Ναού.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf9687ts9roh-sf)

Η επίσημη δοξολογία είναι προγραμματισμένη για τις 11.30 το πρωί, παρουσία πιστών -σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις ενώ το «παρών» θα δώσει και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δείτε φωτογραφίες:

agios-dimitrios-1
agios-dimitrios-12
agios-dimitrios-13

Γιορτάζει σήμερα η Θεσσαλονίκη

Από εχτές ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον Άγιο Δημήτριο. Κατόπιν προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο νεοκλεγείς Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος εχοροστάτησε και μίλησε καταλλήλως αναφερόμενος στον βίο του μεγάλου αυτού Μάρτυρος του Χριστού.

Δείτε live την δοξολογία στον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου:



Νωρίς το πρωί και ειδικότερα στις 8:00 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας πραγματοποίησε την επίσημη έπαρση της σημαίας μαζί με τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού στον Λευκό Πύργο.
5410465
5410469
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου

Στο μεταξύ, σε ισχύ είναι από τα ξημερώματα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή πέριξ του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, λόγω της δοξολογίας. Σύμφωνα με την Τροχαία, από τις 05:00 έως τις 13:30 απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων σε τμήματα των οδών Αγίου Δημητρίου, Κασσάνδρου, Μακεδονικής Αμύνης και Αριστοτέλους, όπως επίσης κατά μήκος της οδούς Σελεύκου.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγίου Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου.

Από το πρωί, γερανοί της Τροχαίας απομακρύνουν οχήματα που βρίσκονται σταθμευμένα σε σημεία όπου ισχύει η παραπάνω απαγόρευση και οι ιδιοκτήτες τους δεν φρόντισαν να τα απομακρύνουν. Την ίδια ώρα, αυξημένες είναι και οι αστυνομικές δυνάμεις  γύρω από την εκκλησία για την αποφυγή συνωστισμού.

Αντιδράσεις ιερέων για την ισχυρή παρουσία της ΕΛΑΣ

Το γεγονός αυτό, ωστόσο, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια ενός ιερέα, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε ότι «δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα τόση αστυνομία. Σας αρέσει αυτή η εικόνα στην Ελλάδα;».

ThessToday.gr - Ιερείς αντιδρούν για την παρουσία της ΕΛΑΣ

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ απάντησε ότι τα μέτρα έχουν ληφθεί για την αποφυγή συνωστισμού και για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί στην κεντρική είσοδο και στο εσωτερικό του Ιερού Ναού, καθώς και στην παράπλευρη είσοδο της εκκλησίας.

Σημειώνεται, πως αυτή την ώρα οι αστυνομικοί έχουν απομακρυνθεί μετά τις αντιδράσεις των ιερέων, με συνέπεια οι πιστοί να εισέρχονται αθρόα εντός του Ναού.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι σε ζωντανή σύνδεση της ΕΡΤ, ο εν λόγω ιερέας προέτρεψε πιστούς να εισέλθουν εντός του Ναού χωρίς τη μάσκα, πάρα τις συστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι δικαστές εκφράζουν τη λύπη τους και αποχαιρετούν τη Φώφη Γεννηματά

Συνάντηση Μπάιντεν - Βαρθολομαίου στο Λευκό Οίκο: Η Σχολή της Χάλκης, τα εμβόλια και το κλίμα

Είναι έγκυος η Ελεονώρα Ζουγανέλη; - Ο πατέρας της απαντά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης