Έφοδος των ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε ένωση επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ

Έφοδος των ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε ένωση επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού προχωρά σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους με αφορμή το νέο κύμα ανατιμήσεων – Διαμηνύει ότι θα εξετάζει κάθε καταγγελία, αίτηση ή ανώνυμη πληροφορία και θα επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις

super-2-575x383
Εντείνονται οι έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην αγορά σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν παράνομες αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές με αφορμή το νέο κύμα ανατιμήσεων.

Σήμερα ελεγκτές της Επιτροπής πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε ένωση επιχειρήσεων στον κλάδο προμήθειας και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ.

«Ο εν λόγω αιφνιδιαστικός έλεγχος αποτελεί ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας της Ε.Α. για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών», σχολιάζει στην ανακοίνωση της η Επιτροπή, σημειώνοντας πάντα ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει τόσο το αποτέλεσμα όσο και το ότι οι επιχειρήσεις ή ενώσεις επιχειρήσεων έχουν πράγματι εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά

Αυτό είναι το δεύτερο “χτύπημα” της Επιτροπής στην ευρύτερη αγορά βασικών ειδών στην αλυσίδα προμηθευτών και σούπερ μάρκετ. Προ 20μέρου η Επιτροπή Ανταγωνισμού λειτουργώντας αυτεπάγγελτα ξεκίνησε κύκλο αιφνιδιαστικών ελέγχων με αρχική στόχευση στον κλάδο προμήθειας αλλά και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα στις αγορές δημητριακών, γάλακτος, καφέ, μαρμελάδων, ροφημάτων και τυριών.

Καταλήγοντας η Επιτροπή σημειώνει πως «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές».


Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Στέλνει €94 εκατ. σε 20 κράτη-μέλη για την αγορά τεστ - Ανάμεσά τους Ελλάδα και Κύπρος

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας στην οδό Μητροπόλεως - Τον έπιασαν με καλάσνικοφ

Για πρώτη φορά δύο διεμφυλικοί υποψήφιοι μπαίνουν στη Μπούντεσταγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης