Brexit - Σύνοδος Κορυφής: Νέα διορία έως την Κυριακή

Brexit - Σύνοδος Κορυφής: Νέα διορία έως την Κυριακή

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συμφώνησαν ότι διαφωνούν 

boris-ursula-0
Εξελίξεις καταγράφονται σχετικά με τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, καθώς παρόλο που το Βrexit, δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα των «27», Λονδίνο και Βρυξέλλες συμφώνησαν να δοθεί μια ακόμα προθεσμία.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συμφώνησαν ότι διαφωνούν και κατά τη διάρκεια δείπνου μεταξύ των δύο που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες αποφάσισαν να δώσουν στους διαπραγματευτές Μισέλ Μπαρνιέ εκ μέρους της Κομισιόν και Ντέιβιντ Φροστ εκ μέρους της Ντάουνινγκ Στριτ, χρονικό περιθώριο λίγων ημερών ούτως ώστε «να ληφθεί μια αποφασιστική απόφαση για το μέλλον των συνομιλιών». Αυτή η προθεσμία λήγει την Κυριακή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Πέμπτη ότι υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα» να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις μετά-Brexit εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών. «Υπάρχει πλέον ισχυρή πιθανότητα να έχουμε μια λύση που μοιάζει περισσότερο με τη σχέση που έχει η Αυστραλία με την ΕΕ», ελλείψει συμφωνίας, ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα. «Δεν σημαίνει ότι αυτό είναι κακό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε στην FDA την έγκριση του εμβολίου της Pfizer

Europa League: Δείτε τα γκολ της 6ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός: «Κλείδωσαν» οι πιθανοί αντίπαλοι για τους «32» Europa League
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης