Ζωή Μουράτογλου: Με... LGBT μηνύματα το κλιπ για το «Καρδιά Καφενείο»

Ζωή Μουράτογλου: Με... LGBT μηνύματα το κλιπ για το «Καρδιά Καφενείο»

Το καινούργιο σινγκλ σε μουσική και στίχους της νεαρής ερμηνεύτριας προκαλεί τα ταμπού - Δροσερό, πολύχρωμο κλιπ με ανατρεπτικό φινάλε

Zoe_Mouratoglou_φωτο_κλιπ_2
Η Ζωή Μουράτογλου, μια νέα τραγουδίστρια και δημιουργός με μεγάλες δυνατότητες (και εντυπωσιακή ομοιότητα με την Amy Winehouse σε μια πιο... μεσογειακή εκδοχή) επιστρέφει στη δισκογραφία με ένα τραγούδι-μανιφέστο για την ελευθερία στις σχέσεις και τον έρωτα. Είχε προηγηθεί το «Παντού και Πουθενά», ένα σινγκλ που αποτύπωσε το ξεχωριστό μουσικό και αισθητικό στίγμα της Ζωής.




Αφ' ότου «συστήθηκε» στο ελληνικό κοινό, η Ζωή Μουράτογλου επανέρχεται δριμύτερη, πάντα μαζί με τους σταθερούς συνεργάτες της, το γκρουπ Mood Swings. Το νέο της ψηφιακό σινγκλ με τίτλο «Καρδιά Καφενείο» είναι ένα τραγούδι σε στίχους και μουσική της ιδίας και σε μία ιδιαίτερη ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου. Όποιοι δώσουν προσοχή στην ιστορία που διηγείται, σε συνδυασμό με την πρωτότυπη σκηνοθεσία του κλιπ, αλλά και στο ύφος της μουσικής, θα διακρίνουν το αντισυμβατικό πνεύμα της Ζωής Μουράτογλου. Η οποία με τη συνολική της καλλιτεχνική παρουσία, προτείνει κάτι εντελώς καινούργιο -και, κάτι που σπανίζει- ολοκληρωμένο.




 Δείτε εδώ το βίντεο κλιπ της Ζωής Μουράτογλου για το «Καρδιά Καφενείο»:

 
Κλείσιμο


Σε σχέση με το αινιγματικό και αμφίσημο φινάλε του κλιπ, η Ζωή Μουράτογλου δηλώνει στο protothema.gr ότι «η σκηνή αυτή με εκφράζει προσωπικά καθώς αποτελεί μια δήλωση στήριξης στον αγώνα των ΛΟΑΤ ατόμων για ίσα δικαιώματα. Δεν αποτελεί από μόνη της κάτι ιδιαίτερο. Είναι όμως ένας τρόπος, μεταξύ άλλων, να προκληθεί σχετική συζήτηση. Ηθελα να συμβάλω, όπως πχ και το gay pride, στο να γίνουν λίγο περισσότερο ορατά τα LGBT άτομα στην ελληνική κοινωνία. Και να δηλώσω ότι είμαι παρούσα, είμαι εδώ και αποτελώ ενεργά μέρος της προσπάθειας κατά των διακρίσεων».



Ποια είναι η Ζωή Μουράτογλου
Ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία. Συγκεκριμένα, με παρότρυνση των γονιών της ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών. Έχει συνεργαστεί ως τραγουδίστρια σε ζωντανές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις με διάφορα soul, funk, disco, swing, blues & rock σχήματα και μπάντες όπως οι: Starlights, Slice of Jazz, Funkey, SaxS, Maulers, Banned, BTTF κ.α., στην Αθήνα και στο Άμστερνταμ.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Phunk Bazaar (funk/rock, Άμστερνταμ) και Snoozzz (reggae/ska/latin, Αθήνα), με τους οποίους ηχογράφησαν και δικό τους υλικό. Έχει συμμετάσχει σε χορωδίες στην Αθήνα και στο Άμστερνταμ, τραγουδώντας από κλασικά και γρηγοριανά έργα μέχρι σύγχρονα και gospel τραγούδια.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα jazz πιάνου και αρμονίας, κιθάρας, ινδικού σιτάρ και στιχουργικής, καθώς και κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού με τη Χ. Σπηλιακοπούλου και τη Ν. Φλουρή. Είναι πτυχιούχος (με άριστα) Αρμονίας και Αντίστιξης και μεταπτυχιούχος Οικονομικών.

Την τρέχουσα περίοδο, μέσω της συνεργασίας της με την InSideOut Music Web Promotion, κυκλοφορεί το πρώτο της Digital Single “Παντού και Πουθενά” σε ψηφιακή διανομή από τη 14 Music. Ταυτόχρονα η Ζωή Μουράτογλου «οργώνει» τις αθηναϊκές μουσικές σκηνές με την μπάντα της, τους Mood Swings (Αλέξανδρος Δερμάνης, Μιχάλης Κραουνάκης, Θανάσης Γκιουλέας, Δημήτρης Γρηγοριάδης), παρουσιάζοντας ένα άκρως... ανεβαστικό swing, soul & rock 'n' roll πρόγραμμα.

* Κάθε Πέμπτη του Αυγούστου η Ζωή Μουράτογλου και οι Mood Swings εμφανίζονται στο Gala Skydeck (Σαλαμίνα). Στις 31 Αυγούστου θα βρίσκονται στο κλαμπ Enigma, στη Στούπα Μεσσηνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης