Grammy 2023: Τις νέες κατηγορίες και τις αλλαγές στα βραβεία ανακοίνωσε η Ακαδημία Ηχογράφησης

Grammy 2023: Τις νέες κατηγορίες και τις αλλαγές στα βραβεία ανακοίνωσε η Ακαδημία Ηχογράφησης

Οι 5 νέες κατηγορίες και το  ειδικό βραβείο αξίας για το καλύτερο τραγούδι για την κοινωνική αλλαγή

000_32C876F
Η Ακαδημία Ηχογράφησης ανακοίνωσε αλλαγές στους κανόνες για τα Βραβεία Grammy και την προσθήκη νέων βραβείων, όπως  του τραγουδοποιού της χρονιάς, το καλύτερο Soundtrack για Βιντεοπαιχνίδια και το τιμητικό βραβείο για το καλύτερο τραγούδι για την Κοινωνική Αλλαγή.

Οι κατηγορίες είναι πέντε και αφορούν: Τραγουδοποιός της Χρονιάς (Μη Κλασική Κατηγορία), Καλύτερη Ερμηνεία Εναλλακτικής Μουσικής, Καλύτερη Americana Ερμηνεία, Καλύτερο Soundtrack για Βιντεοπαιχνίδια και Άλλα Διαδραστικά Μέσα, Καλύτερο Άλμπουμ Ποίησης με Προφορικό Λόγο, ενώ θα υπάρχει και βραβείο ειδικής αξίας για το Καλύτερο Τραγούδι για την Κοινωνική Αλλαγή

Σχετικά με το βραβείο για τον τραγουδοποιό της χρονιάς, θα είναι η πρώτη φορά που οι στιχουργοί που δεν είναι παραγωγοί και δεν ερμηνεύουν, θα λάβουν ένα έγκριτο, τιμητικό βραβείο για το σημαντικό έργο τους και τον αντίκτυπό τους στη μουσική βιομηχανία.

Στις υπόλοιπες τροποποιήσεις περιλαμβάνονται αλλαγές στις διαδικασίες συμμετοχής και ψηφοφορίας στα Grammy, συμπεριλαμβανομένου ενός κανόνα που αυξάνει από 50% σε 75% το ελάχιστο ποσοστό νέου περιεχομένου που πρέπει να έχει ένα άλμπουμ για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στα βραβεία.

«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που τιμούμε αυτές τις διαφορετικές κοινότητες δημιουργών μουσικής μέσω των νεοσύστατων βραβείων και τροποποιήσεων και συνεχίζουμε να καλλιεργούμε ένα περιβάλλον που εμπνέει αλλαγή, πρόοδο και συνεργασία», δήλωσε ο CEO της Recording Academy Harvey Mason Jr. σε επίσημη δήλωση. «Η κορυφαία προτεραιότητα της Ακαδημίας είναι να εκπροσωπεί αποτελεσματικά τους μουσικούς ανθρώπους που υπηρετούμε, και κάθε χρόνο, αυτό συνεπάγεται την ακρόαση των μελών μας και τη διασφάλιση ότι οι κανόνες και οι οδηγίες μας αντικατοπτρίζουν τη συνεχώς εξελισσόμενη βιομηχανία μας».

Κλείσιμο


Ένα ειδικό βραβείο αξίας που προστίθεται είναι και το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι για την κοινωνική αλλαγή. Αυτό το ειδικό βραβείο θα επικυρωθεί από το Blue Ribbon Committee και το Διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας Ηχογράφησης. Οι υποβολές πρέπει να περιέχουν στίχους που θίγουν ένα επίκαιρο κοινωνικό ζήτημα και προωθούν την κατανόηση, την οικοδόμηση της ειρήνης και την ενσυναίσθηση.

Όλες οι κατηγορίες θα τεθούν σε ισχύ στην τελετή του 2023 του επόμενου έτους.

Τα νέα βραβεία των Grammy

Τραγουδοποιός της Χρονιάς, Μη Κλασική Κατηγορία
Αναγνωρίζει την αριστεία, το επάγγελμα και την τέχνη της τραγουδοποιίας, τιμώντας τους πιο παραγωγικούς τραγουδοποιούς που δεν είναι ερμηνευτές και παραγωγοί τραγουδιών για το σύνολο της νέας δουλειάς τους που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια ενός έτους επιλεξιμότητας.



Καλύτερη Ερμηνεία Εναλλακτικής Μουσικής
Μία κατηγορία για τραγούδια και singles που αναγνωρίζει τις καλύτερες ηχογραφήσεις εναλλακτικής μουσικής από σόλο καλλιτέχνη, καλλιτέχνες που συνεργάζονται και ήδη γνωστά ντουέτα ή συγκροτήματα.



Καλύτερη Americana Ερμηνεία
Μία κατηγορία για τραγούδια και singles που αναγνωρίζει την καλλιτεχνική υπεροχή σε μια Americana ερμηνεία από σόλο καλλιτέχνη, καλλιτέχνες που συνεργάζονται και ήδη γνωστά ντουέτα ή συγκροτήματα,



Καλύτερο Soundtrack για Βιντεοπαιχνίδια και Άλλα Διαδραστικά Μέσα
Αναγνωρίζει την αριστεία σε άλμπουμ με soundtracks που αποτελούνται κυρίως από πρωτότυπη μουσική επένδυση και δημιουργήθηκαν ειδικά για, ή ως συνοδευτικό υλικό για, ένα υπάρχον βιντεοπαιχνίδι ή άλλα διαδραστικά μέσα που κυκλοφόρησαν εντός της περιόδου αξιολόγησης.



Καλύτερο Άλμπουμ Ποίησης με Προφορικό Λόγο (Spoken-Word)
Κατηγορία για άλμπουμ που αναγνωρίζει την αριστεία σε άλμπουμ προφορικού λόγου ειδικά για την εκτέλεση ποίησης με ή χωρίς μουσική.



Καλύτερο Τραγούδι για την Κοινωνική Αλλαγή
Ο νικητής αυτού του ειδικού τιμητικού βραβείου θα αποφασίζεται από ανεξάρτητη επιτροπή και θα επικυρώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας Ηχογράφησης.
Οι συμμετοχές πρέπει να περιέχουν στιχουργικό περιεχόμενο που αφορά ένα επίκαιρο κοινωνικό ζήτημα και προάγει την κατανόηση, την οικοδόμηση της ειρήνης και την ενσυναίσθηση.




Ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη άτομο με πάνω από 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων

Μητσοτάκης στο Politico: Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να συντρίψουν το ανθρώπινο πνεύμα με εκφοβισμό και όπλα

Κατασχέθηκαν 300 κιλά κοκαϊνης μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη - Τέσσερις συλλήψεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης