Έρωτας κουλτούρας με Star Wars στο Φεστιβάλ των Καννών

Έρωτας κουλτούρας με Star Wars στο Φεστιβάλ των Καννών

Στο καλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου συμπορεύονται, εν αρμονία, η «βαριά» κουλτούρα με τα πιο εμπορικά «προϊόντα» του Χόλιγουντ

festival_de_cannes
Συμβαίνει πάντα στο Festival De Cannes που η αυλαία του, για την 71η επέτειο, ανοίγει στις 8 Μαΐου και «κατεβαίνει» στις 19 του ίδου μήνα με την απονομή του Χρυσού Φοίνικα και των άλλων βραβείων από την κριτική επιτροπή, δια χειρός της προέδρου Κέιτ Μπλάνσετ. Φυσικά βραβευμένης, δύο φορές με Οσκαρ, η τελευταία για την αξεπέραστη ερμηνεία της ως «Θλιμμένη Τζάσμιν», ένα από τα αριστουργήματα του Γούντι Αλλεν.

Συμβαίνει λοιπόν σε αυτό το καλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου, να συμπορεύονται, εν αρμονία, η «βαριά» κουλτούρα με τα πιο εμπορικά «προϊόντα» του Χόλιγουντ

Απόδειξη; Η φετινή αφίσα του φεστιβάλ προέρχεται από την αιρετική, να μην πω εξωφρενική και θρυλική ταινία του Ζαν Λικ Γκοντάρ «Ο Τρελός Πιερό».



Το φιλί του Ζαν Πολ Μπελμοντό και της Άννα Καρίνα φιγουράρει στην αφίσα της φετινής διοργάνωσης


Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέ Μπαρδέμ
Απόδειξη; Εναρκτήρια ταινία του φεστιβάλ το «Todos Lo Saben», δηλαδή «Everybody Knows», δηλαδή «Ολοι ξέρουν». Πρόκειται για την όγδοη σκηνοθεσία μεγάλου μήκους του 46χρονου Ιρανού Ασγκάρ Φαραντί. Που παρά το εμπάργκο και τις σχεδόν «πολεμικές» σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ, έχει καταφέρει να κερδίσει δύο Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης. Τόσο με το αριστοτεχνικό «Ενας χωρισμός». Οσο και με τον «Εμποράκο». Αυτό κι αν είναι θρίαμβος.

Ο Φαραντί λοιπόν συνεργαζόμενος με Ισπανούς και Αργεντίνους ηθοποιούς και τεχνικούς, υπογράφει το «Everybody Knows» με πρωταγωνιστές το λαμπερό ζεύγος Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέ Μπαρδέμ. Ακολουθούμενους από Ρικάρντο Νταρίν (ο μέγιστος της Αργεντινής) και Μπάρμπαρα Λένι.

Κλείσιμο
Το στόρι αναφέρεται στην επιστροφή ζεύγους Ισπανών, μαζί με τα παιδιά τους, από το Μπουένος Αιρες στο «χωριό» τους. Οπου το ένα «μυστικό» ανοίγει το άλλο και στο τέλος όλα στη φόρα. Φυσικά το σενάριο είναι του ίδιου του Ασγκάρ Φαραντί.


Star Wars και Solo
Οσο για την εμπορική πλευρά του Καννιώτικου «φεγγαριού» αυτή θα εκτοξευθεί με την εκτός διαγωνισμού, πρώτη παγκόσμια προβολή του τελευταίου επεισοδίου «Star Wars» με τίτλο «Solo: A Star Wars Story». Που εν Ελλάδι θα προβάλλεται από το τέλος του Μαΐου.

Πρωταγωνιστές, ο 28χρονος Αλντεν Ερέινχαρτ στο ρόλο του Solo, καθώς και Γούντι Χάρελσον, Εμίλια Κλαρκ, Ντόναλντ Γκλόβερ, Θάντι Νιούτον και πολλοί άλλοι. Το σενάριο είναι του Λόρενς και του Τζόναθαν Κάσνταν και η σκηνοθεσία του Ρον Χάουαρντ.

Α να μην ξεχάσω ότι από στιγμή σε στιγμή δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί η συμμετοχή και της τελευταίας ταινίας, αγγλικής παραγωγής, του Γιώργου Λάνθιμου «The Favourite» με Εμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις και Νίκολας Χουλ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης