Ο Τζέιμς Κάμερον εξηγεί γιατί ο Τζακ έπρεπε να πεθάνει στην ταινία “Τιτανικός”

Ο Τζέιμς Κάμερον εξηγεί γιατί ο Τζακ έπρεπε να πεθάνει στην ταινία “Τιτανικός”

Έπρεπε να πεθάνει ο Λεονάρντο ντι Κάπριο στο τέλος του Τιτανικού ή μπορούσε να μοιραστεί τη σανίδα με την Κέιτ Γουΐνσλετ; 

Ο Τζέιμς Κάμερον εξηγεί γιατί ο Τζακ έπρεπε να πεθάνει στην ταινία “Τιτανικός”
Έχουν περάσει δύο δεκαετίες από την προβολή του Τιτανικού. Κι όμως, ο θάνατος του Τζακ, που τον υποδυόταν ο διάσημος σταρ Λεονάρντο Ντι Κάπριο εξακολουθεί να διχάζει τους θεατές. 

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναπτυχθεί θεωρίες για το εάν ο πρωταγωνιστής ήταν εφικτό να σωθεί και να φτάσει στις ΗΠΑ με την αγαπημένη τους, διάγοντας... βίον ανθόσπαρτον. Μάλιστα, έχουν γίνει και βίντεο που βάσει... πραγματογνωμοσύνης, εξηγούν ότι ο Τζακ μπορούσε να μοιραστεί τη σανίδα με την Ρόουζ, που την υποδύθηκε η Κέιτ Γουΐνσλετ,. 

Σε αυτά τα ερωτήματα κλήθηκε για άλλη μια φορά να απαντήσει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζέιμς Κάμερον, με  συνέντευξή του στο Vanity Fair. 

Κλείσιμο
Ο πρωταγωνιστής πέθανε “επειδή έτσι γράφει στη σελίδα 147 του σεναρίου”, απάντησε με δόση χιούμορ, διευκρινίζοντας πάντως ότι ο θάνατός του ήταν “καλλιτεχνική επιλογή”. Πάντως, χαρακτήρισε λίγο “ανόητη” τη συζήτηση, που συνεχίζει να γίνεται 20 χρόνια μετά. “Όμως δείχνει ότι η ταινία ήταν αποτελεσματική”, πρόσθεσε, καθώς το κοινό υποφέρει για το τέλος του. 

“Εάν είχε ζήσει, το τέλος της ταινίας δεν θα είχε νόημα. Έπρεπε να πεθάνει”, υποστήριξε. “Η ταινία αφορούσε το θάνατο και το χωρισμό”, πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης