Βιβλίο: Aπό τη Γορτυνία στην αντιπεριφέρεια Αττικής - «Οι διαδρομές των αστεριών»

Βιβλίο: Aπό τη Γορτυνία στην αντιπεριφέρεια Αττικής - «Οι διαδρομές των αστεριών»

Περιγράφει τη ζωή και την πορεία του Βασίλη Γιαννακόπουλου, νυν αντιπεριφερειάρχη Αττικής

gianakopolos
Με κεντρικούς ομιλητές τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο και τον πρώην ευρωβουλευτή Νότη Μαριά παρουσιάστηκε το βιβλίο «Οι διαδρομές των αστεριών» της Μαρίας Κακαβογιάννη, «Οι διαδρομές των αστεριών», που περιγράφει τη ζωή και την πορεία του Βασίλη Γιαννακόπουλου, νυν αντιπεριφερειάρχη Αττικής.

Ο Γορτύνιος στην καταγωγή κ. Γιαννακόπουλος υπήρξε πρόεδρος των εργαζομένων στην Ολυμπιακή Αεροπορία και την περίοδο 2009-2014 δήμαρχος Αγίας Παρασκευής. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα πραγματικών γεγονότων και μυθοπλασίας, βασισμένο σε αφηγήσεις και έρευνα για τον δραστήριο τοπικο-αυτοδιοικητικό παράγοντα.
vivlios

Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος και Καθηγητής του Παντείου Γιάννης Πολίτης, ενώ μίλησε ακόμα η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, δημοσιογράφος Πέννυ Καλύβα, με την δικηγόρο και στιχουργός Ιωάννα Κολλινιάτη να διαβάζει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο.

Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στα χαρακτηριστικά εκείνα που συμπίπτουν μεταξύ του Κεντρικού Ήρωα του βιβλίου και τον Βασίλη Γιαννακόπουλου, εκκινώντας από την καταγωγή της οικογένειάς του και περνώντας στους αγώνες του Πολυτεχνείου, τη μεταπολιτευτική δράση, τη συνδικαλιστική δραστηριότητα και την μακρά διαδρομή του στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως τα σήμερα που είναι αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη.

Ο επίλογος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με μουσική, με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, όπως ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Νάντια Καραγιάννη κ.α.

Το παρόν έδωσαν νυν και πρώην Δήμαρχοι της Αττικής, όπως ο Ηλίας Αποστολόπουλος του Χολαργού Παπάγου κ.α.


Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: «Έκαψαν» την Έφη οι καταθέσεις των μαρτύρων - Όσα έγιναν εχθές στη δίκη

H Adele προαναγγέλλει την κυκλοφορία νέου τραγουδιού - Βίντεο

Τσάρλι Σιν: Δεν θα χρειάζεται πλέον να πληρώνει διατροφή στην πρώην σύζυγό του Ντενίζ Ρίτσαρντς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης