Κορωνοϊός στα ελληνικά θεάματα: Ποιες συναυλίες, παραστάσεις και ταινίες αναβάλλονται - Τί θα γίνει με τα προπωλημένα εισιτήρια

Κορωνοϊός στα ελληνικά θεάματα: Ποιες συναυλίες, παραστάσεις και ταινίες αναβάλλονται - Τί θα γίνει με τα προπωλημένα εισιτήρια

Από τον Κολομβιανό σταρ της λάτιν ποπ Maluma μέχρι τον Σταμάτη Κόκοτα, κι από την Εθνική Λυρική Σκηνή μέχρι τις μεγάλες πίστες

σινεμα_αδειο
Οι συνέπειες του κορωνοϊού, που χτυπά σταδιακά ολόκληρο τον πλανήτη, έχουν αρχίσει να επηρεάζουν, μεταξύ όλων των άλλων και τα εγχώρια καλλιτεχνικά δρώμενα. Παρότι, σε γενικές γραμμές, έχει τηρηθεί μια ψύχραιμη στάση τόσο από τους διοργανωτές των εκδηλώσεων όσο και από το ίδιο το κοινό, η αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων και τα πρόσφατα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας, οδηγούν, μοιραία, σε σημαντικές αλλαγές του ελληνικού χάρτη ψυχαγωγίας

Μέχρι και τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, αν και η προσέλευση του κοινού ήταν αρκετά μειωμένη, οι μεγάλοι χώροι φιλοξενίας εκδηλώσεων, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μαζί με τα θέατρα και τις μουσικές σκηνές αντιστέκονταν σθεναρά και συνέχιζαν κανονικά τις  παραστάσεις τους. H αύξηση των κρουσμάτων, ωστόσο, μέσα στο Σαββατοκύριακο και κυρίως η χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει εκδηλώσεις με συμμετοχή άνω των 1000 ατόμων, δημιούργησαν νέα δεδομένα. Το δε αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού, όπως ξεκαθαρίστηκε μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης που έκανε χθες η κυρία Λίνα Μενδώνη, δεν πρόκειται να λάβει ειδικά μέτρα καθώς «ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας με το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία».

Maluma - Corazón (Official Video) ft. Nego do Borel

Η μεγαλύτερη ξένη μουσική που ήταν προγραμματισμένη στη χώρα μας για τις επόμενες ημέρες ήταν αυτή του Κολομβιανού σταρ  Maluma. Ωστόσο, παρότι σύμφωνα με πληροφορίες μας είχαν πωληθεί δεκάδες χιλιάδες εισιτήρια, οι συναυλίες που επρόκειτο να δώσει ο δημοφιλής τραγουδιστής της λάτιν ποπ στις 11 και 13 Μαρτίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, αναβλήθηκαν χθες, και αναζητούνται πλέον νέες διαθέσιμες ημερομηνίες. Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για δυνατότητα εξαργύρωσης των εισιτηρίων.

Πολλοί ήταν όμως και οι Έλληνες μουσικόφιλοι που περίμεναν με ανυπομονησία την  προγραμματισμένη για τις 21 Μαρτίου συναυλία του  Βρετανού τραγουδιστή με την χαρακτηριστική ιταλική προφορά Jack Savoretti στο Gazi Music Hall που επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί.

«Το φάντασμα της όπερας», η φαντασμαγορική παραγωγή μιούζικαλ που φιλοξείται στο  Christmas Theatre αναστέλλει επίσης τις παραστάσεις του δεδομένου ότι εμπίπτει στις περιπτώσεις των θεαμάτων που συγκεντώνουν κοινό άνω των 1000 θεατών. Η διοργανώτρια εταιρεία δήλωσε  θα επικοινωνήσει με τους θεατές που έχουν αγοράσει εισιτήρια, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά.
Κλείσιμο
Παπισσα_Ιωαννα
Άγνωστο πότε θα γίνει η πρεμιέρα της μεγάλης παραγωγής της Εθνικής Λυρικης Σκηνής «Πάππισα Ιωάννα»
Στο μεταξύ, η Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία είχε προαναγγείλει από το Σάββατο την αναβολή της πρεμιέρας της νέας μεγάλης παραγωγής της, της «Πάπισσας Ιωάννας», είναι πλέον αναγκασμένη, όπως μάς λένε οι εκπρόσωποί  της, να παγώσει μέχρι νεωτέρας όλες τις προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες παραστάσεις της, μεταξύ των οποίων και ο «Δον Κιχώτης», δεδομένου ότι η αίθουσά της είναι χωρητικότητας 1400 ατόμων. Οι παραστάσεις της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, ωστόσο, οι οποίες φιλοξενούνται σε αίθουσα μικρότερης χωρητικότητας θα πραγματοποιούνται κανονικά.
Πρωτοψαλτη
Δεν θα τραγουδήσει σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Αναβάλλονται και οι επερχόμενες παραστάσεις της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Όσο για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εκεί φαίνεται να γίνεται μια επιλογή των εκδηλώσεων που θα αναβληθούν ή θα ακυρωθούν με βάση το εάν το κοινό που αναμένεται να τις παρακολουθήσει είναι είτε πολύ μεγάλο ή πολύ περιορισμένο, Για παράδειγμα ενώ το Σάββατο και την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν κανονικά οι συναυλίες της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η χθεσινοβραδινή και η αποψινή ακυρώθηκαν για προληπτικούς λόγους ενώ το ίδιο θα συμβαεί και με τις παραστάσεις που επρόκειτο να δώσει ο ερμηνεύτρια, σε λίγες ημέρες, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, όμως, αναβάλλονται μικρότερου βεληνεκούς εκδηλώσεις όπως η προγραμματισμένη για τις 14 Μαρτίου παρουσίαση του έργου «No Man’s Land» του John Psathas (Γιάννη Ψαθά) αλλά και η διάλεξη με τίτλο «Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Ρωμαϊκό θέατρο Νικόπολης και αρχαίο θέατρο Κασσώπης», η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 12 Μαρτίου στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Αντιθέτως, σχετικά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο περιλαμβάνει αρκετές παραγωγές μέσα στον Μάρτιο, δεν έχει ανακοινωθεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κάποια τροποποίηση.
Karras--Ploutarxos
Πρόωρη αυλαία για το επιυχημένο σχήμα Καρράς - Πλούταρχος λόγω κορωνοϊού

Αμφιταλαντεύονται οι μουσικές σκηνές, κλείνουν οι πίστες
Θολό παραμένει το τοπίο και στις μουσικές σκηνές της Αθήνας με κάποιες από αυτές να συνεχίζουν κανονικά τις προγραμματισμένες παραστάσεις τους και κάποιες άλλες, είτε υπό τον φόβο της μειωμένης προσέλευσης είτε μετά από επιθυμία των ίδιων των καλλιτεχνών, να τις ακυρώνουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο «Σταυρός του Νότου» η κεντρική σκηνή του οποίου ήταν κατάμεστη το βράδυ του Σαββάτου στην πρεμιέρα του Γιάννη Κότσιρα. Παρόλα αυτά ανακοίνωσε, την αναβολή των εμφανίσεων που επρόκειτο να πραγματοποιήσει η Κατερίνα Πολέμη, στο χώρο τπυ Club, στις 11 και 18 Μαρτίου. Σε αυτή την περίπτωση πάντως οι υπεύθυνοι του χώρου ενημέρωσαν ήδη πως όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια  μπορούν να τα εξαργυρώσουν στα σημεία όπου τα αγόρασαν
Κοκοτας__Λυσιου
Ανυπομονούσε να επιστρέψει στη σκηνή ο Σταμάτης Κόκοτας ο κορωνοϊός όμως του χάλασε τα σχέδια

Θύμα του κορωνοϊού έπεσε και ο Σταμάτης Κόκοτας ο οποίος ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην ενεργό μουσική δράση. Τελικά, όπως μάθαμε, οι εμφανίσεις του στην «Οδό Λυσίου», τη νέα μουσικής σκηνής της Πλάκας αναβάλλονται.

Δεν πρόλαβε καλά - καλά να ανακοινώσει η Ματούλα Ζαμάνη πως έρχεται στην Αθήνα γία ζωντανή εμφάνιση στο «Pireaus Academy» και μέσα σε λίγες ώρες αναγκάστηκε να την αναβάλει για τις 9 Μαΐου.

Όσον αφορά τώρα στις μεγάλες πίστες, η απειλή του κορωνοϊού τις πετυχαίνει στην εκπνοή της χειμερινής περιόδου. Οι περισσότερες είχαν ρίξει αυλαία ενώ το μοναδικό σχήμα που σκόπευε να συνεχίσει μέχρι το Πάσχα αλλά σταμάτησε εσπευσμένα είναι αυτό του Βασίλη Καρράς, του Γιάννη Πλούταρχου και της Έλλης Κοκκίνου, που φιλοξενούνταν στο νυχτερινό κέντρο «Ιερά Οδός».
Τριανταφυλλο_στο_Στηθος_-_παρασταση
Για μετά το Πάσχα αναβάλλεται η πρεμιέρα της παράστασης «Τριαντάφυλλο στο στήθος» στο «Από Μηχανής Θέατρο»

Το παλεύουν τα θέατρα
Οι μεγάλες θεατρικές σκηνές όπως το Εθνικό Θέατρο, το «Παλλάς», το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και αρκετά ακόμη, συνεχίζουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τις παραστάσεις τους ακόμη κι αν κάποιες από αυτές λειτουργούν με σαφώς μικρότερο αριθμό θεατών. Εκεί που τα πράγματα είναι δυσκολεύουν πολύ είναι στις μικρές θεατρικές σκηνές που δεν μπορούν να πάρουν το οικονομικό ρίσκο να συνεχίσουν. Κάποιες από αυτές λοιπόν αναγκάστηκαν είτε να αναβάλλουν τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους ή να κατεβάσουν τις παραστάσεις τους νωρίτερα. Ανάμεσά τους και το «Από Μηχανής Θέατρο» που ανέβαλε για τις 24 Απριλίου την έναρξη της παράστασης «Τριαντάφυλλο στο στήθος» αλλά και το Θέατρο «Ζίνα» που διακόπτει την παράσταση «Προσοχή ο φίλος δαγκώνει».
NO TIME TO DIE Trailer

Μεγάλο το πλήγμα για τους κινηματογράφους
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι κινηματογράφοι είναι οι χώροι ψυχαγωγίας που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό τις τελευταίες εβδομάδες μιας και η μείωση των εισιτηρίων που κόπηκαν, σε ολόκληρη τη χώρα,  αγγίζει σχεόντο 40% ! Δυσμενείς συνέπειες, βεβαίως, αναμένεται να έχουν και οι αναβολές στις πρεμιέρες αρκετών ταινιών με πιο τρανταχτ'ο παράδειγμα την πολυαναμενόμενη συνέχεια των περιπετειών του Τζέιμς Μποντ στο «No Time to Die» που επρόκειτο να βγει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 2 Απριλίου. Παράλληλα, αναβάλλονται οι  πρεμιέρες των ταινιών «Η Καλοσύνη των Ξένων» (The Kindness of Strangers) της Λόνε Σέρφινγκ αλλά και του φιλόδοξου «Πινόκιο» με τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Ρομπέρτο Μπενίνι στον ρόλο του Τζεπέτο. Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εν καιρώ.
Πινοκιο_Μπενινι
Αναβάλλεται και η πρεμιέρα του κινηματογραφικού «Πινόκιο» με τον Ρομπέρτο Μπενίνι στο ρόλο του Τζεπέτο

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός-Μέτρα: Στο σπίτι οι ευπαθείς ομάδες, τέλος οι μεγάλες εκδηλώσεις, νέος σχεδιασμός για ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες - Πώς μπορούν να προστατευθούν

Τα πάντα για τον κορωνοϊό: Συμπτώματα - Οδηγίες - Τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης