Ρομάν Πολάνσκι: Υποψήφιος για 12 βραβεία Σεζάρ

Ρομάν Πολάνσκι: Υποψήφιος για 12 βραβεία Σεζάρ

Η ακαδημία των γαλλικών κινηματογραφικών βραβείων δεν συνυπολόγισε στην απόφασή της τις νέες κατηγορίες για βιασμό εναντίον του σκηνοθέτη

Πολανσκι_2
Η ταινία «J'accuse» («Κατηγορώ») του Ρομάν Πολάνσκι συγκεντρώνει τις περισσότερες, 12 συνολικά, υποψηφιοτήτες για τα  φετινά  βραβεία Σεζάρ σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ακαδημίας των γαλλικών κινηματογραφικών βραβείων.Ακολουθούν οι ταινίες «Les Misérables » («Οι Άθλιοι»), του Λατζ Λι και «La Belle époque», του Νικολά Μπεντός, με ένδεκα υποψηφιότητες η καθεμία.

Όπως φαίνεται, η Ακαδημία των Σεζάρ δεν συνυπολόγισε καθόλου στις κρίσεις της τις νέες κατηγορίες για βιασμό εναντίον του Ρομάν Πολάνσκι: «Δεν είναι αρχή που καλείται να λαμβάνει θέσεις περί ηθικής.«Αν δεν κάνω λάθος, 1,5 εκατομμύριο Γάλλοι πήγαν να δουν την ταινία. Ρωτήστε τους»», δήλωσε με νόημα ο πρόεδρός της Αλέν Τερζιάν μετά από σχετική ερώτηση που δέχτηκε.

Ιστορικό θρίλερ με επίκεντρο την υπόθεση Ντρέιφους, η ταινία «Κατηγορώ» είναι υποψήφια για το βραβείο Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας, μαζί με τις ταινίες «Οι Αθλιοι» και «Grace a Dieu» («Θέλημα Θεού») του Φρανσουά Οζόν και «Portrait de la jeune fille en feu» («Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγετα»), της Σελίν Σιαμά.
Βενσαν_Κασελ
Ο Βενσάν Κασέλ είναι υποψήφιος για το βραβείο Ανδρικού Ρόλου


Οι ηθοποιοί Ζαν Ντιζαρντέν («Κατηγορώ»), Ντανιέλ Οτέιγ («La Belle époque»), Νταμιέν Μπονάρ («Οι Αθλιοι»), Βενσάν Κασέλ και Ρεντά Κατέμπ («Hors normes»), Μελβίλ Πουπό (Θέλημα Θεού) και Ροσντί Ζεμ («Roubaix, une lumière», «Η Συγχώρεση) είναι υποψήφιοι για το βραβείο Ανδρικού Ρόλου.

Κλείσιμο
Για το βραβείο καλύτερου Γυναικείου Ρόλου, υποψήφιες είναι οι Αντέλ Ενέλ και Νοεμί Μερλάν («Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται»), Αναΐς Ντεμουστιέ («Alice et le maire»), Εβα Γκριν («Proxima»), Κιάρα Μαστρογιάννι (« Chambre 212»), Ντάρια Τιγέ («La Belle époque») και Καρίν Βιάρ («Chanson douce»).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης