Ελλάδα - Αλβανία: Μουσική συμμαχία

Το αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής σύμπραξης των δύο χωρών θα παρουσιαστεί  στις 8 Φεβρουαρίου στο Gazi Music Hall της Αθήνας και στις 13  στο Principal Club της Θεσσαλονίκης. 

αλβανοι_μουσικοι
« Η μουσική ενώνει»…: προσηλωμένη στο παραπάνω διαπιστωμένο και διαχρονικό συμπέρασμα είναι η σύμπραξη μιας ομάδας Ελλήνων και Αλβανών μουσικών οι οποίοι έχουν στήσει μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με γενικό τίτλο «Το ροκ ενώνει τους λαούς». Το αποτέλεσμα του καλλιτεχνικού τους «παντρέματος» έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία στα Τίρανα ενώ σε λίγες ημέρες έρχεται και στην Ελλάδα μιας και φιλοξενηθούν στις 8 Φεβρουαρίου στο Gazi Music Hall της Αθήνας και στις 13 του ίδιου μήνες στο Principal Club της Θεσσαλονίκης.

trei
Οι «Τρεις Σωματοφύλακες» ροκάρουν επί σκηνής

Αρχικά, το δημοφιλές αλβανικό γκρουπ «Τρεις Σωματοφύλακες» - στο οποίο συμμετέχουν οι πολύ γνωστοί μουσικοί  Elton Deda - Redon Makashi και Aleksandër Gjoka, με τη συνδρομή της Συμφωνικής Ορχήστρας Ραδιοτηλεόρασης της γειτονικής χώρας,φιλοξένησαν τον Χρήστο Δάντη  στο Αμφιθέατρο της Λίμνης της αλβανικής πρωτεύουσας, σε μια μουσική βραδιά που παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.500 θεατές.

Τώρα, ο Χρήστος Δάντης, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της  ΕΡΤ και ο επίσημος προσκεκλημένος τους, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Θανάσης Πολυκανδριώτης ετοιμάζονται να ανταποδώσουν την εξαιρετική φιλοξενία και να παρουσιάσουν παράλληλα τους «Τρεις Σωματοφύλακες» στο ελληνικό κοινό.

orchert
Κλείσιμο

Η  Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της  ΕΡΤ που θα συμπράξει στις συναυλίες με τους «Τρεις Σωματοφύλακες»

«Η συναυλία στα Τίρανα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η μουσική  δεν χωρίζει, αλλά ενώνει τους λαούς. Οι Αλβανοί ακροατές  υποδέχθηκαν τον Δάντη με πολύ μεγάλη θέρμη και ο ίδιος εξέφρασε την τεράστια ικανοποίηση του. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και στην Ελλάδα, οι κοινές μας συναυλίες θα γνωρίσουν παρόμοια υποδοχή και ότι  οι αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα, θα δουν κάτι διαφορετικό και πρωτόγνωρο. Όσο για τους φίλους μας τους Έλληνες τους διαβεβαιώνουμε ότι θα ζήσουν μια αξέχαστη συναυλία» τονίζει ο Eldon Dada και συμπληρώνει: «Αυτό που κάναμε στα Τίρανα και θα δείτε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, είναι ένα δείγμα σύμπνοιας των δυο λαών, γιατί η μουσική δεν έχει σύνορα, πατρίδα, διαβατήρια κι εγώ θα το στηρίξω αυτό. Οι συναυλίες στην Ελλάδα, θα είναι κι αυτές υψηλού επιπέδου και θα δείτε κάτι που δεν το περιμένετε».
Πολυκανδριωτης
Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης συμμετέχει στις συναυλίες

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης δηλώνει ευτυχής γι' αυτή τη σύμπραξη: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με μουσικούς από την Αλβανία σε αυτή την πρωτότυπη παράσταση. Η μουσική είναι μία και οφείλει να ενώνει τους λαούς και να γαληνεύει τις ψυχές. Τα Βαλκάνια έχουν απίστευτο μουσικό πλούτο και η σύμπραξη του ελληνικού διακριτού μπουζουκιού με τις μουσικές της Αλβανίας, μόνο να ενώσουν μπορούν».
Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση τελεί ηυπό την αιγίδα της αλβανικής πρεσβείας στην Αθήνα και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στους πληγέντες του μεγάλου σεισμού της 26ης Νοεμβρίου του 2019 στην Αλβανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης