Αίγυπτος: Έτοιμοι να αποκαλύψουν τον τάφο της Κλεοπάτρας οι αρχαιολόγοι;
Ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος Ζάχι Χαουάς υποστηρίζει ότι στον ίδιο τάφο είναι θαμμένος και ο Μάρκος Αντώνιος - Μυστήριο παραμένει ο θάνατός της
Πολύ κοντά σε μία συγκλονιστική ανακάλυψη φέρονται να βρίσκονται Αιγύπτιοι αρχαιολόγο.
Όπως υποστηρίζει ο αρχαιολόγος, Ζάχι Χαουάς, «η ανασκαφή στην Ταπόσιρις Μάγκνα σύντομα θα οδηγήσει στην ανακάλυψη του τάφου της Κλεοπάτρας». Τη δήλωση αυτή έκανε ο 71χρονος επιστήμονας σε διάλεξή του πριν από λίγες ημέρες ενώπιον 1.000 φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, το οποίο εξειδικεύεται στην Αιγυπτιακή Αρχαιολογία.
«Ο χαμένος από καιρό τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας θα αποκαλυφθεί. Το ταφικό σημείο υπολογίστηκε τελικά ότι βρίσκεται στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια», σημείωσε ο αρχαιολόγος.
«Ελπίζω να βρω σύντομα τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Πιστεύω ότι είναι θαμμένοι στον ίδιο τάφο. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να ανακαλύψουμε την ακριβή τοποθεσία του. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε που πρέπει να σκάψουμε», ανέφερε το πρακτορείο Ansa.
Οι ισχυρισμοί του αρχαιολόγοι δεν προκαλούν έκπληξη, καθώς είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια αναζητεί τον «χαμένο» τάφο της Κλεοπάτρας, ωστόσο το ενδιαφέρον εστιάζεται στη δήλωσή του ότι είναι θαμμένη μαζί με τον Αντώνιο στον ίδιο τάφο.
Η Κλεοπάτρα Ζ' ήταν η τελευταία της δυναστείας των Πτολεμαίων που κυβέρνησε την ελληνιστική Αίγυπτο, πριν μετατραπεί σε τμήμα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Τον θάνατό της, σε ηλικία 39 ετών, καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον θρύλο η Κλεοπάτρα αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 30 π.Χ. αφήνοντας μία ή δύο ασπίδες (είδος οχιάς) να τη δαγκώσουν. Εντοπίστηκε νεκρή φορώντας τα βασιλικά της ενδύματα.
Άλλες θεωρίες υποστηρίζουν ότι δολοφονήθηκε, κάτι που θα αποδειχθεί η ανακάλυψη της σορού της.
Η θυελλώδης σχέση του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας μεταφέρθηκε το 1963 και στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές το θρυλικό ζευγάρι Ρίτσαρντ Μπάρτον και Ελίζαμπεθ Τέιλορ.
Περισσότεροι από 90.000 θεατές, αριθμός ρεκόρ για προσέλευση σε live συναυλία στην Ελλάδα σύμφωνα με τη διοργάνωση, απόλαυσαν από κοντά τη συναυλία των θρυλικών Metallica στην Αθήνα, που αποτέλεσε την έναρξη της ευρωπαϊκής τους περιοδείας και την οποία στήριξε ως Αποκλειστικός Χορηγός η COSMOTE TELEKOM
Στη Vistabet η διασκέδαση και οι προσφορές είναι στο πρώτο… τραπέζι της διασκέδασης. Εσύ μπαίνεις σαν άρχοντας με Επική Προσφορά χωρίς κατάθεση και 1.615 δώρα!
Το e-contract της nrg ψηφίστηκε από τους καταναλωτές ως «Προϊόν της Χρονιάς*» - Υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, ευελιξία και δημιουργικότητα τα συστατικά της επιτυχίας του.