Πίνακας του Ντα Βίντσι που πουλήθηκε για 392 εκατ. ευρώ ήταν... του βοηθού του!

salvator-mundi

«Είναι πίνακας του Λουίνι. Εξετάζοντας τη δουλειά των μαθητών του Λεονάρντο, κάποιος μπορεί να δει ότι ο Λουίνι ζωγραφίζει ακριβώς όπως στον πίνακα Salvator Mundi». ανέφερε ο Λάντρους, ερευνητής στο Κολέγιο Γούλφσον, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Ένας πίνακας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που πουλήθηκε αντί 392 εκατ. ευρώ, στην πραγματικότητα αποτελούσε δημιούργημα του βοηθού του, σύμφωνα με ακαδημαϊκό της Οξφόρδης.

Ο «Salvator Mundi», ο ακριβότερος πίνακας του κόσμου, αγοράστηκε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μετά από μία σκληρή «μάχη» προσφορών στον οίκο Christie's στη Νέα Υόρκη το Νοέμβριο.

Αρκετοί ειδικοί απεφάνθησαν ότι ο πίνακας ήταν του Ντα Βίντσι και γι' αυτό χαρακτηρίστηκε από τον οίκο δημοπρασιών ως «ένας από τους λιγότερο από 20 γνωστούς πίνακες του Λεονάρντο».

Όμως τώρα, ο Μάθιου Λάντρους, ερευνητής στο Κολέγιο Γούλφσον, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, υποστηρίζει ότι ο πίνακας είναι δημιούργημα του βοηθού του Ντα Βίντσι, Μπερναρντίνο Λουίνι.

«Είναι πίνακας του Λουίνι. Εξετάζοντας τη δουλειά των μαθητών του Λεονάρντο, κάποιος μπορεί να δει ότι ο Λουίνι ζωγραφίζει ακριβώς όπως στον πίνακα Salvator Mundi». ανέφερε ο Λάντρους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Ντα Βίντσι βοήθησε μόνο σε 5 έως 20% του πίνακα και ότι ο Λουίνι ήταν ο ζωγράφος. «Μπορώ να αποδείξω ότι ο Λουίνι ζωγράφισε το περισσότερο κομμάτι του πίνακα. Μία σύγκριση των έργων του Λουίνι με τον Salvator Mundi θα είναι επαρκής απόδειξη».

Τον Ιούνιο, ο Λούβρος του Αμπού Ντάμπι ανακοίνωσε ότι θα εκθέσει τον πίνακα από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού του Αμπού Ντάμπι το αποκάλυψε σε μία ανακοίνωση σχετικά με την αναγεννησιακή ελαιογραφία του Χριστού, του οποίου ο τίτλος στα λατινικά σημαίνει «Ο Σωτήρας του Κόσμου».

Ο πίνακας δείχνει τον Χριστό με μία μπλε ενδυμασία κρατώντας μια κρυστάλλινη σφαίρα και κοιτάζοντας απευθείας τον θεατή.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ο "Λούβρος"

του Αμπού-Ντάμπι;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Pallas_816x465

Μία ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση που αποκαλύπτει πραγματικές ιστορίες πίσω από τραγούδια - σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας - Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι»

xruso_klouvi_arthro

Ενα παραμύθι για την αξία της φιλίας που ομορφαίνει την ζωή μας

methode_2Ftimes_2Fprod_2Fweb_2Fbin_2F51281e3e-b76f-11e8-9605-b6ff09b482a1

Στις 6 Δεκεμβρίου 2018 η έξοχη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας που κέρδισε διθυραμβικές κριτικές και ενθουσίασε το βρετανικό κοινό, θα μεταδοθεί ζωντανά από τη βρετανική πρωτεύουσα