ΚΘΒΕ: Στη Χρύσα Σπηλιώτη αφιερώνονται οι παραστάσεις του «Ορέστη» στην Επίδαυρο

ΚΘΒΕ: Στη Χρύσα Σπηλιώτη αφιερώνονται οι παραστάσεις του «Ορέστη» στην Επίδαυρο

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για την τραγική απώλεια της ηθοποιού, του συζύγου της και όλων των θυμάτων – «Είμαι σοκαρισμένος. Χάσαμε τη Χρύσα μας» λέει ο πρόεδρος του ΔΣ 

spiliwti
Στη μνήμη της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη, η σορός της οποίας ταυτοποιήθηκε χθες ανάμεσα στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς, αφιερώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος τις δύο παραστάσεις του «Ορέστη» του Ευριπίδη, που θα δοθούν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις 3 και 4 Αυγούστου.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΘΒΕ εκφράζει τη συντριβή του για το θάνατό της «αγαπημένης μας Χρύσας Σπηλιώτη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια από το 2015 μέχρι σήμερα ως εκπρόσωπος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων».

«Η Χρύσα Σπηλιώτη υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητή και χαρισματική προσωπικότητα, διακρίθηκε σε πολλούς τομείς του πνεύματος και της τέχνης, ενώ η προσφορά της στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο υπήρξε σημαντική και πολύπλευρη. Σπουδαία ηθοποιός και αναγνωρισμένη θεατρική συγγραφέας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, καθώς και παιδαγωγός», τονίζει η ανακοίνωση.

«Χάσαμε τη Χρύσα μας»

Σοκαρισμένος για την απώλεια της ηθοποιού δηλώνει ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ Άρης Στυλιανού.

«Είμαι σοκαρισμένος. Χάσαμε τη Χρύσα μας, το πιο γλυκό κορίτσι του ελληνικού Θεάτρου. Συνεργαστήκαμε τρία χρόνια στο Δ.Σ. του ΚΘΒΕ, ήταν άψογη σε όλα της. Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ», επισημαίνει.

Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης τόνισε: «Ένας δικός μας άνθρωπος, το μέλος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ, η αγαπημένη συγγραφέας και ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη δεν είναι πια μαζί μας. Δε θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελο της, τη διάθεσή της να βοηθήσει με κάθε τρόπο το ΚΘΒΕ να ορθοποδήσει, τη σύνεση, το χιούμορ και την ευγένεια της. Τρία χρόνια συνεργαστήκαμε, αγωνιστήκαμε μαζί, με πείσμα και αισιοδοξία για το καλό του Θεάτρου μας. Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς της. Δεν έχω άλλες λέξεις».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης