Ουγγαρία: Ακυρώθηκαν 15 παραστάσεις του «Billy Eliot» λόγω ομοφοβικής εκστρατείας

opera

Η διαφήμιση αυτής της παράστασης προκάλεσε ζωηρές επιθέσεις από την εφημερίδα Magyar Idok, η οποία πρόσκειται στην υπερυντηρητική κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 15 παραστάσεις της μουσικής κωμωδίας «Μπίλι Έλιοτ» αναγκάστηκε να ματαιώσει η Εθνική Όπερα της Ουγγαρίας, έπειτα από μια ομοφοβική εκστρατεία στον Τύπο.

«Η αρνητική εκστρατεία των τελευταίων εβδομάδων για την παραγωγή 'Billy Elliot' προκάλεσε σημαντική μείωση των πωλήσεων εισιτηρίων», εξήγησε ο διευθυντής του θεσμού Σιλβέστερ Όκοβατς, τον οποίο επικαλείται η ουγγρική ηλεκτρονική εφημερίδα 444.hu.

Εμπνευσμένη από την ομώνυμη ταινία του βρετανού σκηνοθέτη Στίβεν Ντάλντρι (2000), η μουσική κωμωδία «Billy Elliot» αφηγείται την ιστορία ενός εφήβου που προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια και ο οποίος επιλέγει να αφοσιωθεί στον κλασικό χορό παρά στο μποξ και γίνεται τελικά χορευτής σταρ.

Η διαφήμιση αυτής της παράστασης προκάλεσε ζωηρές επιθέσεις από την εφημερίδα Magyar Idok, η οποία πρόσκειται στην υπερυντηρητική κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν. Η εφημερίδα ισχυρίσθηκε μάλιστα πως η παραγωγή αυτή υπάρχει κίνδυνος να μεταμορφώσει τους μικρούς Ούγγρους σε «ομοφυλόφιλους».

Για την 444.hu, η ματαίωση της παράστασης οφείλεται περισσότερο σε πολιτικές πιέσεις παρά σε οικονομικούς λόγους, καθώς η προπώληση εισιτηρίων ήταν επιτυχής, σύμφωνα μ' αυτή την ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα.

Οι εκστρατείες ομοφοβικού χαρακτήρα έχουν πολλαπλασιασθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ουγγαρία. Την Τρίτη, το περιοδικό Figyelo, που πρόσκειται κι αυτό στον Ορμπάν, δημοσίευσε έναν κατάλογο ερυνητών της ουγγρικής Ακαδημίας Επιστημών τους οποίους κατηγορεί ότι εργάζονται πάνω στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

joker

Σε βίντεο στο Instagram, ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς εμφανίζει το Φίνιξ με το σαρδόνιο χαμόγελο του πιο αγαπημένου «κακού» των κόμιξ, ενω στο πρόσωπό του αναβοσβήνει το κατάλευκο πρόσωπο με το σατανικό γέλιο

family-run

Το 1ο αθλητικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην οικογένεια ξεκίνησε με το «Family Olympics» που έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές και τους γονείς τους να βιώσουν την εμπειρία των Ολυμπιακών Αθλημάτων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στη Νέα Παραλία

ilia1

 Οι αρχαιολόγοι βρήκαν έναν οπτόπλινθο, μια πλίθα από πηλό, ψημένη στο καμίνι, διαστάσεων 22×22×4,5 εκ., η οποία φέρει στην μια όψη το αποτύπωμα του αριστερού πέλματος μικρού παιδιού, ηλικίας ως 6 ετών. Η ηλικία του παιδιού εκτιμήθηκε βάσει του μεγέθους του πέλματος. Οι αρχαιολόγοι χρονολογούν το συγκεκριμένο εύρημα στο 2ο αιώνα μ.Χ.