Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: Ποιος είναι ο διάδοχος του Φαμπρ στη διεύθυνση του «Φεστιβάλ Αθηνών»

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: Ποιος είναι ο διάδοχος του Φαμπρ στη διεύθυνση του «Φεστιβάλ Αθηνών»

Ο σκηνοθέτης και ιδρυτής του θεάτρου του Νέου Κόσμου αποδέχθηκε την πρόταση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και αναλαμβάνει νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του «Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου»

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: Ποιος είναι ο διάδοχος του Φαμπρ στη διεύθυνση του «Φεστιβάλ Αθηνών»
Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του «Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου», μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού.

«Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.


Κλείσιμο

Το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι βαρύ και δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι o καλλιτεχνικός διευθυντής θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το Δ.Σ. του «Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.» όσο και με τους Έλληνες δημιουργούς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Και πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον», γράφει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο σκηνοθέτης και ιδρυτής του θεάτρου του Νέου Κόσμου αποδέχθηκε την πρόταση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ.
Η δήλωση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή

«Δέχτηκα να αναλάβω τη διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ σε μια στιγμή οριακή για την πορεία του επειδή πιστεύω ότι δεν πρέπει να ματαιωθεί η φετινή διοργάνωση. Σήμερα θα μάθω αν έχει παραδοθεί πρόγραμμα από τον κύριο Γιώργο Λούκο και αν έχουν υπογραφεί συμβόλαια. Αλλιώς πρέπει να γίνει με ταχύτητα, αλλά και σοβαρότητα, επιλογή από τις κατατεθειμένες προτάσεις. Γνωρίζοντας το ελληνικό θεατρικό τοπίο, είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις. Αν εγώ μπορέσω να δώσω ένα προσωπικό στίγμα στο Ελληνικό Φεστιβάλ, αυτό θα φανεί από του χρόνου», δήλωσε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953, ξεκίνησε ως ηθοποιός και το 1992 στράφηκε στη σκηνοθεσία. Δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο και από το 1997 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, τη μόνιμη στέγη του. Έχει διδάξει υποκριτική στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης