Για «ελεγχόμενη και ασφαλή επισκεψιμότητα» κάνει λόγο πλέον το υπουργείο Πολιτισμού αναφορικά με τον Τύμβο Καστά.
Προφανώς, θα πρέπει να προηγηθούν εκτεταμένες εργασίες υποστύλωσης και στήριξης, είναι όμως σαφές ότι ο μεγαλοπρεπής τάφος της Αμφίπολης προορίζεται να συμπεριληφθεί στα επισκέψιμα αρχαιοελληνικά μνημεία.
Το στοιχείο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μεταξύ των θεωριών που έχουν διαδοθεί έως σήμερα για τον Τύμβο, ήταν και το ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να καταστεί επισκέψιμος, λόγω της επισφαλούς ευστάθειας της θολωτής οροφής του.
Ωστόσο, το τελευταίο δελτίο τύπου του υπουργείου διευκρινίζει ότι προσεχώς «θα δοθεί το πρόγραμμα των εργασιών, καθώς και ο χρόνος εντός του οποίου θα υλοποιηθούν οι δράσεις, που μπορεί να επιτρέψουν την ελεγχόμενη και ασφαλή επισκεψιμότητα στον χώρο».
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη