Με... Σταμάτη Γονίδη είδε το φως η Περσεφόνη

Με... Σταμάτη Γονίδη είδε το φως η Περσεφόνη

Με το λαϊκό τραγούδι, «Μη ρωτάς το γιατί», να ακούγεται στο βάθος του ταφικού μνημείου ξεκινά το πρώτο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού από την πολυσυζητημένη ανασκαφή της Αμφίπολης

Με... Σταμάτη Γονίδη είδε το φως η Περσεφόνη
Το σουξέ «Μη ρωτάς το γιατί» του Σταμάτη Γονίδη, τραγουδισμένο a capella από κάποιον καλλίφωνο εργάτη μέσα στο μνημείο ήταν ένας από τους πρώτους ήχους που «άκουσε» η Περσεφόνη, καθώς αποκαλυπτόταν μέσα από τα χώματα του Τύμβου Καστά.
 
Με το λαϊκό τραγούδι να ακούγεται στο βάθος του ταφικού μνημείου ξεκινά το πρώτο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού από την πολυσυζητημένη ανασκαφή της Αμφίπολης. Και έως ότου ακουστεί η φωνή της επικεφαλής αρχαιολόγου, της κας Κατερίνας Περιστέρη να αναρωτιέται «για να δούμε τι θα μας δείξει» το υπόλοιπο του ψηφιδωτού, εκτός από τους ήχους των εργαλείων, δεν ακούγεται άλλη ανθρώπινη φωνή.
 
Βέβαια, η συνέχεια του ρεφρέν «Η αγάπη αυτή έχει τώρα τελειώσει» ας ελπίσουμε ότι δεν προοιωνίζεται τα επόμενα ευρήματα, στο βάθος του τρίτου -και αδιαμφισβήτητα πλέον τελευταίου- ταφικού θαλάμου. Ας ελπίσουμε, δηλαδή, ότι τα θραύσματα από τα φτερά των Σφιγγών δεν θα αποδειχθούν οι τελευταίες σημαντικές αποκαλύψεις από τον Τύμβο Καστά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης