Έργα του Γιάννη Σπυρόπουλου στο Μουσείο Βορρέ

Έργα του Γιάννη Σπυρόπουλου στο Μουσείο Βορρέ

Mε αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου

Έργα του Γιάννη Σπυρόπουλου στο Μουσείο Βορρέ
Ένας αιώναςαπό τη γέννηση του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου,  Γιάννη Σπυρόπουλου (1912-1990) συμπληρώθηκε και το Ίδρυμα Γιάννη και Ζωής Σπυροπούλου σε συνεργασία με το Μουσείο Βορρέ παρουσιάζουν μία μεγάλη αναδρομική έκθεση με τίτλο  «Γιάννης Σπυρόπουλος - Ένας νέος αιώνας για  τον κλασσικό της Αφαίρεσης», η οποία θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει δεκάδες έργα από τη Συλλογή του Ιδρύματος Γιάννη και Ζωής Σπυροπούλου αλλά και από σημαντικές ιδιωτικές συλλογές, που αποτυπώνουν την μακρά ζωγραφική διαδρομή του διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη.

Κλείσιμο
Η έκθεση συνιστά μια σε βάθος ματιά στο πλούσιο έργο του πιο συστηματικού και συνεπή εκφραστή της αφαίρεσης στην Ελλάδα. Οργανωμένη χρονολογικά, ανατέμνει όλα τα στάδια της μοναδικής πορείας του Γιάννη Σπυρόπουλου, ιχνηλατώντας 50 χρόνια εικαστικής δημιουργίας ενός απερίσπαστου δεξιοτέχνη, ενός χειρώνακτα, που με ύφος απόλυτα προσωπικό, τόλμη και αφοσίωση, επιδίωξε την απεικόνιση του μη ορατού, του απόλυτου. Ο ίδιος έλεγε: «΄Απλωσα το σκοτάδι για να βρω το φως» και μιλούσε πράγματι για την ακτινοβολία που κατάφερε να δει, να συλλάβει και να ζωγραφίσει!

Στο πλαίσιο, της έκθεσης θα προβάλλεται βίντεο με το έργο όλων των καλλιτεχνών που έχουν τιμηθεί με το Έπαθλο Γιάννη Σπυρόπουλου τα τελευταία 25 χρόνια.

Πληροφορίες για την έκθεση: Έως 30 Ιουνίου 2014
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 19:00-22:00, Σάββατο 10:00-19:00, Κυριακή 10:00-14:00

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης