Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Πρωτομαγιά με μουσική, χορό και δράσεις για τα παιδιά
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό
Με μια ανοιχτή γιορτή για όλους θα υποδεχτεί την Πρωτομαγιά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το ανθισμένο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα πλημμυρίσει, από το πρωί, με μουσική, χορό και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά.
Στις 12.30, στο Ξέφωτο, θα δώσουν συναυλία οι Sakaraka Orchestra παρουσιάζοντας ένα εκρηκτικό μουσικό μείγμα από ρεμπέτικα, βαλκανικούς ρυθμούς και παραδοσιακή τσιγγάνικη μουσική.
Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο Πάρκο την παρέλαση σαπουνόφουσκας, να κάνουν face painting, να παίξουν, να τρέξουν και να απολαύσουν τη φύση Αναλυτικό πρόγραμμα
Συναυλία Sakaraka Orchestra 12.30
Ξέφωτο, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη
Oι Sakaraka Orchestra είναι ένα εναλλακτικό μουσικό σχήμα με διεθνή χαρακτήρα και τοπική σφραγίδα, που δημιουργήθηκε από τους Florian Mikuta (Mode Plagal) και Nicolae Tatulescu (Locomondo). Βασίζεται σε ελληνικά παραδοσιακά και ρεμπέτικα στοιχεία, τα οποία εμπλουτίζει με χρώματα της βαλκανικής και τσιγγάνικης μουσικής από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία. Οι μουσικές τους περιπέτειες συναντούν ήχους house, dub, ska, afrobeat και jazz, τόσο μέσα από ευφάνταστες διασκευές όσο και από πρωτότυπες συνθέσεις, όπως αυτές του άλμπουμ «Ήλιε Μου», στο οποίο συμμετέχουν οι Αργύρης Μπακιρτζής και Δημήτρης Πουλικάκος.
Δραστηριότητες για παιδιά
Bubble Parade 12.00-13.30
Κλείσιμο
Ξέφωτο, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Χαρά, όνειρο, χαμόγελα και αμέτρητες στιγμές ανεμελιάς ζωντανεύουν μέσα από μια παρέλαση με χιλιάδες σαπουνόφουσκες. Oι La Petite Marguerite προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα συλλογικό αιωρούμενο παιχνίδι.
Σχεδιασμός-υλοποίηση: La Petite Marguerite
Face Painting 11.00-15.00
Park Kiosk, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Δράση ανοιχτής ροής - είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας
Την Πρωτομαγιά τα πρόσωπα των παιδιών γεμίζουν με λουλούδια και ανοιξιάτικα σχέδια!
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Moutzoures
Εικαστική δράση: Μαγιάτικα Καπέλα 11.30-14.30
Πευκώνας
Δράση ανοικτής ροής - είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας
Αυτή την Πρωτομαγιά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος γιορτάζουμε τον ερχομό της άνοιξης ζωγραφίζοντας τα δικά μας λουλουδένια καπέλα!
Με αφορμή την παράδοση του μαγιάτικου στεφανιού, αντλούμε έμπνευση από το οικοσύστημα του αγρού και στολίζουμε τα καπέλα μας με χρωματιστές μαργαρίτες, ακρίδες, παπαρούνες, σκουλήκια, αλλά και κάθε λογής αγαπημένα λουλούδια και ζουζούνια.
Η La Roche-Posay γιορτάζει 50 χρόνια δερματολογικής φροντίδας προσφέροντας καινοτόμες λύσεις που συνδυάζουν ορατά αποτελέσματα και σεβασμό στην επιδερμίδα.