Τατιάνα Λύγαρη: «Το εύρος που έχει "Το Τρένο στο Ρούφ" δυστυχώς δεν έχει καταγραφεί»
Μετά από 250 performances σε 12 διαφορετικούς σκηνικούς χώρους και 1300 νέους καλλιτέχνες, το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία πραγματοποιείται για 12η χρονιά στην Αμαξοστοιχία- Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Με αυτή την αφορμή η Καλλιτεχνική Διευθύντρια μίλησε στο protothema.gr και στον Νίκο Θρασυβούλου.
Ανέφερε ότι: «Στη φετινή διοργάνωση οι καλλιτέχνες τοποθετούνται απέναντι σε επίκαιρα θέματα που αφορούν στην αναζήτηση αλλά και την πολυπλοκότητα της ατομικής ταυτότητας και του αυτοπροσδιορισμού, τη θέση της γυναίκας για τη διεκδίκηση ισότητας και δικαιοσύνης, τη διερεύνηση των εννοιών της επιλογής, του φόβου, της ελευθερίας και της συλλογικής δύναμης, την προσέγγιση του «άλλου», το ταξίδι της απομάκρυνσης από τη μητρική φιγούρα προς μία αυτό-ανάπτυξη και αυτοτέλεια, τη μεταφυσική διαδρομή από τη ζωή στο άπειρο αλλά και την έννοια του παιχνιδιού και τη θέση που πρέπει να έχει στην ενήλικη ζωή του ανθρώπου».
Τέλος μίλησε και για την 27ετη πορεία του θεάτρου και την προσφορά του στον Πολιτισμό.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη