Βρετανικό Μουσείο: Ανακτήθηκαν άλλα 268 χαμένα αντικείμενα - Συνολικά έχουν επιστρέψει περισσότερα από 600

Βρετανικό Μουσείο: Ανακτήθηκαν άλλα 268 χαμένα αντικείμενα - Συνολικά έχουν επιστρέψει περισσότερα από 600

Ο πρόεδρος του Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν ανέφερε πως έχουν ταυτοποιηθεί άλλα 100 αντικείμενα - Πέρσι τον Αύγουστο έγινε γνωστό πως περίπου 2.000 αντικείμενα είχαν κλαπεί ή καταστραφεί από τη συλλογή του

vretaniko-mouseio
Συνολικά 626 αντικείμενα, από τα περίπου 1.500 χαμένα ή κλεμμένα από τις αποθήκες του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και μεταφέρθηκαν πίσω στο Λονδίνο, αναφέρει το Βρεανικό Μουσείο.

Το Μουσείο ανακοίνωσε την Παρασκευή την επιστροφή άλλων 268 κλεμμένων τεχνουργημάτων, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των ανακτηθέντων αντικειμένων ανεβαίνει στα 626. Παράλληλα, το Μουσείο συμπληρώνει ότι εξακολουθεί να εργάζεται - με βάση νέα στοιχεία - για περίπου 100 αντικείμενα.

anaktisi_british_1


Κλείσιμο
Η επιχείρηση επιστροφής των χαμένων αρχαιοτήτων από το Μουσείο «είναι παγκόσμια, ενώ αντικείμενα έχουν πλέον ανακτηθεί από όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική» τόνισε ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν συμπληρώνονντας πως είχε αμφιβολίες για το αν οι προσπάθειες ανάκτησης θα απέδιδαν καρπούς. «Όταν ανακοινώσαμε τη θλιβερή είδηση ότι αντικείμενα είχαν κλαπεί από τη συλλογή μας, ο κόσμος λογικά υπέθεσε ότι αυτό ήταν όλο... θα ήταν απίθανο να τα ξαναδούμε, έστω ορισμένα από αυτά» ανέφερε για να προσθέσει: «Αλλά η ομάδα του Βρετανικού Μουσείου δεν το έβαλε κάτω. Στηρίχτηκε στην έξυπνη ερευνητική της εργσασία και σε ένα δίκτυο εθελοντών, για να φτάσει σε ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα: περισσότερα από 600 από τα αντικείμενα έχουν επιστρέψει σε εμάς και άλλα 100 έχουν ταυτοποιηθεί – συνολικά σχεδόν τα μισά από τα κλεμμένα αντικείμενα. Είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, αλλά δεν επαναπαυόμαστε εδώ... συνεχίζουμε και για τα υπόλοιπα αντικείμενα που λείπουν».

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος συμβολαίων στην TV - Από τον Ιανουάριο είχε ενημερώσει η Αναστασοπούλου για το «διαζύγιο» με Παπαδάκη

Εφιάλτης για 17χρονο στη Σπάρτη - Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν


«Xαρακτήριζε την κόρη του πόρνη» - Φρίκη από τις αποκαλύψεις της δικηγόρου της 40χρονης στο Μενίδι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης