Arrested Development: Το διάσημο Αμερικανικό χιπ - χοπ συγκρότημα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Arrested Development: Το διάσημο Αμερικανικό χιπ - χοπ συγκρότημα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη

Arrested_Development

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο ιδιαίτερα χιπ - χοπ γκρουπ όλων των εποχών θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά το ελληνικό κοινό και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Ο λόγος για τους Αμερικανούς Arrested Development οι οποίοι θα δώσουν μια μεγάλη συναυλία, την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 21.00, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Parklife.

Την εποχή που οι ΗΠΑ έμπαιναν στον αστερισμό του gangsta rap και της μεγάλης κόντρας μεταξύ ανατολικής και δυτικής ακτής που χαρακτήρισε τα ‘90s, μια παρέα από την Ατλάντα πρότεινε ένα εντελώς διαφορετικό hip hop πρότυπο. Με ηγέτες τους Speech και Headliner, οι Arrested Development κυκλοφόρησαν το 1992 το 3 Years, 5 Months and 2 Days in the Life Of…, έναν αισιόδοξο ύμνο στην αφροαμερικανική κουλτούρα που πούλησε περισσότερα από 4 εκατομμύρια αντίτυπα και τους χάρισε δύο βραβεία Grammy.

Έγραψαν το κομμάτι «Revolutio» για την ταινία «Malcolm X» του Spike Lee συνεισφέροντας σε μια από τις σημαντικότερες black power στιγμές της μεγάλης οθόνης, βοήθησαν οικονομικά τον αγώνα του Νelson Mandela στη Νότια Αφρική, και το 1996 έκαναν ένα διάλειμμα για να επιστρέψουν το 2000, με αλλαγές στη σύνθεσή τους και τον Speech να παραμένει “ο εγκέφαλός τους”. Έκτοτε έχουν παίξει σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, συνεχίζοντας να κυκλοφορούν δίσκους (έχουν φτάσει τα 15 στούντιο άλμπουμ, το τελευταίο, με τίτλο For the FKN Love, κυκλοφόρησε πρόσφατα) που αγαπιούνται από το κοινό και τους κριτικούς και συνιστούν ακόμα μια διαφορετική, πιο «πνευματική», εκδοχή του hip hop που πια ενώνει περισσότερες από μια γενιές.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα

Εύβοια: Ο «βιός και η πολιτεία» του ψαροντουφεκά που συνελήφθη στα Λιχαδονήσια

Μάγκυ Χαραλαμπίδου: Η throwback φωτογραφία με τον Alice Cooper


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης