Ύφεση και στo Greek Sale του Sotheby’s

Ύφεση και στo Greek Sale του Sotheby’s

Τα τελευταία χρόνια ο οίκος Sotheby’s  είχε συνηθίσει να απολαμβάνει τα κέρδη που του προσέφεραν τα Greek Sales, αλλά την Δευτέρα, με το κλείσιμο του πρώτου Greek Sale για το 2011, οι αποτιμήσεις της ημέρας είναι ελαφρώς απογοητευτικές

Ύφεση και στo Greek Sale του Sotheby’s
Τα τελευταία χρόνια ο οίκος Sotheby’s  είχε συνηθίσει να απολαμβάνει τα κέρδη που του προσέφεραν τα Greek Sales, αλλά την Δευτέρα, με το κλείσιμο του πρώτου Greek Sale για το 2011, οι αποτιμήσεις της ημέρας είναι ελαφρώς απογοητευτικές.

Πηγές αναφέρουν ότι οι Άγγλοι θεώρησαν ότι οι Έλληνες εφοπλιστές που ζουν στο Λονδίνο θα έσπευδαν να συμμετέχουν με προσφορές στην δημοπρασία ποντάροντας σε έργα που θεωρούνται μια ασφαλής επένδυση.

Κλείσιμο
Δυστυχώς τα «limit-up» του παρελθόντος είναι ένα μακρινό όνειρο. Το μεγαλύτερο ποσό δόθηκε για ένα έργο του Γιάννη Μόραλη από την σειρά «Ερωτικό» που δεν ξεπέρασε όμως την τιμή εκτίμησης που κυμαίνονταν από 200,000 έως 300,000 λίρες.

Η hammer price διαμορφώθηκε στις 241.250 λίρες.
Πάνω από τις εκτιμήσεις κατάφερε να φτάσει ένα λάδι του Κωσταντίνου Βολανάκη με τίτλο «Ο Απόπλους» που ενώ η αξία του υπολογιζόταν μεταξύ 80-120 χιλιάδων λιρών εντέλει πουλήθηκε για 193,250 λίρες. Οι εποχές όπου έργα του Λύτρα, του Βολανάκη και του Γύζη πωλούνταν για πάνω από 200% της αξίας τους μάλλον έχουν περάσει.

Φαίνεται πως οι «ανταλλαγές» έργων μεταξύ των εφοπλιστών έχουν προσωρινώς σταματήσει και τα βλέμματά τους είναι στραμμένα στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και στη γενικότερη πολιτική κατάσταση.

Περιμένουμε το επόμενο Greek Sale για να δούμε εάν τελικά οι τιμές θα παραμένουν πλέον σε λογικά επίπεδα ή αν θα έχουμε εκπλήξεις.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης